CROSSDOCK Extraliga

Autosklo o víkendu řádilo. Dva zápasy se skóre 7:0 a posun na druhé místo!

Nabitý extraligový víkend uzavřela v neděli tři utkání pátého kola. Po sobotních porážkách si náladu spravilo Kovo s Hradcem. Oba celky byly na svém hřišti úspěšné a připsaly si tři body do tabulky. Naopak před svými diváky padlo Ústí, které Autosklu nevstřelilo jedinou branku a prohrálo 0:4.

Neděle 25. 9. 2016

Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 23. Bílý (Krejčí, Filip), 35. Kubeš (Krejčí, Filip), 41. Kubeš (Česák, Filip), 43. Forstl (Česák, Kasal).

Střely: 15:40. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0.

Ústečtí vstoupili do zápasu na svém hřišti velmi dobře. Hned zkraje nastřelil Soukup od modré břevno. I díky přesilovkám na obou stranách bylo k vidění několik šancí. Největší pardubickou příležitost měl dvě minuty před úvodní sirénou Gabriel, tečovaný míček projel těsně kolem tyčky. Ústecký Brhel předvedl několik výborných zákroků, čímž podržel svůj tým. Dvě vteřiny po konci trestu domácího hráče se prosadil Bílý, který se dostal k odraženému míčku a zakončil přesně pod břevno. Další branky přidalo Autosklo ve třetí třetině. Nejprve využilo další početní výhodu a během dvou minut před koncem utkání přidalo další dva góly. Po sobotní výhře nad Plzní, tak bere tři body i v utkání proti Ústí.

TJ Kovo Praha – HBC Rakovník 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Krištof (Zeman Mi., Drak), 27. Košely (Krištof), 41. Winter (Valenta, Košely) – 39. Eitler (Pospíšil, Šíma).

Střely: 21:30. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0.

Také hráče Kova a Rakovníku čekalo druhé utkání během dvou dnů. Ani jeden z týmů v sobotu nezvítězil a Rakovník dostal dokonce od Kertu deset branek! Do nedělního utkání vstoupil s čistou hlavou a aktivněji než soupeř. Z první branky se však radovalo Kovo, které využilo v osmé minutě přesilovou hru. Na další gól čekali diváci až do sedmadvacáté minuty, kdy se opět prosadil pražský tým. Rakovník využil dvojnásobnou početní výhodu a snížil na rozdíl jednoho gólu. To mu však vydrželo necelé dvě minuty, kdy se trefil domácí Winter. Kovo si tak připsalo výhru 3:1.

HBC Hradec Králové 1988 – SK Hokejbal Letohrad 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Novák (Jiřík), 21. Rail (Fišer, Tesař), 34. Bacovský (Hora, Jiřík), 45. Bacovský (Mitra, Novák) – 10. Běloušek (Věchet, Josef Hejtmánek).

Střely: 19:44. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.

Hradec vlétl na svého soupeře z Letohradu hned od úvodní sekundy a vyplatilo se mu to. Už ve čtyřiačtyřicáté sekundě z toho vytěžil Novák úvodní branku. Letohrad se brzy přizpůsobil tempu hry a ještě v první třetině dokázal vyrovnat. Hradec měl v sedmnácté minutě dvě velké šance, ale v obou případech trefil brankáře pouze do masky. O čtyři minuty později si už ale domácí vzali zpátky své vedení. Biegl musel o chvíli později vytáhnout hned několik vynikajících zákroků a i díky němu skončila druhá třetina za stavu 2:1. Hradečtí přidali v poslední části ještě dva góly, z nichž druhý byl do prázdné branky, protože Letohrad zkusil hru bez brankáře. Hradec si tak po sobotní porážce s Mostem připsal v neděli první výhru za tři body v letošním ročníku.