Reprezentace

Nejproduktivnější hráč Extraligy dorostu Ondřej Fluxa sní o Světovém poháru a zlepšení KOVA

23 gólů a 11 asistencí, to mluví za vše. Ondřej Fluxa vládne individuálním statistikám hráčů do 16 let a teď je otázkou, zda si takovou formu udrží i v jarní části. Co předvede tento lídr v Dobřanech? A s jakými cíli tam jede? To a další zajímavosti prozradil v rozhovoru tahoun pražského KOVA.

Z osobního hlediska jsem spokojený, z týmového vůbec 

Nejdříve by mě zajímalo, jak probíhala Vaše podzimní část. Z osobních statistik je vidět, že se Vám v Extralize dorostu velice daří. Na kontě máte 34 kanadských bodů, čekal jste to před sezónou?

Z týmového hlediska neprobíhala podzimní část úplně podle našich představ, zbytečně jsme ztratili několik cenných bodů, čemuž odpovídá naše momentální příčka v tabulce. Z osobního hlediska se mi opravdu dařilo, což jsem před sezónou nečekal a jsem za to velice rád.

 

Na druhé straně - Váš mančaft z KOVA je až na 6. pozici, jak je tohle možné? 

Jako tým nehrajeme špatně, ovšem často děláme fatální chyby, které často otočí vývoj zápasu ve prospěch soupeře. Věříme, že jarní část bude lepší než ta podzimní.

 

Jste s dosavadním umístěním spokojen? Určitě již víte, kde Vás tlačí bota…

Spokojený nejsem, stejně jako zbytek týmu. Určitě musíme zlepšit důraz, hlavně v našem obranném pásmu. To se snažíme na trénincích pilovat.




 

Chci trenérům ukázat, že bych měl do konečné nominace patřit 

Byl jste nominován na příští přípravný kemp reprezentace U16, překvapilo Vás to? Jak moc se těšíte a co budete chtít trenérům ukázat?

Nominace na kemp mě příjemně překvapila, stejně jako vždycky, je to taková odměna za výkony v sezóně. Těším se hodně, jelikož už se bude pomalu tvořit finální podoba týmu a chci ukázat trenérům, že bych do ní měl patřit.

 

Jelikož je zimní pauza, tak se každý hráč musí nějak udržovat v chodu na jaro. Jak to probíhá u Vás?

Mám tři kondiční tréninky týdně, a navíc chodím jednou týdně individuálně s mým kondičním trenérem, který hraje za náš A tým.

 

Co Vám může přinést dobřanský reprezentační sraz? Jaká je na těchto akcích nálada?

Doufám, že mi přinese dobrý pocit z mého odvedeného výkonu a spoustu nových zkušeností a poznatků, které nám trenéři předávají. Nálada je vždycky pohodová a přátelská.




 

Základním pilířem je tvrdá dřina 

Do finální nominace je ještě daleko, ale co je nutné udělat pro to, aby se tam Vaše jméno ukázalo? Budete se snažit udržet Vaši formu i pro jarní část?

Tak základním pilířem je určitě tvrdá dřina, čímž myslím připravit se dobře fyzicky. Potom musím přesvědčit trenéry, že mám na to hrát hokejbal na mezinárodní úrovni, což doufám, že se mi povede. Moc bych si přál, aby jarní část byla pro mě tak úspěšná jako ta podzimní, ale hlavně bych se chtěl s naším týmem posunout výš v tabulce. 

 

Co je Váš osobní cíl v této sezóně? Čeho byste chtěl dosáhnout se svým celkem?

Můj osobní cíl je se dostat na Světový šampionát na Slovensku a přivézt nějaký cenný kov. S naším týmem se chceme nejméně posunout do první čtyřky v tabulce.

Fotogalerie: