CROSSDOCK Extraliga

Po druhém gólu jsme se složili, litoval plzeňský Michal Průcha

Plzeňský Michal Průcha v dosavadním průběhu sezony zaznamenal za pět zápasů jeden gól a jednu nahrávku. Svůj účet si mohl rozšířit v duelu s obhájcem titulu z Pardubic již v první třetině, kdy měl několik kvalitních příležitostí.

Hokejbalisté z Plzně před vlastními fanoušky vstoupili do zápasu hodně aktivně, drobnou kaňkou na úvodních minutách byla ztráta nejproduktivnějšího hráče Martina Krcha, jenž zbytek duelu sledoval pouze z tribuny. Plzeňští tlačili, svého soka vůbec k ničemu nepustili a snažili se o překonání jistého Davida Stárka. „Byla to naše nejlepší první třetina v sezoně,“ začal odvážně hodnocení Michal Průcha. K ještě kladnějšímu hodnocení ale chybělo jediné – vstřelená branka. „Kdybychom využili šance, dala by se první třetina hodnotit jako parádní,“ sypal si popel na hlavu domácí forvard.

Právě Michal Průcha měl totiž hned několik šancí na vstřelení úvodního gólu utkání. Nejprve při hře uháněl sám na Stárka, jeho velkou příležitost ale zmařil nedovoleným zákrokem vracející se pardubický obránce Vlasák. Z následného trestného střílení již plzeňská radost nepřišla. „Spíše mě štve nájezd ve hře. Podařilo se mi udělat kličku a měl jsem před sebou prázdnou branku. Bohužel Vlasy mě na poslední chvíli zatáhl za rukavici,“ popisuje situaci před trestným střílením sám faulovaný hráč.

Na provedený nájezd Průcha rozhodně v dobrém vzpomínat nebude. „Měl jsem vystřelit,“ přemýšlí a pokračuje: „Neměl jsem vymýšlet kličku, gólman mě dobře odcouval a já měl zakončovat přímo.“ Nejen Michalu Průchovi se směrem dopředu nedařilo, Plzeňští nedokázali navázat na utkání v Rakovníku, kdy hned čtyři branky vstřelili při přesilových hrách. „V zápase s Pardubicemi jsme to špatně sehrávali. Když jsme pak nedali šance, poznamenalo nás to. Naopak soupeři se podařilo vstřelit gól od červené čáry a my jsme se sesypali,“ označil za klíčový moment zápasu trefu Ondřeje Novotného ze druhé třetiny.

Vítěz základní části z loňského ročníku musí zapomenout a do dalšího zápasu jít s čistou hlavou. Následujícím soupeřem Plzně bude o příštím víkendu před vlastními diváky Kovo Praha, v neděli zajíždí svěřenci trenéra Michala Edla do Mostu. S čím chtějí do následujících zápasů vstoupit? „Musíme hrát stejně jako v první třetině proti Pardubicím. Proměnit šance a pak to bude dobré,“ uzavřel rozhovor plzeňský Michal Průcha.