CROSSDOCK Extraliga

Pardubice stoupají tabulkou, Kert pálí ostrými. Co ještě přineslo uplynulé dvojkolo?

Minulý víkend přinesl zápasy hned dvou kol nového ročníku CCM Extraligy. Přesněji čtvrtého a pátého kola, která znovu přinesla velice zajímavé souboje. V aktuálních střípkách vám přinášíme přehled, podle nás, těch nejzajímavějších momentů a faktů.

Uragán Kert Parku: 65 střel a pět přesilovkových gólů

Jednou z předností Kert Parku Praha, který se po pěti kolech drží na třetím místě extraligové tabulky, budou přesilové hry. Právě Kert Park sice v pátek odpoledne nestačil na vlastním hřišti loňskému vicemistrovi z Kladna, chuť si ale následně spravil na Rakovníku. Nováček obdržel na jeho hřišti deset branek, přesně polovina z nich přišla v přesilových hrách pražského celku.

Deset nabídnutých početních výhod hráči Kertu krutě trestali, o branky se v převaze postarali hned čtyři různí hráči, jediný Tomáš Wróbel se trefil dvakrát. Utkání Rakovníku v hlavním městě celkově nevyšlo, o jasné převaze domácích svědčí i počet střeleckých pokusů – Kert Park vyslal za 45 minut zápasu neuvěřitelných 65 střel mezi tři tyče branky Rakovníku!

Nováček z Rakovníka zažívá hořký start do sezony

Právě suverénnímu vítězi loňského ročníku 1. NHbL se vstup do premiérového ročníku vůbec nevydařil. Pro srovnání, vloni Rakovník v základní části inkasoval za 23 zápasů 29 branek, za prvních šest kol nejvyšší soutěže již tuto statistiku překonal! Průměr více než pěti inkasovaných branek na zápas rozhodně nedokládá pohodu nováčka, který z prvních šesti zápasů získal pouhé dva body a zakotvil na poslední příčce extraligové tabulky. Po desítce od Kert Parku sice předvedl s Kovem mnohem lepší výkon, porážku 1:3 se mu ale odvrátit nepodařilo. Mužstvo Rakovníka chce těžit zejména z domácího hřiště, v příštím kole vyzve nepříjemného soupeře z Letohradu.

Východočeské derby pro Hradec

V pátém kole CCM Extraligy došlo i na první východočeské regionální derby. Domácí Hradec Králové přivítal v neděli hodinu před polednem na svém hřišti Letohrad. V lepší náladě do zápasu vstupovali hosté, kterým se i vydařil předchozí sobotní zápas. Jak je ale zvykem, v derby favorit není, což se nakonec potvrdilo i pod Bílou věží. Hradečtí totiž začali skvěle a už po necelé minutě vedli, jeleni pak sice vyslali na domácího strážce svatyně přes čtyřicet střel, jenomže Biegl až na jednu dokázal jinak všechny pokrýt. Když se k tomu poté přidaly ještě dvě branky Bacovského, z toho tedy jedna do prázdné branky, bylo na světě první vítězství Hradeckých v nové sezoně, a to v poměru 4:1.

Pardubice jedou na vítězné vlně

Obhájce titulu z Pardubic vstoupil do nového ročníku nejdříve prvním volným kolem. I on se poté ale zapojil do extraligového kolotoče, i když ale ze začátku úplně ne tak, jak by si jistě na východě Čech představovali. Nyní tomu však už tak rozhodně není. Po výhře 7:1 v Rakovníku z předchozího týdne, tentokrát v sobotu Autosklo zajíždělo do Plzně.

Utkání s označení zápas kola nabídlo zajímavou podívanou, která nakonec přisoudila všechny tři body Pardubicím, a to za vítězství 3:0. Svoji formu si ale Autoskláři přenesli i do následujícího dopoledne. Tentokrát zajížděl loňský mistr na sever Čech na hřiště ústecké Elby. I zde ale kralovali hosté. Pardubice totiž znovu neobdržely branku, a za výhru 4:0 si připsaly další tři body. Konečné zúčtování? Východočeši jsou najednou po pěti kolech druzí, a to se tříbodovou ztrátou na Kladno.