CROSSDOCK Extraliga

Další kola CCM Exraligy ve znamení východočeského a pražského derby!

Nejvyšší soutěž v tuzemsku nabídne opět víkend plný hokejbalu! Na extraligových kolbištích se v sobotu a v neděli rozhoří celkem deset duelů, mezi nimiž nebude chybět ani souboj o krále východních Čech mezi Pardubicemi a Hradcem.

Sobota

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Kovodemont Most, sobota 1. 10. 2016 v 11:00

Aktuální lídr tabulky z Kladna zahájí také všechny víkendové zápasy. V sobotu od jedenácté hodiny se Středočeši na domácím hřišti střetnou s Mostem. Ten ale bude přijíždět v opačné pozici, než jsou aktuálně domácí. Kovodemont má sice odehráno o jeden zápas méně, ze tří utkání však získal pouze tři body, a to za domácí výhru proti Hradci Králové. Jak už bylo zmíněno, tentokrát ale zajíždí na hřiště loňského finalisty. Ten i letos hraje ve velké pohodě. Vždyť z pěti zápasů, a tedy z možných patnácti bodů, mají na Kladně o dva méně! K tomu se navíc ALPIQ pyšní poměrně pevnou a prozatím nejlepší defenzivou v CCM Extralize, protože obdržel ze zmíněné pětice utkání shodně pouze pět branek. Poslední měření sil z poloviny března však vyznělo pro Mostecké, dopadne to v sobotu podobně?

HBC Rakovník vs. SK Hokejbal Letohrad, sobota 1. 10. 2016 ve 14:00

Druhé sobotní utkání šestého kola se odehraje také ve středních Čechách. To ovšem už na hřišti nováčka z Rakovníka, který si prozatím na nejvyšší soutěž těžko zvyká. Odehráno má totiž už šestici zápasů, ve kterých však obdržel už mnoho branek a jeho statistika plus minus se tak momentálně nachází na záporném čísle čtyřiadvacet! Rakovník tak i díky tomu má na kontě pouze dva body, ke kterým ale před domácími diváky bude chtít v sobotu odpoledne přidat další. V cestě mu však bude stát Letohrad, který minulý víkend nejdříve předvedl parádní, vítězný obrat na Kovu a poté prohrál v regionálním derby v Hradci Králové. Jeleni se tak nachází na průběžné páté příčce.

HBC Plzeň vs. TJ Kovo Praha, sobota 1. 10. 2016 v 16:00

Už ryze odpolední duely započne Plzeň, která zatím prožívá rozpačitý vstup do soutěže. Ze čtrnácti možných bodů získali na západě Čech přesnou polovinu, přičemž ale v porovnání s týmy nad nimi, se Plzeňským zatím nedaří střílet tolik branek. Ve výsledku z toho tak je zatím deset vstřelených a osm obdržených, což Plzni přisuzuje šestou pozici. Naposledy se zmiňovanému celku nepovedl domácí duel s Pardubicemi, čehož bude chtít v sobotu využít i Kovo. Pražané totiž minulý víkend sice první zápas prohráli, v tom nedělním ale Kovo porazilo Rakovník, což ho poslalo s devíti body z pěti zápasů na čtvrtou příčku.

Zápas 6. kola: HC Kert Park Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem, sobota 1. 10. 2016 v 17:00

Sobotní sedmnáctá hodina přinese start dalšího „zápasu kola“. Ten se tentokrát odehraje v hlavním městě, vybrán byl totiž duel mezi ambiciózním Kertem a ústeckou Elbou. V lepším rozpoložení budou do utkání vstupovat domácí. I když jejich bodové zisky možná nejsou ještě úplně podle očekávání. Pražané mají sice momentálně zajištěnou třetí pozici, ta jim patří za devět bodů z pětice zápasů, což však na druhou stranu musí hodnotit v Kertu kladně. Do Prahy nyní budou zajíždět už zmínění Severočeši, kterým se jejich výkony a bodové zisky musí hodnotit hodně rozporuplně. Ústí má totiž na kontě ze čtyř utkání čtyři body, ovšem ty jsou získány hned z trojice zápasů, které dospěly do samostatných střílení. Elba tak do hlavního města zajíždí s jasným cílem, a to urvat první plnohodnotnou výhru v nové, už naplno rozjeté, sezoně. Povede se ji to?

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Autosklo – H.A.K. Pardubice, sobota 1. 10. 2016 v 18:00

Sobotní podvečer a poslední zápas šestého kola slibuje velkou podívanou. Na řadu totiž přichází dalších regionální a znovu východočeské derby! Loňský mistr z Pardubic přivítá na domácí ploše pod umělým osvětlením dlouholetého rivala z Hradce Králové. Autosklo jede na vítězné vlně a především s hodně pevnou defenzivou, vždyť při minulém víkendu nedostalo ani jednu branku! Hradec Králové se ale aktuálně druhého celku nechce rozhodně zaleknout. Také Piráti totiž mají v zádech výhru, a to velmi cennou už ze zmíněného zápasu proti Letohradu. Toto vítězství pro Hradecké znamenalo první tři body v sezoně, a když se k tomu přidá ještě jeden za remízu v Ústí, patří hokejbalovému celku pod Bílou věží prozatím po čtyřech odehraných zápasech osmé místo.

Neděle

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Autosklo – H.A.K. Pardubice, neděle 2. 10. 2016 v 10:00

Pardubice se díky dvěma výhrám z minulého víkendu vyhouply na druhé místo tabulky. Letohrad si ze dvou utkání připsal jednu výhru, momentálně mu patří páté místo a má o dva body méně než jeho nedělní soupeř. Nyní čeká Letohrad po sobotním nováčkovi soutěže loňský mistr. V prvním zápase v minulé sezoně šel Letohrad proti Autosklu do vedení, ale nakonec prohrál 1:2. Druhé utkání už bylo jasně v režii Pardubic, které vyhrály 6:2. Jak si poradí Letohrad s úřadujícím mistrem z Pardubic, odkryje první nedělní zápas!

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC ALPIQ Kladno, neděle 2. 10. 2016 v 11:00

Hradec čeká náročný víkend. Po sobotním utkání proti Pardubicím, ho v neděli čeká aktuálně první tým tabulky z Kladna. Ze čtyř utkání mají Hradečtí na svém kontě jedinou výhru, kterou si připsali minulou sobotu na svém hřišti proti Letohradu, který porazili 4:1. Alpiq je naopak v této sezoně ještě neporažen. Dvě utkání musela rozhodnout až samostatná střílení, v obou případech však bylo úspěšnější Kladno a je tak jediným neporaženým týmem. Loňské výsledky jsou vyrovnané. Kladno nejprve porazilo Hradec jasně 7:1, na svém hřišti však padlo 1:2 po samostatných stříleních.

HBC Kovodemont Most vs. HBC Plzeň, neděle 2. 10. 2016 v 11:00

Loňskému čtvrtfinalistovi z Mostu se letos zatím moc nedaří. Nachází se na předposledním místě tabulky se třemi body za jednu výhru, když v minulém kole porazil Hradec. Po sobotním zápase v Kladně ho čeká Plzeň na jeho hřišti. Plzeň má pouze o jednu výhru více a patří jí šesté místo. Loni porazila Most v obou případech, nejprve na severu Čech 2:1 a pak i před svými diváky, tentokrát 5:3. Bude se jí dařit stejně i letos, nebo na ní najde Most recept?

Zápas 7. kola: TJ Kovo Praha vs. HC Kert Park Praha, neděle 2. 10. 2016 v 11:00

Kert se představí během víkendu dvakrát v Praze, ale pouze v sobotu to bude na jeho hřišti. V neděli ho čeká utkání u soupeře, kterým bude Kovo. Jedná se i o tabulkové sousedy. Před víkendovým dvojkolem se totiž nacházejí na třetím a čtvrtém místě, ale mají shodný počet bodů. Shodně mají na svém kontě tři výhry po základní hrací době. V loňském roce padlo ve dvou vzájemných zápasech celkem sedmnáct branek, v obou případech se radoval Kert, který vyhrál 5:4 a 6:2.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Rakovník, neděle 2. 10. 2016 ve 13:00

Poslední víkendové utkání nabídne souboj dvou týmů, jež se před víkendem nacházejí na deváté a jedenácté příčce. Oba celky mají jedno nej. Zápasy Ústí dospěly ve třech ze čtyř případů až k samostatným střílením. Pouze jednou byla úspěšnější Elba. Rakovník má odehráno nejvíce utkání, ale také obdržel nejvíce branek. Celkem jich dostal dvaatřicet, což je přes pět branek na zápas. Kdo bude úspěšnější již ve druhém vzájemném zápase sezony? V tom prvním úspěl Rakovník 3:2 po nájezdech, což byly dosud jediné extraligové body, které nováček vydoloval!