CROSSDOCK Extraliga

Kdo ovládne Prahu? Kert Park hostí v derby mužstvo Kova

Souboj dvou územních sousedů vždy nabízí řadu vypjatých situací a krásných hokejbalových zážitků. Nemůže být bližších soupeřů než právě celků Kert Parku a Kova Praha. Pražští sousedé se navíc drží v tabulce CCM Extraligy v předních patrech, což dodá souboji další náboj.

Boj o záchranu? Kdepak!

Celek Kovo Praha musel v loňské sezoně absolvovat skupinu o udržení, kde se pouze díky lepším vzájemným zápasům vyhnul baráži s teplickým Rondem. Nyní však v CCM Extralize vídáme naprosto jiné mužstvo! Kovo dokázalo již v úvodním kole zvítězit na hřišti Kovodemontu Most 5:2, což naznačilo, že by mužstvo z hlavního města nemuselo hrát v nejvyšší soutěži druhé housle. Z úvodních šesti zápasů Kovo prohrálo dvakrát, z toho z Letohradem přišlo o body až v poslední minutě utkání.

V první říjnový den navíc Kovo potvrdilo svoji formu, když přivezlo ze hřiště Plzně vítězství na nájezdy a díky němu se drží se ziskem jedenácti bodů na třetím místě tabulky. Bodově Kovo táhne se ziskem dvou branek a čtyř asistencí Vít Valenta.

Kovo musí zastavit rozjetého Wróbela

V celku Kert Parku panuje před nedělním derby naprosto odlišná nálada. Po úvodních dvou výhrách, ze kterých si tým z Prahy cení zejména vítězství v Pardubicích, přišly dvě porážky. Když už se zdálo, že se Kert vrátil do pohody díky desetigólovému debaklu proti Rakovníku, následovala rána při domácím vystoupení proti Ústí nad Labem. Domácí vedli nad Elbou i po druhé třetině nejtěsnějším možným způsobem, po třech inkasovaných brankách ale odešli ze zápasu poraženi poměrem 1:3.

Obrana Kova si bude muset dávat pozor zejména na rozjetého Tomáše Wróbela, reprezentační útočník nasbíral v šesti odehraných zápasech jedenáct kanadských bodů a je jasně nejproduktivnějším hráčem nejvyšší soutěže. Přidá další body i v pražském derby?

Kdo se stane vládcem hlavního města?

V loňské sezoně se v obou vzájemných zápasech radoval Kert Park, po výsledcích 5:4 a 6:2 bral plný počet bodů. Derby o to, kdo bude vládnout Praze, startuje v neděli 2. října úderem 11. hodiny dopolední. Bude Tómáš Wróbel pokračovat v bodovém koncertu nebo se skvěle hrající Kovo dočká dalšího bodového zisku?