CROSSDOCK Extraliga

Kovo stále dotahovalo, až zvítězilo. Východočeské derby patří Pardubicím!

Sobotní 6. kolo CCM Extraligy přineslo několik zajímavých duelů. Prostor totiž dostalo například východočeské derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové, nebo také velice vyrovnaný duel na západě Čech!

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Kovodemont Most 5:1

Branky a nahrávky: 5. Prokop (Bartošák), 17. Novák (Kohout, Prokop), 20. Ogurčák, 29. Kohout (Haisman), 34. Kohout (Haisman) – 19. Bruštík (Pelíšek).

První sobotní zápas se odehrál ve středních Čechách, přesněji na Kladně. Aktuální lídr tabulky CCM Extraligy přivítal celek z Mostu, který přijížděl s odhodláním překvapit favorita, jímž byli domácí. ALPIQ však začal úvodní třetinu dobře a vybojoval si v ní hubené vedení 1:0. Náskok Kladna se na začátku následující periody navýšil, na to ovšem Kovodemont dokázal rychle najít odpověď a snížil. Druhá perioda však nakonec přinesla vše podstatné. Pokračovalo se totiž hodně útočnou hrou, ze které domácí dokázali vytěžit zpět dvoubrankové vedení. Na to ale Kladenští ještě navázali a nakonec šli podruhé do kabiny už za stavu 4:1. A to, že mají i tentokrát tři body zůstat u hráčů ALPIQU, pak potvrdil další gól, který už přišel v závěrečné třetině a určil tak konečný stav na 5:1

HBC Rakovník vs. SK Hokejbal Letohrad 1:6

Branky a nahrávky: 28. Myslivec (Polívka) – 1. Protzner, 12. Košťál (J.), 21. Košťál (Hejtmánek), 40. Halbrštát (Teplý), 41. Věchet, 42. Hejtmánek (Košťál).

Sobotní zápasy přinesly i další domácí utkání nováčka z Rakovníku. Ten se zatím se CCM Extraligou sžívá a prožívá tak nepříliš povedená střetnutí. S hodně negativním skóre si ale chtěl spravit chuť na celku z Letohradu, který do středních Čech ovšem zajížděl s velkou vervou napravit nepovedené derby s Hradcem. Jeleni do zápasu vstoupili jistě podle očekávání, protože už v první minutě se ujali vedení. To se jim povedlo do konce první periody ještě navýšit. Podobně tomu bylo i ve druhé třetině, ve které šel Letohrad už do tříbrankového trháku. Hosté následně domácímu Rakovníku ale nabídli početní výhodu, a to hned dvojnásobnou. S tou si domácí dokázali poradit, jejich branka ale znamenala v této fázi hry pouze snížení. To navíc netrvalo dlouho, protože ve třetí periodě už padaly branky jen z holí hostů, kteří si na východ Čech nakonec odváželi tři body za výhru 6:1.

HBC Plzeň vs. TJ Kovo Praha 2:3ss

Branky a nahrávky: 16. Kejř, 43. Pokorný (S. Valenta) – 28. Strejček (Krištof, Drak), 45. Valenta (Šlehofer, Winter), rozhodující nájezd: Winter.

Šesté kolo CCM Extraligy přineslo i duel na západě Čech. Domácí Plzeň sehrála zápas s Kovem Praha, jenž se nacházelo v tabulce na lepší pozici než domácí. Ovšem bodový rozestup nebyl zase tak veliký a i tento duel tudíž sliboval velice zajímavou podívanou. První třetina nabídla vyrovnaný hokejbal z obou stran, diváci se ale branky nedočkali. Chuť si přihlížející napravili hned ze začátku druhé periody, ve které šli domácí do vedení. Jak prostřední část začala, tak by se dalo říci, že i podobně skončila. Necelé dvě minuty před druhou sirénou totiž dopravili míček do sítě také hosté a bylo to znovu nerozhodně. I třetí třetina přinesla dvě branky, a znovu i vedení domácích. Tři body se ale nakonec dělily, a to díky vyrovnávající brance Kova, jenž přišla dvaatřicet vteřin před uplynutím základní hrací doby. O osudu zápasu tak muselo rozhodnout samostatné střílení, ze kterého nakonec bonusový bod vytěžili hosté a zpět se jim tak do hlavního města, vzhledem k průběhu utkání, muselo vracet více než dobře.

HC Kert Park Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem 1:3

Branky a nahrávky: 11. M. Kruček (Wróbel) – 31. Soukup (Kváš, Růžička), 39. Gottfried (Horáček, Pilař), 43. Kváš (Horáček).

Zápas kola se tentokrát odehrál v hlavním městě. Domácí Kert přivítal na svém hřišti ústeckou Elbu a favoritem střetnutí byli Pražané. To se také v první periodě potvrdilo, když se poprvé do kabin šlo za jednobrankového vedení Kertu. Následující třetina toho příliš nepřinesla, respektive toho podstatného pro konečné zúčtování. Branky se totiž diváci nedočkali, Severočeši tak i nadále drželi naději na případný bodový zisk. A jejich naděje dostala ve třetí třetině už velice reálných rozměrů. Nejdříve se totiž hostům povedlo necelou minutu po úvodním vhazování vyrovnat a šest a půl minuty před koncem základní hrací doby už Ústí dokonce vedlo. Parádní patnáctiminutovka v podání Elby pokračovala a naopak Kert se ze dvou inkasovaných branek nedokázal otřepat. Z toho ještě jednou těžili hosté, když vsítili třetí branku a definitivně tak rozhodli o exportu tří bodů na sever Čech.

HBC Autosklo – H.A.K. Pardubice - HBC Hradec Králové 1988 4:1

Branky a nahrávky: 7. Bílý (Skřivánek), 9. Krejčí (Kubeš), 20. Förstl (Krejčí, Bílý), 45. Urban – 36. Mitra (Tesař).

První derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové se odehrálo pod umělým osvětlením a za poměrně dobré divácké kulisy. Ta viděla úvodní vyrovnané minuty, po kterých ale nakonec dokázali hráči Autoskla hosty přehrávat a jít do dvoubrankového vedení. Míček se však v brance ocitl vícekrát, po jednom gólu na jedné straně ale nemohlo být uznáno kvůli předchozímu porušení pravidel. Hradeckým se snaha o snížení upřít nedala. Jenomže na obranu loňského mistra dlouho nenacházeli recept, až se nakonec potřetí prosadili Pardubičtí. Piráti přeci jenom nakonec snížili, jenomže už pouze na rozdíl dvou branek, což v konečném důsledku nic neřešilo. Autoskláře nemuselo mrzet ani neproměněné trestné střílení, jelikož vteřinu před koncem při powerplay hostů ještě dokázali vsítit jednu branku a vyhrát tak nakonec 4:1!