CROSSDOCK Extraliga

Ústí slavilo v zápase kola proti Kertu první výhru za tři body!

Ústí vyráželo na hřiště Kertu pouze s jednou výhrou na svém kontě. Do zápasu vstoupilo sice aktivně, ale bylo prvním týmem, který lovil míček ze své branky, když se v jedenácté minutě trefil Kruček. Kert dlouho držel jednobrankové vedení, ale ve třetí třetině o něj přišel.

Pravidlo „Nedáš, dostaneš!“ platilo i tentokrát

Ústí vstoupilo do zápasu proti Kertu aktivně a hned od začátku několikrát ohrozilo domácího strážce svatyně Mikla. Tlak Elby zastavilo v páté minutě vyloučení jednoho jejího hráče. Největší šanci si vytvořil Fejfar. Mladý hokejbalista se ocitl sám před Brhelem, ale nezakončil ideálně. Výhodu jednoho muže dostalo i Ústí, ale s přesilovou hrou si neporadilo vůbec dobře. Po jejím skončení se do velké šance dostal Pilař, kterého zastavil až domácí brankář.

A opět se potvrdilo pravidlo „Nedáš, dostaneš!“. O dvacet vteřin později se totiž z první branky utkání radovali domácí. Wróbel našel na pravém křídle Kručka, který se nemýlil. Vstřelená branka domácí nakopla a vytvořili si hned několik velkých šancí, první třetina však skončila za stavu 1:0.

Ústí nevyužilo dvojnásobnou početní výhodu

Ústí si přeneslo do prostřední části přesilovou hru z první třetiny. Hned po úvodní buly mohl skórovat Soukup, kterého v poslední chvíli zastavil Mikl. Hned po návratu Postulky z trestné lavice se do útoku dostali opět domácí, kterým k větším šancím pomohla další přesilovka. Tempo hry se velmi zvýšilo a šance střídala šanci na obou stranách hřiště. Ke konci druhé patnáctiminutovky šla Elba do přesilovky 5 na 3. Několik dobrých střel ale pochytal Mikl, a tak zůstal stav nezměněn.

Ústí třemi brankami zvrátilo utkání na svoji stranu

Necelá minuta ze závěrečné třetiny stačila Ústí k vyrovnání skóre. Ke konci přesilové hry se prosadil Soukup. Prudce vystřelil zápěstím a míček zapadl do pravého horního rohu. O deset sekund později putoval na trestnou lavici Wróbel a dostal tím Ústí ještě více na koně. Po jeho návratu však diváci viděli velké šance na obou stranách. Při vyrovnaném výsledku pokračovala hra ve velmi vysokém tempu. Necelých sedm minut před závěrečnou sirénou se dostala Elba do vedení. Gottfried dopravil odražený míček přesně do branky.

Kert se snažil vyrovnat, ale většina jeho zakončení byla nepřesná. V jednačtyřicáté minutě obdržely oba týmy po jednom trestu a poprvé v zápase byla vidět hra čtyř proti čtyřem. Ta více vyhovovala hostujícímu celku, který se v ní dostal do dvoubrankového vedení. Kváš lehce uklidil míček do prázdné branky a vypadalo to, že si jde Elba pro vítězství. Kert nesložil zbraně, ale ani přesilovka a ani následná hra bez brankáře mu už nepomohla a padl tak na svém hřišti 1:3.

HC Kert Park Praha – Elba DDM Ústí nad Labem 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 11. M. Kruček (Wróbel) – 31. Soukup (Růžička, Kváš), 39. Gottfried (Pilař, Horáček), 43. Kváš (Horáček).

HC Kert Park Praha: Mikl – Nýdl, Dulava, Sitter, Šperl, Blaško, Bureš, Bosák – Wróbel, Topolánek, Roznberg, J.Kruček, M. Kruček, Javorka, Kaucký, Fejfar, Kovář, Postulka.

Elba DDM Ústí nad Labem: Brhel – Švanda, Šilínek, Kváš, Kučera, Růžička, Poláček, Kerl – Hubený, Langthaler, Soukup, Gottfried, Pilař, Horáček, Štěpánek, Bím, Červinka, Baxa.

Ohlasy trenérů:

David Kuna (HC Kert Park Praha) – „Hodnocení zápasu je bohužel z naší strany negativní. Opět jsme nenavázali na to poslední utkání, ten zápas jsme dneska nezvládli. Hlavně si myslím po té mentální stránce. Začali jsme v druhé části zbytečně faulovat, čímž jsme soupeře postavili na nohy. Na konci to pak bylo vabank a my jsme udělali dvě chyby v útoku. Soupeř se ukázal jako zkušené mužstvo, které si na tu šanci dokonce počkalo a nakonec po tom našem dnešním výkonu Ústí vyhrálo zaslouženě.“

Jaroslav Pavlík (Elba DDM Ústí nad Labem) – „Byla to z naší strany trpělivá hra a od druhé třetiny bez faulů. Dneska konečně i dobré přesilové hry. Počkali jsme si na chyby soupeře, on je udělal a 3:1 je zasloužená výhra.“