CROSSDOCK Extraliga

Praze vládne Kovo! Přetahovanou rozhodl až nájezd Wintera

Nedělní kolo CCM Extraligy přineslo mimo jiné i vypjaté pražské derby, ve kterém se představilo třetí Kovo a čtvrtý Kert Park. Právě Kert Park Praha se dostal do vedení již ve dvanácté vteřině, soupeř ale dokázal na jeho trefu zareagovat.

Nezastavitelný Wróbel udeřil již ve dvanácté vteřině

V loňské sezoně jsme se v pražském derby vždy dočkali velkého množství branek. A ani nyní se na Palmovce nezačalo vůbec zlehka. Úvodní vhazování vyhrál směrem dopředu Libor Topolánek, balon si následně v útočném pásmu vzal nejproduktivnější hráč CCM Extraligy Tomáš Wróbel, který přesně po dvanácti vteřinách zápasu otevřel skóre střetnutí – 0:1! Vstřelená branka hráče Kert Parku povzbudila, hosté si vzápětí vypracovali několik slušných příležitostí.

Úvodní výraznou převahu Kert Parku přibrzdilo až zbytečné vyloučení Kováře, hosty však při početní výhodě soupeře podržel mladý brankář Dominik Papranec, který si v pražském derby odbyl svoji premiéru v dresu Kert Parku Praha. V prvních deseti minutách měl územní převahu právě Paprancův tým, postupem času se ale začal obraz hry měnit. Kovo přeřadilo na vyšší obrátky a již v první části několikrát nepříjemně Paprancovi zavařilo, do kabin však šel za stavu 1:0 spokojenější Kert Park.

Vyměněné Kovo srovnalo stav

Do druhé třetiny vstoupil celek Kova Praha jako úplně jiné mužstvo. V úvodu prostřední patnáctiminutovky sice převahu domácích zbrzdilo vyloučení Valenty, následně si Kovo taktéž dostalo možnost vyzkoušet hru v početní převaze. Výhoda jednoho muže v poli vyrovnávací branku nepřinesla, třetí tým tabulky si musel počkat až na hru v pěti hráčích na obou stranách. Na červené čáře napřáhl k prudké ráně obránce Jiří Drak, trefil neomylně šibenici Paprancovy branky a ve 23. minutě utkání srovnal stav zápasu na 1:1!

Po vyrovnávacím gólu narostla domácím hokejbalistům křídla, překvapení letošní sezony se snažilo okamžitě otočit skóre ve svůj prospěch. Brankář Dominik Papranec se rozhodně nenudil, musel vytáhnout řadu kvalitních zákroků, kterými držel ambice Kert Parku nad vodou. Ve druhé třetině jsme se již další branky nedočkali, a tak se do závěrečné patnáctiminutovky vstupovalo za nerozhodného stavu.

Po dvou gólech remíza, nájezdy zvládlo lépe Kovo

V závěrečné třetině oba celky hleděly zejména na kvalitní hru v defenzívě, inkasovaná branka by totiž mohla hodně naklonit naději na bodový zisk na jednu či druhou stranu. Živějším dojmem působilo ve třetí třetině domácí Kovo, které si ale žádné výrazné přiležitosti vypracovat nedokázalo. Šance přicházely zejména v přesilových hrách, Kert svému soupeři nejvíce zatopil po zbytečném trestu za zdržování hry pro brankáře Laina.

Početní výhoda sice gólem Kert Parku neskončila, krátce po jejím skončení se však již hostující mužstvo radovalo! Po Blaškově přihrávce se přesným zakončením prezentoval Kovář, který necelých pět minut před koncem naklonil stav znovu na stranu Kertu. Vedení však Kertu dlouho nevydrželo, Papranec totiž za svá záda pustil zakončení Tomáše Rudy, který prvním gólem v sezoně poslal zápas do nájezdů.

V dovednostní disciplíně se ani jednomu z celků na mokrém povrchu příliš nedařilo, střeleckou smůlu protrhl až posledním nájezdem domácí Winter, který rozhodl o tom, že druhý bod zůstane na Palmovce!

TJ Kovo Praha – HC Kert Park Praha 3:2 po nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Drak (Lain), 43. Ruda (Franěk), rozh. náj. Winter – 1. Wróbel (Topolánek), 41. Kovář (Blaško, Kruček M.)

TJ Kovo Praha: Lain – Winter, Ruda, Drak, Zahálka, Zeman Ma., Valenta, Franěk, Košely, Strejček, Krištof, Šlehofer, Zeman Mi., Bravenec, Wurdák

HC Kert Park Praha: Papranec – Nýdl, Dulava, Sitter, Šperl, Blaško, Bureš, Bošák, Wróbel, Topolánek, Rozenberg, Kruček J., Kruček M., Javorka, Kaucký, Fejfar, Kovář, Postulka

Ohlasy trenérů:

Tomáš Herstus (TJ Kovo Praha): Za víkend jsme oba zápasy prohrávali, ale kolektivní silou jsme vždy dokázali utkání dovést k bodovému zisku. Získat dva body proti celku, který má dvě lajny reprezentantů, rozhodně považuji za úspěch.

Milan Jelen (Kert Park Praha): Hodnotí se to těžko. Za víkend jsme chtěli šest bodů a máme jen jeden. Dnes jsme vedli 2:1, udělali chybu po vhazování a tím přišli o vítězství. Ztracené dva body nám budou chybět. Pozitivně to rozhodně nehodnotím, musíme to vyhodnotit a dát našim výkonům nový impuls.