CROSSDOCK Extraliga

Letohrad přehrál mistra! Kladnu vystřelil výhru šestnáctiletý talent Procházka

Neděle přinesla v CCM Extralize své další pokračování. Prostor totiž dostalo sedmé kolo, ve kterém byla k vidění hned řádka velice atraktivních duelů. Došlo totiž hned na dvě derby, jedno pražské a druhé východočeské.

SK Hokejbal Letohrad - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 5:2

Branky a nahrávky: 1. J. Lux (O. Lux), 3. Protzner (Halbrštát), 35. Protzner (Lajčiak, Teplý), 41. Halbrštát (Věchet, Lajčiak), 45. J. Lux (Věchet) – 18. Filip (Bílý), 20. Kubeš (Březina, Česák).

Střely: 25:26, vyloučení: 6:6, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 1:0.

Celé nedělní kolo odstartoval duel na východě Čech, a to už se začátkem desáté hodiny dopolední. Domácí Letohrad přivítal v dalším „malém“ regionálním východočeském derby hokejbalisty Pardubic. Ti se ale vezli do včerejšího dne na vítězné vlně, vždyť poslední čtyři duely ovládli a obdrželi v nich navíc jen dvě branky. Letohrad se ale nechtěl této statistiky zaleknout a sám chtěl vyrukovat na loňského mistra s aktivní útočnou hrou. Jelenům se to hned ze začátku dařilo na výbornou.

Už po necelých dvou a půl minutách totiž domácí vedli 2:0 a zažívali tak vstup do utkání z říše snů. Autoskláři však poté ukázali svoji útočnou sílu a během druhé periody zase manko smazali. Jenomže Letohradští už bodovou ztrátu dopustit nechtěli. A tak poslední třetina patřila prakticky jen jim respektive jejich gólům, a pak také řádce vyloučení na obou stranách. Jenomže, jak už bylo zmíněno, branky stříleli už jen Jeleni, kteří si tak na domácí půdě v konečném výsledku 5:2 vyšlápli v derby na Pardubice.

HBC Hradec Králové 1988 - HBC ALPIQ Kladno 2:4

Branky a nahrávky: 22. Krejčík (Novák), 26. Mitra (Šimek, Jiřík) – 8. Pražák (Barnošák), 19. Štěpánik (Pražák), 32. Procházka (Pliml, Šrámek), 43. Procházka (Soukup).

Střely: 39:36, vyloučení: 2:3, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0.

Trojice zápasu pak začínala s úderem jedenácté hodiny. Jedním z nich byl i další zápas sedmého kola CCM Extraligy na východě Čech. Tentokrát však v Hradci Králové, který přivítal na svém hřišti tým z Kladna. Ten přijížděl pod Bílou věž ve veliké pohodě, protože mu patřilo první místo v tabulce, a to navíc s tříbodovým náskokem. Jenomže Hradec už se nechtěl spokojit pouze se čtyřmi body, takže se na Středočechy kvalitně připravil. A bylo to znát. V atraktivním a zajímavém zápase plném šancí se šlo po první třetině do kabin za vedení hostů.

Vedení se ALPIQU zkraje druhého pokračování povedlo navýšit a odskočit tak do dvoubrankového trháku. Jenomže to jakoby Piráty nakoplo. Do konce prostřední periody totiž bylo sníženo a dokonce i vyrovnáno, do třetího pokračování se tak šlo znovu podstatě od nuly. Ne ale tak úplně, Kladno totiž mělo početní výhodu, kterou v dvaatřicáté minutě využilo a šlo zpět do vedení. Hradec se však mohl dočkat zpět vyrovnání, to by se mu ale musela podařit využít čtyřminutová přesilovka. Tak se ovšem nestalo a hosté pak už definitivně rozhodli na konečných 2:4 z pohledu Východočechů. Kladno má tak na špici tabulky momentálně už pětibodový náskok před Letohradem!

HBC Kovodemont Most - HBC Plzeň 0:2

Branky a nahrávky: 17. Benedikt (Davídek, Vágner), 42. Průcha (Kejř, Krásný).

Střely: 20:24, vyloučení: 10:6, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0.

Dalším zápasem, který odstartoval hodinu před polednem, bylo domácí střetnutí hokejbalistů Mostu, kteří přivítali Plzeň. Domácí hráči ve včerejším duelu schytali pět branek od Kladna a Západočeši zase v zápase s pražským Kovem dvakrát ztratili své vedení, až nakonec prohráli po samostatných stříleních. Oba celky tak v neděli měly co napravovat. A i podle toho možná vypadala úvodní perioda, která až na pár výjimek, toho příliš atraktivního pro diváky nepřinesla. To se však změnilo hned zkraje druhého dějství. V tom se totiž dokázali hosté dostat do jednobrankového vedení a otevřít tak v sedmnácté minutě brankový účet zápasu.

Kdo by ale čekal, že se spustí gólová hitparáda, tak by se mýlil. Obě mužstva se sice nepřestala tlačit do útočných a kombinačních akcí, ze kterých tedy plynuly i zajímavé střelecké pozice. Jenomže průběžné skóre zůstávalo neměnné. Nebylo tomu tak ale necelé čtyři minuty před koncem. V tomto čase totiž Západočeši přidali druhý gól, který v tu chvíli už definitivně zlomil domácí, jež tak na kýžené vyrovnání nedosáhli. Most tudíž na domácí půdě padl Plzni v poměru 0:2.

TJ Kovo Praha - HC Kert Park Praha 3:2ss

Branky a nahrávky: 23. Drak (Lain), 43. Ruda (Franěk), rozh. náj. Winter – 1. Wróbel (Topolánek), 41. Kovář (Blaško, Kruček M.), rozhodující nájezd: Winter.

Posledním nedělním zápasem se startem v dopoledních hodinách bylo další derby, tentokrát mezi pražskými celky. Přesněji tedy mezi domácím Kovem a hostujícím Kertem. A právě druhý jmenovaný vstoupil do zápasu kola nejlépe, jak mohl. Už ve dvanácté vteřině totiž dotlačil míček do sítě a ujal se tak brzkého vedení. Domácí dlouho hledali recept na obranu a brankáře Kertu, povedlo se jim to až po dalších dvaadvaceti minutách hry. A to bylo tak ze druhé periody vše podstatné, do třetího pokračování, a jak se nakonec ukázalo ne závěrečného, se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

To, že třetí perioda nerozhodla o vítězi, za to mohly znovu dvě branky. A tedy logicky po jedné do obou klecí. Vedení se ujal opět Kert, který překonal brankáře necelých pět minut před sirénou. Kovo to ale ještě nakoplo ke tlaku, které i vyrovnání přineslo. V Praze tak muselo rozhodnout samostatné střílení a mimochodem, právě v tom v sobotním duelu získalo Kovo bonusový bod. Rozhodující nájezd den předtím proměnil v Plzni Winter. A stejně tomu bylo i v neděli, protože zmiňovaný hráč se tentokrát stal jediným plejerem, jenž překonal v dovednostní soutěži gólmana a přiřknul tak bod navíc znovu pro své Kovo.

Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Rakovník 8:1

Branky a nahrávky: 3. Pilař (Kváš, Horáček), 7. Langthaler (Soukup), 13. Soukup (Langthaler, Hubený), 21. Soukup (Langthaler, Kváš), 28. Horáček (Pilař), 33. Štěpánek (Soukup, Růžička), 38. Pilař (Horáček, Gottfried), 42. Patzelt (Štěpánek, Gottfried) – 20. Šíma.

Domácí Elba přivítala na své půdě nováčka v CCM Extralize z Rakovníka. Středočeši se však zatím viditelně trápí. Snaha se jim upřít rozhodně nedá, ovšem bodovat se jim nedaří a z utkání tak navíc odchází s velkým brankovým rozdílem. Jinak tomu nebylo ani včera, kdy tentokrát Rakovník obdržel šest branek od Letohradu. Středočeši si tak konečně jeli v neděli odpoledne pro první letošní výhru v základní hrací době. Jenomže Elba toto dopustit pochopitelně nechtěla, proto začala aktivní hrou hned od úvodních minut.

Domácí byli navíc posíleni včerejší výhrou ze hřiště Kertu, kde díky poslední tříbrankové třetině otočili vývoj celého zápasu na svojí stranu. V nedělním zápase ale dominovalo Ústí hned od začátku. Po třech brankách z první třetiny se Rakovníku podařilo v prostřední části snížit na rozdíl dvou branek, to bylo ale, bohužel pro hosty, z jejich strany vše. Branky poté padaly znovu jen do sítě celku ze středních Čech. Ve druhé třetině tam míček domácí dokázali dostat ještě dvakrát. Podruhé se tak do kabin šlo za stavu 5:1, což bylo pro domácí už velice komfortní. Naopak pro hosty už podstatě neřešitelné, což se potvrdilo i v závěrečné periodě, ve které se Elba prosadila ještě třikrát a doma tak zvítězila vysoko 8:1.