CROSSDOCK Extraliga

Střípky ze CCM extraligy: Jeleni na konci základní části králi zvířat! Lídři se trápili

Základní část letošního ročníku CCM Extraligy je u konce. Odehráno bylo celkem 20 kol. Vítězem základní části se nakonec o jeden bod stalo Kladno. Na chvostu tabulky skončil tým z Rakovníku.

Sobota i neděle ve znamení nájezdů

Pět z deseti víkendových zápasů dospělo až do samostatných nájezdů. Hráči Mostu, Plzně a pražského Kova si je užili v obou svých zápasech. Každý z těchto týmů dokázal vyhrát pouze jeden zápas. Je třeba upozornit na skutečnost, že Most neměl vůbec lehký los, ale v sobotním zápasu s Kert Parkem bral body dva a v neděli s Kladnem jeden.

Letohrad měl o víkendu zvířecí dvojzápas

V sobotu se letohradští jeleni utkali s kladenskými rysy. Kočkovité šelmy byly určitě favoritem utkání kola, ale výsledkově to nakonec bylo úplně jinak. Jeleni třikrát zatroubili a byla z toho výhra 3:2. V neděli se na letohradském asfaltu představili rakovničtí korýši, kteří se však vraceli do svých vod s prohrou 2:5. Letohrad tak v posledních dvou zápasech základní části dvakrát čistě zvítězil - Luxové a Košťál totiž zase řádili (Lux O. 1+2, Lux J. 1+3, Košťál 2+2).

Týmům z vršku tabulky se moc nedařilo

O tom, že Kladno v sobotu prohrálo v Letohradu, jsme se již zmínili. V neděli svedlo Kladno souboj s Mostem, který nakonec přemohlo až po nájezdech (3:2ss). I přesto ale nakonec udrželo první místo v tabulce, a to pouze o jediný bod před druhými Pardubicemi, které v sobotu padly v zápasu se Sudoměřicemi (0:2). Neúspěšný víkend prožili také hráči čtvrtého Kert Parku, kteří nejprve v sobotu nestačili na Most (3:4ss) a v neděli prohráli také na hřišti třetího Ústí nad Labem (1:2), které jediné dokázalo dvakrát zvítězit (3:2ss Kovo Praha, 2:1 Kert Park). Blížící se čtvrtfinále budou zajímavá a o překvapivé výsledky jistě nebude nouze.

Hned tři hráči dvakrát rozvlnili síťku

Nedělní zápas mezi Hradcem Králové a Pardubicemi se změnil v přestřelku, ve které padl celý tucet branek (4:8). Jednu šestinu z tuctu vstřelených branek dokázali vstřelit královehradecký Krejčík a pardubičtí Bílý s Vlasákem. Žádný z trojlístku úspěšných „šutérů“ nakonec hattrick nedovršil, ale diváci mohli vidět alespoň malý hattrick – tři hráči dali dva góly.