CROSSDOCK Extraliga

Čtvrtfinále play off: Obhájce začne s Kovem, vítěz základní části vyzve Hradec

Dvacetikolová základní část je úspěšně za námi, z dvanácti celků vykrystalizovala postupová osmička, která si to během následujících dvou měsíců rozdá o mistrovský titul. Z nejvýhodnější možné pozice bude do vyřazovacích bojů vstupovat Kladno, které vyzve Hradec Králové.

HBC ALPIQ Kladno (1.) vs. HBC Hradec Králové 1988 (8.)

ALPIQ Kladno i přes bodovou ztrátu v posledních třech utkáních základní části zvládl uhájit první pozici před Pardubicemi a do play off tak půjde v roli největšího favorita. Svěřenci reprezentačního trenéra Drahomíra Kadlece budou chtít zavzpomínat na předloňský ročník, kdy se jim s jedinou porážkou podařilo vyhrát nejvyšší soutěž! Naopak Hradečtí se po přestávce do vyřazovacích bojů vracejí, parta okolo hrajícího trenéra Petra Nováka prokázala v závěru základní části svoji kvalitu a tu se bude snažit ukázat i ve čtvrtfinálové sérii!

Vzájemné zápasy letošní sezony hrají do karet kladenskému favoritovi. Vítěz základní části porazil Hradec Králové poměrem 4:2, v utkání však prohospodařilo dvoubrankové vedení, které si ale v konečném součtu dokázal vzít zpět na svoji stranu. Druhý vzájemný duel již do nájezdů došel, Kladenští brali i bod navíc za výhru po samostatných nájezdech. Kladno v předchozích letech procházelo přes čtvrtfinále bez ztráty a v podobný osud věří i v letošním play off.

1. zápas (1.4) v 11:00 - Kladno u ZS

2. zápas (2.4) v 11:00 - Kladno u ZS

3. zápas (8.4) v 11:00 - Hradec Králové

Případný 4. zápas (9.4) v 11:00 - Hradec Králové

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (2.) vs. TJ Kovo Praha (7.)

Stejně jako Hradec Králové se na příchuť play off po loňské účasti v boji o udržení těší i pražské Kovo, které si vyzkouší vyřazovací boje na hřišti Pardubic. Úřadující mistr skončil v tabulce základní části „až“ na druhé pozici za Kladnem a všichni hokejbaloví příznivci jsou zvědaví, jak s obhajobou loňského titulu na východě Čech navážou. Pardubice budou ve čtvrtfinálové sérii proti Kovu favoritem a budou chtít potvrdit výsledky ze základní části.

V obou střetnutích letošního ročníku se totiž radovalo Autosklo. Nejprve na domácí půdě zvítězilo poměrem 5:2, kdy se hattrickem uvedl útočník Filip Förstl. Na jaře rozhodla o vítězi druhá třetina, za bezbrankového stavu se třikrát prosadily Pardubice a o vítězi tak bylo jasno. V pardubických Polabinách budou chtít odstartovat cestu za obhajobou v podobném stylu.

1. zápas (1.4) v 16:00 - Pardubice

2. zápas (2.4) v 10:30 - Pardubice

3. zápas (8.4) v 15:00 - Kladno u ZS

Případný 4. zápas (9.4) v 17:00 - Kladno u ZS

Elba DDM Ústí nad Labem (3.) vs. HBC Plzeň (6.)

Jedno z velkých překvapení základní části z Ústí nad Labem se chystá na zajímavou sérii! Celek Elby v bláznivém závěru základní části vybojoval konečnou třetí příčku, která mu nejen dává výhodu domácího prostředí do třech z případných pěti zápasů, ale zároveň relativně lehčího soupeře. U slova „relativně“ se pozastavíme, celek Plzně rozhodně nebude v sérii pasován do role papírového outsidera. Ambiciózní Západočeši základní část nezvládli podle svých představ, play off je ale soutěž, kde se začíná od nuly.

Plzeňští o posledním víkendu získali po dvou nájezdových loteriích dohromady tři body. Co se týče vzájemných střetnutí letošního ročníku, je bilance naprosto vyrovnaná. Oběma mužstvům se dařilo na domácím hřišti. Na podzim výsledkem 4:1 zvítězila ústecká Elba, Plzeň porážku oplatila stejným výsledkem zase na jaře. Na koho se štěstí usměje ve čtvrtfinále vyřazovacích bojů?

1. zápas (1.4) v 16:00 - Ústí nad Labem

2. zápas (2.4) v 11:00 - Ústí nad Labem

3. zápas (8.4) v 16:00 - Plzeň - hala

Případný 4. zápas (9.4) v 11:00 - Plzeň - hala

HC Kert Park Praha (4.) vs. SK Hokejbal Letohrad (5.)

Souboj čtvrtého s pátým týmem základní části je každoročně pasován do role nejvyrovnanější zápletky, zda to bude platit i v tomto případě, uvidíme. Kert Park se s loňským play off rozloučil v nejkratší možné době, když ve čtvrtfinále padl s Kladnem, Letohradští se vyřazovacích bojů neúčastnili. Letohrad neměl do posledního kola nic jistého, nečekaná výhra proti lídrovi ho ale vyšvihla na pátou příčku a do čtvrtfinále postavila proti nejlépe střílejícímu týmu soutěže!

Kert Park zaznamenal za dvacet zápasů 77 branek a s průměrem téměř čtyř vstřelených gólů na zápas se bude snažit pokračovat i ve čtvrtfinálové sérii. Statistika utkání z letošní sezony mluví pro tým z hlavního města, který vyhrál oba vzájemné souboje. Nejprve v prvním kole doma otočil nepříznivý stav a zvítězil 2:1, odveta v Letohradě na závěr podzimu přinesla výhru v poměru 3:0. Letohrad však vstupuje do vyřazovacích bojů ve skvělém rozpoložení a své psychické výhody ze závěru základní části bude chtít využít i v klíčovém play off!

1. zápas (1.4) v 16:00 - Praha - Lužiny

2. zápas (2.4) v 14:00 - Praha - Lužiny

3. zápas (8.4) v 16:00 - Letohrad

Případný 4. zápas (9.4) v 11:00 - Letohrad