CROSSDOCK Extraliga

Kladno v základní části prohrálo jen čtyřikrát! Poslední neúspěch hodnotí oba trenéři

Sobotní zápas kola se odehrál v Letohradě, kam zajíždělo Kladno a pro vývoj v tabulce to měl být velice důležitý duel. To se také potvrdilo, i když souhra výsledků znamenala nakonec důležitost jen pro domácí. I tak je to pro Jeleny cenná výhra a pro Kladno naopak čtvrtá prohra v sezoně.

První třetina utkání na východě Čech začala lépe pro domácí, ovšem na tuto trefu ještě Kladno dokázalo najít do konce periody odpověď. V dalším pokračování se však už domácí dostali do takového vedení, které nepustili. „V první řadě jsme to Letohradu usnadnili naši špatnou hrou, jelikož nás svoji jednoduchostí a bojovností předčil,“ přiznává asistent hostujícího trenéra kladenských rysů Milan Maršner.

Letohradští málem překvapili už na podzim, kdy hráli na Kladně hodně vyrovnanou partii, která však bodovým ziskem neskončila, jelikož v poslední třetině udělali chyby, které domácí chladnokrevně potrestali. „V kabině jsme si řekli, s jakou hrou se nám na podzim dařilo. Tehdy jsme totiž dvě třetiny hráli dobrým výkonem na remízu,“ vzpomíná trenér Jelenů Tomáš Friml.

Mohli jsme být opticky lepší, hraje se ale na góly!

Co tedy vedlo k tomu, že si Letohrad připsal v sobotu tři body proti loňskému finalistovi, který o den později mohl slavit vítězství v základní části? „Především jsme hráli ze zabezpečené obrany,“ je přesvědčený domácí kouč a pokračuje: „Zbytečně jsme pak začali hrát nahoru dolů, ovšem kluci skvěle plnili taktické pokyny, takže jsme to se štěstím zvládli.“ K tomu pokračuje i hostující strana. „Mohli jsme být opticky lepší, ovšem hraje se na góly a těch jsme tentokrát dali méně.“

Nedělní zápasy pak plný počet bodů přinesly znovu Letohradu, ovšem Kladno opět ztratilo, a to tentokrát v Mostě. Jaká cesta tedy vede ke zlepšeným výkonům? „Musíme změnit přístup, nasazení a bojovnost. Tyto zápasy před vyřazovací částí už to měly mít a příští víkend obzvlášť,“ uzavírá Maršner.