CROSSDOCK Extraliga

Základní část je u konce, celkové první místo těsně udrželo Kladno

ALPIQ Kladno si po sobotní porážce připsalo v neděli výhru až po samostatných stříleních proti Mostu, ale i to mu nakonec stačilo k tomu, aby uhájil první pozici po základní části. Jistotu play-off měl před posledním kolem i Hradec Králové, kterého čekalo v neděli Autosklo.

HBC Kovodemont Most vs. HBC ALPIQ Kladno 2:3 ss (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Švancar (Bruštík), 36. Krajíček (Novák) – 7. Barnošák, 11. Špaček (Potěchin, Barnošák), rozh. náj. Pražák.

Mostečtí hokejbalisté prožili úspěšný víkend, který jim však ani tak nestačil na lepší umístění, než je desátá pozice. V posledním kole přivítali na svém hřišti silné Kladno, které ještě stále bojovalo o první pozici. Vypadalo to, že má ALPIQ všechno ve svých rukou, když před první sirénou vedl 2:0. Most ale nic nevzdal a utkání ještě zdramatizoval. O vyrovnávací branku se postaral devět minut před koncem Krajíček, a i díky němu dospělo utkání k samostatným nájezdům. V těch bylo úspěšnější Kladno, které díky tomu udrželo první pozici!

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 4:8 (1:1, 2:3, 1:4)

Branky a nahrávky: 7. Krejčík (Mitra, Rail), 26. Hrubý (Pekárek), 28. Tesař (Jiřík, Svoboda), 42. Krejčík (Mitra, Bacovský) – 3. Bílý (Urbanec, Förstl), 17. Vlasák (Mašík, Urban), 21. Vlasák (Mašík, Förstl), 23. Förstl (Bílý), 35. Březina (Kubeš, Bílý), 40. Novotný (Urban), 44. Bílý (Březina, Kubeš), 45. Moravec (Kasal).

Hradec měl před posledním zápasem základní části jistotu play-off, a tak mu v zápase proti Autosklu o moc nešlo. Pardubičtí hráči se však mohli ještě v případě zaváhání Kladna, dostat na první místo. Hokejbalisté ani na jedné straně góly nešetřili a padlo jich tak celkem dvanáct. Hned tři hráči vstřelili po dvou brankách, ale ani jednomu se nepodařilo zkompletovat hattrick. Z vítězství 4:8 se radovaly Pardubice, které nakonec skončily o jediný bod na druhém místě.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Rakovník 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Cvejn (Běloušek, Böhm), 8. Košťál (Lux O., Teplý), 20. Lux J. (Hejtmánek J., Hejtmánek D.), 24. Běloušek (Cvejn), 45. Teplý (Košťál, Lux J.) – 14. Tvarůžek (Suchý), 36. Vostárek.

Pro Letohradské byl poslední hrací víkend velmi úspěšný, po sobotním skalpu Kladna, si připsali vítězství i v druhém zápase. V tom narazili na Rakovník, který obsadil v konečném výsledku poslední příčku. Za výhrou dobře nakročili už v první třetině. Rakovník sice minutu před první sirénou snížil na rozdíl jedné branky, ale ani to Letohrad nerozházelo. V prostřední části přidal dva góly, a i díky nim vyhrál 5:2.

TJ Kovo Praha vs. HBC Plzeň 4:3 ss (0:0, 2:3, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Kyclt (Košely, Winter), 28. Strejček (Krištof), 43. Košely (Winter, Svoboda), rozh. náj. Strejček – 16. Benedikt J., 23. Krch (Vodrážka), 29. Gřonka (Krásný).

Oba dva týmy došly v sobotních zápasech k samostatným střílením a ty si zopakovaly i v neděli. Branky začaly padat až v prostřední části a bylo jich hned pět. K vítězství měla blíž Plzeň, ale Kovo dvě minuty před koncem srovnalo na 3:3. V samostatných stříleních rozhodla třetí série, ve které si poradil s dovednostní disciplínou nájezdový mág Strejček a i jeho zásluhou bralo Kovo o bod více.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HC Kert Park Praha 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Hubený (Červinka, Švanda), 14. Gottfried (Macek, Švanda) – 40. Fejfar (Wróbel, Kruček M.).

Poslední utkání v řadě proti sobě postavilo dva tabulkové soupeře. Elba DDM nastoupila před svými diváky proti Kert Parku. Ústí střílelo branky pouze v první třetině, ale i to mu nakonec stačilo k vítězství. Kert Part se přihlásil o slovo pět minut před koncem, kdy snížil na rozdíl jediného gólu. Víc branek však už za svá záda ústecký Brhel nepustil, a tak si Ústí připsalo plný počet bodů.

Dvojice pro čtvrtfinále:

HBC ALPIQ Kladno (1.) vs. HBC Hradec Králové 1988 (8.)

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (2.) vs. TJ Kovo Praha (7.)

Elba DDM Ústí nad Labem (3.) vs. HBC Plzeň (6.)

HC Kert Park Praha (4.) vs. SK Hokejbal Letohrad (5.)