CROSSDOCK Extraliga

Kladno našlo dalšího přemožitele! Zápas kola ovládli Jeleni z Letohradu

Předposlední kolo základní části zavedlo redakci hokejbalu.cz na východ Čech, přesněji do Letohradu, který přivítal na svém hřišti Kladno. Tento zápas kola sliboval zajímavou podívanou, jelikož na podzim se oba celky přetahovaly o body až do konce utkání.

Letohradu se povedl vstup do utkání, protože ze začátku osmé minuty dokázal otevřít skóre. Postaral se o to Jiří Košťál a domácí tak mohli začít těžit z psychické výhody. Ovšem do dalších nebezpečných koncovek se v této fázi hry příliš nedostávali. A tak se míčku u modré ujal Dominik Barnošák, který pronikl do míst nedaleko branky a nedal gólmanovi Letohradu šanci – 1:1.

Tento stav vydržel i do první sirény, takže se do kabin šlo za remízového stavu. Druhá perioda patřila mnoha příležitostem na obou stranách. Nepatrně více jich však měli Kladenští, kteří si však na brankáře Šimaru nepřišli. Všechny jejich pokusy skončily buď na zmiňovaném gólmanovi, kterého však, nutno podotknout, od dalšího inkasování zachránila hned dvakrát levá tyčka.

Luxovi opět úřadovali a zajistili Letohradu vítězství

Jeleni se však přeci jenom prosadili, a to necelou minut před koncem druhé třetiny. Petr Vychytil se ujal na vlastní polovině míčku, proběhl s ním až k brance a s notnou dávkou štěstí ho poslal mezi nohy brankáře Jirotky až do branky!

V šestatřicáté minutě využili Letohradští rychle nabídnout přesilovou hru, když vypálil Jan Lux a pod břevno dorážel jeho bratr Ondřej Lux – 3:1. V té chvíli domácí drželi v rukou pořádný trumf, který nepouštěli až do závěru utkání. Kladno totiž přistoupilo z posledních zápasů už k procvičené situaci, kdy potřebovalo dohnat manko. Tentokrát se však dostalo jen ke snížení, o které se druhou brankou v zápase postaral po závaru před domácí klecí Dominik Barnošák.

Na špičce tabulky se však nic neudálo. Alpiq sice ztratil, ovšem to samé nečekaně také Pardubice v Sudoměřicích, které tak pohrdly, ovšem nevědomky, s nabídkou ukořistit první flek! To Letohrad si připsal důležité tři body, které budou mít zítra odpoledne, po posledním zápase základní části, možná svoji velkou váhu!

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC ALPIQ Kladno 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Košťál (Lux O., Lux J.), 30. Vychytil (Lajčiak), 36. Lux O. (Lux J., Košťál) – 9. Barnošák (Soukup), 45. Barnošák (Šícha, Kohout).

Střely: 18:21, vyloučení: 3:2, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0, diváci: 65, rozhodčí: Kettner, Záhora.

SK Hokejbal Letohrad: Šimara (Šupík) – Anýž, Böhm, Lux F., Hejtmánek J., Adamec, Vychytil - Válek, Věchet, Lux J., Lajčiak, Lux O., Hejtmánek D., Košťál, Faltus, Cvejn.

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) - Kudela, Šícha, Rejthar, Soukup, Dědič, Haisman - Potěchin, Špaček, Nosek, Šrámek, Ogurčák, Barnošák, Pražák, Kohout, Novák.