CROSSDOCK Extraliga

Bitva o co nejlepší umístění: O elitní čtyřku si to rozdá hned čtveřice týmů!

Již v neděli 26. března napíše základní část CCM Extraligy poslední pokračování. Na všech hřištích se na dálku rozběhne boj o co nejlepší umístění. Hrát se bude o vítězství v základní části a také o umístění v elitní čtveřici, na které si myslí hned čtveřice celků.

HBC Kovodemont Most vs. HBC ALPIQ Kladno, neděle 26.3. od 13:00

Mostecký Kovodemont již ambice na postup do elitní osmičky ztratil, před posledním zápasem základní části má ale na poslední Rakovník náskok pouhých tří bodů, což mu před blížícím se play out žádnou velkou jistotu nedává. V sobotním střetnutí dokázal Most šokovat rozjetý Kert Park a před vlastními fanoušky ho po samostatných nájezdech udolal, za stejný výsledek by se fanoušci Kovodemontu rozhodně nezlobili ani v posledním souboji s Kladnem.

Lídr tabulky však bude potřebovat na severu Čech také zvítězit. Proč? V posledních dvou utkáních ALPIQ nečekaně bodově ztratil a tím opět oživil naděje Pardubic v boji o první příčku. Jeden zápas před koncem tabulkové části soutěže drží v Kladně dvoubodový náskok, v případě ztráty se ale pozice na čele začne velmi otřásat. V tuto chvíli je již jisté, že vítěz základní části změří ve čtvrtfinále play off síly s hradeckými hokejbalisty.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice, neděle 26.3. od 13:00

Třetí utkání na domácím hřišti v řadě čeká hráče z Hradce Králové. Po vítězství nad Sudoměřicemi a cenném bodu s Plzní, budou moci nastupovat ve východočeském derby proti Autosklu z Pardubic naprosto bez nervů. Hradec Králové je totiž jediné mužstvo z elitní osmičky, které před posledním kolem CCM Extraligy má svoje umístění jisté – osmé místo již opustit nemůže.

To ale neplatí pro hráče z Pardubic, kteří pojedou k nejbližšímu možnému soupeři znovu získat pohodu před startem vyřazovacích bojů a hlavně zabojovat o vítězství základní části. Autosklo v sobotním střetnutí hodně nečekaně nedokázalo skórovat v Sudoměřicích a po porážce 0:2 promarnilo naději na posun na výsluní. Dvoubodový kladenský náskok ale stále dává naději, a proto si Pardubice pojedou do nedalekého Hradce pro tři body!

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Rakovník, neděle 26.3. od 13:00

Ve velmi zajímavé pozici je před závěrečným kolem celek Letohradu. Mužstvo, které se ještě před minulým zápasem obávalo o udržení nejlepší sedmičky, rázem myslí hodně vysoko. Na vině je vítězství proti lídrovi tabulky z Kladna, které rázem posunulo Letohradské do boje o první čtyřku. Matematika hovoří jasně, pokud se Letohradu podaří porazit Rakovník za tři body, skončí nejhůře šestý, pořádně ale prožene celky z Ústí a Plzně.

V Rakovníku panují, na rozdíl od Letohradu, naprosto jiné starosti. Nováček nejvyšší soutěže se potácí na poslední příčce tabulky, klíčová fáze sezony pro něj ale teprve vypukne. Rakovníku by se však body ze hřiště Letohradu rozhodně hodily, na předposlední Most v tuto chvíli ztrácí tři body. Pokud se ale bude opakovat podzimní střetnutí, Rakovničtí rozhodně spokojeni nebudou, v prvním střetnutí letošní sezony podlehli Letohradu vysoko 1:6.

TJ Kovo Praha vs. HBC Plzeň, neděle 26.3. od 13:00

Pražské KOVO zatím v jarních zápasech svoji sílu příliš neukázalo a v tabulce nejvyšší soutěže se sesunulo až na sedmou příčku. Pád se tým z české metropole pokusí zastavit proti Plzni, na kterou v tabulce ztrácí tři body. V prvním vzájemné zápase sezony zvítězil pražský celek po samostatných nájezdech, což znamená, že pokud nyní doma ukořistí tři body, zakončí základní část před plzeňským celkem.

Obě mužstva musela v sobotu absolvovat samostatné nájezdy, avšak naprosto s opačným výsledkem. Plzeň si přivezla dva body z Hradce Králové, Kovo doma v dovednostní disciplíně podlehlo ústecké Elbě. Závěr základní části přinese řadu napínavých soubojů, oba celky se ještě chtějí ucházet o umístění v elitní pětce, zároveň ale mohou skončit i na sedmé pozici.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HC Kert Park Praha, neděle 26.3. od 13:00

Série zajímavých a nesmírně důležitých zápasů o co nejlepší umístění v základní části nekončí. Doslova klíčový souboj se odehraje taktéž v Ústí nad Labem, které zažívá vynikající ročník a chce ho podtrhnout ziskem třetí pozice v tabulce CCM Extraligy! Co pro to musí udělat? Stačí porazit Kert Park v řádné hrací době, získat tři body a díky lepšímu vzájemnému zápasu se jít radovat.

Naopak pražský celek jede po zisku pouhého bodu v Mostě do Ústí s respektem a potřebou získat na severu Čech alespoň jeden bod, který by pro tým z hlavního města znamenal jistotu třetí pozice. V podzimním střetnutí v Praze se radovala Elba, která díky skvělé třetí třetině otočila skóre z 0:1 na 3:1. V případě bodové ztráty však Ústečtí přijdou nejen o naději na třetí příčku, ale s největší pravděpodobností jim hrozí pád o další pozice dolů. Buďte v neděli u toho, poslední kolo CCM Extraligy bude stát rozhodně za to!

Sledujte zápasy 22. Kola CCM Extraligy na ONLAJNECH!