1. liga

Jihlavu dělí od triumfu jedno vítězství

V prvním finálovém utkání dlouho prohrávali, pak ale předvedli bleskový závěrečný obrat. Ve druhém zápasu už dominovali. Jihlavští hokejbalisté jsou jen krok od vítězství v 1. MNHbL a postupu do baráže o extraligu.

Třinec zlomila poslední minuta úvodního duelu, ve které neudržel dvougólové vedení, o naději teď bude bojovat na domácím hřišti.

SK Jihlava – HBC Třinec – stav série 2:0

SK Jihlava – HBC Třinec 3:2p (0:2, 0:0, 2:0 – 1:0)

Třinec měl výborný vstup do finále. Už po 50 vteřinách sobotního zápasu dostal hosty do vedení Martynek a vlažně hrající Jihlavu ztrestal podruhé už ve třetí minutě v přesilovce úspěšnou tečí Konvička. Domácím dlouho trvalo, než se vzpamatovali. Postupně nabrali tempo, ale oba brankáři drželi skóre nezměněné víc než 40 minut. Zdálo se, že Třinec překvapivě Jihlavu vyloupí hned v úvodu finále, jenže domácí měli neuvěřitelný závěr. Minutu a 4 vteřiny před koncem odvolali brankáře a v čase 44:10 snížil po přihrávce Danka Smutný. Stačilo jen dalších 14 vteřin, Zelený nepustil hosty do rychlého protiútoku, míč se dostal k Smutnému, ten servíroval před branku a Brázda vyrovnal do odkryté klece - 36 vteřin před koncem. Následovalo z obou stran opatrně rozehrané desetiminutové prodloužení, které zdramatizoval až faul třineckého Konvičky. Jihlavští nabídku přijali a v početní výhodě dokončili obrat.

Branky: 44:10 Smutný (Danko), 44:24 Brázda (Smutný), 52:36 Zelený (Smutný) – 0:50 Martynek (Konvička, Cieslar), 2:27 Konvička (Mišun). Vyloučení: 3:7, využití: 1:1, střely: 34:27.

SK Jihlava – HBC Třinec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Hostům v druhém utkání chyběli oba dva sobotní střelci Martynek s Konvičkou a nikdo jiný je nedokázal zastoupit. Jakoby Slezané měli hlavy stále plné neuvěřitelné ztráty sobotního zápasu. Jihlava měla tentokrát lepší začátek, v 7. minutě otevřel skóre obránce Vávrů. Třinečtí se snažili o brejky, ale Humlíček je vychytával. Góly tak padaly jen na druhé straně, ve 23. minutě Třetina ukličkoval i brankáře a zvýšil na 2:0. Odpor Třince domácí definitivně utnuli v úvodu poslední patnáctiminutovky, kterou po 48 vteřinách otevřel třetím gólem Brázda. Další branky už nepadly.

Branky: 6:48 Vávrů (Hrbatý), 22:00 Třetina, 30:48 Brázda (Danko, Kučera) Vyloučení: 6:6 navíc Třetina (JIH), Říman a Smolka (oba TRI) 10´ OT, Schwarz (JIH) 5 + OK, Toman a Říman OK (TRI), využití: 1:1, střely: 27:21.