CROSSDOCK Extraliga

Sobotní zápas kola v Letohradě se zajímavou zápletkou. I Kladno potřebuje vyhrát!

Základní část CCM Extraligy se blíží pomalu do svého konce. Před námi jsou totiž poslední dvě kompletní kola, která se znovu odehrají v jednom víkendu. Z prvního hracího dne naše redakce vybírá do zápasu kola zajímavý duel na východě Čech. Letohrad proti Kladnu!

Oba celky už mají jistotu vyřazovací části. Především se tedy jedná o Letohrad, který si definitivní účast zajistil minulý týden. Kladenští mají jiné starosti, jistotu play off mají prakticky po pár kolech z podzimu. Je však trápí něco jiného, poslední kola totiž body ztráceli a druhé Pardubice tak na první příčku ztrácí naopak už jen dva body!

Středočechy může alespoň uklidnit lepší vzájemný zápas s Autosklem. I Jeleni se však musí snažit, jejich konečná pozice v neděli odpoledne totiž vůbec není jasná! Východočeši mohou klidně skončit na poslední postupové osmé pozici, ale při dobré konstelaci hvězd se naopak mohou vyšvihnout klidně o tři patra výše.

Letohrad si před týdnem odvezl postup ze Sudoměřic

Bylo jasné, že Jeleni měli během zimní přestávky dobře nakročeno k vyřazovací části, kterou si před rokem nezahráli. Pokud by však na jaře nezvládli klíčové zápasy, mohlo být všechno jinak. To však vůbec řešit nemusí, minulý týden totiž ovládli duel v Sudoměřicích a z jihu Moravy si tak odváželi jistotu první osmičky.

Otázka však zůstává, z jaké pozice do play off příští víkend budou Letohradští vstupovat. Podle zisku bodů z následujících dvou zápasů se rozhodne, jestli to bude osmé, sedmé, šesté a v krajním případě i z páté příčky, což je však nejméně pravděpodobné. Při pohledu do tabulky je pak jasné, že by ve čtvrtfinále mohlo klidně dojít na regionální souboj proti Pardubicím!

Kladno ztratilo „bodíky“, relativně je však v klidu

Od začátku letošní sezóny se v popředí a především na samotném vrcholu tabulky drží loňský účastník finále z Kladna. Ten se samozřejmě i letos počítá mezi největší adepty na finálové bitvy. Už od podzimu si tak dělá v celé soutěži napříč týmy respekt a dlouho trvalo, než našel přemožitele. Přeci se tak ale stalo a na jaře k tomu přišly i další ztráty vždy po jednom bodu. To ve finále znamená alespoň zajímavou zápletku na čele tabulky. Pardubice totiž neztrácí a vyhrávají za plné počty bodů, což před posledními dvěma koly znamená naopak už jen dvoubodový náskok Alpiqu.

Neočekává se však příliš, že by Středočeši v posledních dvou kolech výrazně ztráceli, takže mohou být, včetně lepšího vzájemného zápasu s Autoskláři, poměrně v klidu. I tak nás ale čeká na východě Čech v sobotu odpoledne zajímavé porovnání sil, a to navíc stále o důležité body!