CROSSDOCK Extraliga

Základní část CCM Extraligy finišuje! Kovo prohání Ústí, udrží Kladno atak Pardubic?

Poslední víkend základní části CCM Extraligy nadešel, v závěrečných dvou kolech se bude bojovat o první místo, start v domácím prostředí či cenné body do play out. Postupová osmička vykrystalizovala v Hradci Králové již v minulém kole, přesto je ale o závěrečném víkendu o co hrát.

KOVO Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem, sobota 25.3. ve 13:00

Přímý souboj o střed tabulky proběhne v hlavním městě, kam dorazí celek z Ústí nad Labem. Elba chce v Praze navázat na předchozí duel s lídrem z Kladna, proti kterému ještě po dvou třetinách vedla o dvě branky. Nakonec z toho byl pouze bod, který celek ze severu Čech vyšvihl na čtvrtou pozici. Naopak pražské Kovo po třech jarních porážkách kleslo až na šesté místo tabulky a musí rozhodně zabrat, protože se může i nadále propadat. Kovo stále hledá produktivního střelce, bodově jsou na tom zatím nejlépe Strejček s Fraňkem, Ústecké táhne zejména útočník Lukáš Soukup, který se s 26 body drží na třetím místě produktivity.

Na podzim se obě mužstva potkala u řeky Labe, kde se odehrál velmi vyrovnaný duel. Jako první se prosadili hosté z Prahy, kteří se díky již zmíněnému Strejčkovi dostali do vedení. Domácí Elba dokázala dvěma trefami v přesilové hře skóre otočit, odpovědí ale byla druhá branka hostujícího Strejčka. Utkání nakonec došlo až do samostatných nájezdů, ve kterých druhý bod Kovu vystřelil zkušený Juraj Košely.

SK Hokejbal Letohrad vs. ALPIQ Kladno, sobota 25.3. ve 13:00

Kladenský ALPIQ bude chtít v posledních dvou kolech udržet první místo v tabulce, ke kterému se vzhledem k posledním ztrátám Kadlecova týmu přiblížily Pardubice. V současné době mají kladenští hokejbalisté na čele náskok dvou bodů a do Letohradu si tak pojedou pro vítězství. Se stejnými cíli ale musí do utkání vstupovat i domácí hráči, jenž mají stále šanci na posun do elitní čtyřky, navíc ale musí pod sebou uhlídat dotírající Hradec Králové.

Nejlépe bránící celek CCM Extraligy z Kladna v posledním zápase s Elbou musel otáčet nepříznivý stav, nakonec se mu ale podařilo ukořistit dva body za výhru po nájezdech, Letohrad vykradl tři body ve vzdálených Sudoměřicích. První vzájemný souboj letošní sezony přinesl pohledný boj, ještě sedm minut před koncem Letohrad držel v Kladně remízový stav, nakonec ale padl poměrem 2:4.

SK Sudoměřice vs. Autosklo-H.A.K. Pardubice, sobota 25.3. ve 13:00

Rozjeté Pardubice proti smutným Sudoměřicím. Zhruba tak by se dal v krátkosti popsat souboj druhého a devátého týmu tabulky. Pardubičtí hokejbalisté, jakožto obhájci titulu, stále věří ve vítězství v základní části a z toho důvodu si nemohou dovolit v Sudoměřicích ztratit jediný bod. Výhry nad Kovem a Mostem z posledního víkendu zajistily Pardubicím jistotu nejhůře druhé pozice, to ale svěřencům Jiřího Mašíka samozřejmě stačit nebude.

Na druhé straně nemůže dobrá nálada panovat v sudoměřickém celku, který v posledním zápase na východě Čech proti místnímu Hradci Králové přišel i o poslední naději na postup do vyřazovacích bojů. Nyní se naopak musí soustředit na boj o udržení nejvyšší soutěže, pronásledovatelé z Mostu a Rakovníku jsou v těsném závěsu. V produktivitě týmy spoléhají zejména na Jana Bílého v pardubickém případě, čísla Sudoměřic táhne jeho jmenovec Jan Kaluža.

HBC Kovodemont Most vs. HC Kert Park Praha, sobota 25.3. ve 13:00

Povzbuzení hokejbalisté z Mostu, kteří minulou neděli dokázali v přímém souboji o chvost tabulky doma přehrát Rakovník, ve stejný výsledek věří i v utkání s favorizovaným Kert Parkem Praha. Rozjetý celek z Prahy na jaře pocítilo ve druhé polovině zápasu Kovo či o minulém víkendu Plzeň, která od střeleckého uragánu inkasovala hned sedm branek. Kert Park předvádí skvělé střelecké výkony, se 73 góly je suverénně nejlépe střílejícím týmem CCM Extraligy.

Právě tým mosteckého Kovodemontu by mohl přijít s receptem, jak vyzrát na potenci pražského soupeře. Ve vzájemném utkání na podzim padaly branky pouze v první části, gól Tomáše Fejfara ze sedmnácté vteřiny ze strany Kert Parku již nikdo nenapodobil a ve zbytku duelu se radovali pouze Mostečtí. Po brankách Adama Brože a Slavomíra Švancara zvítězili 2:1 a připsali si do tabulky nesmírně důležité tři body. Bude se podobný osud opakovat i nyní?

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Plzeň, sobota 25.3. ve 13:00

Hradec Králové bude znovu po týdnu hostit velmi sledované klání. Důležitá výhra posunula Hradecké na osmé místo a dala jim jistotu účasti ve vyřazovacích bojích, svěřenci Petra Nováka ale myslí ještě výše. I nadále žije varianta posunu na sedmé či ještě lepší místo tabulky, v Hradci Králové se rozhodně nevzdávají. Další šance na body existuje proti týmu Plzně, jenž se vylízává ze sedmigólového debaklu od Kert Parku, a který přichází o umístění v elitní čtyřce.

Se skvělou formou se v závěru základní části setkal útočník Hradce Jan Bacovský, který pokořil tým Sudoměřic čtyřmi vstřelenými brankami a ve své produktivitě by rád pokračoval i nadále. Souboj na podzim roku 2016 se v plzeňské hale vyvedl více domácímu týmu, který porazil Východočechy poměrem 5:2. Dařilo se zejména Michalu Průchovi, který pokořil soupeře dvěma vstřelenými góly.