1. liga

Malenovice padly v Třinci a mírně ztrácejí

V boji o postavení mezi prvními třemi celky moravské národky o víkendu zakopli hráči Malenovic, kterým nevyšel zápas v Třinci. Naopak velmi cenné body získal Hodonín, který nebyl štědrým hostitelem a Jihlava si z jižní Moravy neodvezla ani bod.

Vsetín dotírající na 4. místo sekundoval povinnou výhrou v Ostravě. Pauzu měli tentokrát brněnští Buldoci, kteří tak mohli nabírat síly na příští kolo, po velikonoční přestávce v něm budou ve Vsetíně bojovat o poslední naději na play off.

Neděle – 24.kolo

HBC Rigum Hodonín - SK Jihlava 4:2 (1:1,2:1,1:0)

Překvapení kola se zrodilo v Hodoníně, kam v neděli přijela Jihlava v pozici lídra soutěže. Rigum ale bojuje o play off a nechtěl přijít o důležité body. V první třetině držel s favoritem krok a vyrovnané skóre. Domácí začali aktivněji, ale inkasovali první, když se ujala nenápadná akce jihlavského Vávrů. Hodonínu však stačilo 34 vteřin na vyrovnání. V druhé části Jihlava sice znovu vedla, jenže přišla další blesková odpověď – tentokrát po 54 vteřinách. V závěrečné části pak důležité vítězství Hodonín potvrdil, hattrick zkompletoval Uřičář, tři branky dali domácí v přesilovkách. „Věděli jsme, že domácí mají velmi silné přesilovky, nedokázali jsme je ale bránit. Hodonín nás přehrál zejména díky důrazu. My jsme utkání odehráli jakoby bez zájmu,“ popsal obránce hostí Michal Došek. Jihlava byla v útoku bezzubá, domácí brankář likvidoval jen 11 střel. „ Stále jsme se snažili kombinovat, což na jejich hřišti není možné. Míčky nám neustále přeskakovaly hokejky a domácí pak chodili do rychlých protiútoků,“ dodal jihlavský bek. Jihlava přepustila první pozici Třinci, ale chce se vrátit. „Stále však máme všechno ve svých rukách. Pokud chceme jít do dalších bojů z prvního místa, musíme za 14 dní na vlastním hřišti porazit právě Třinec a Porubu. To je rozhodně v naších silách,“ vyhlásil Došek za tým z Vysočiny.

Střely: 27:11, vyloučení: 7:9, využití přesilovek: 3:0, oslabení: 0:1

TJ Sokol Poruba - HBC Vsetín 2:4 (0:0,0:2,2:2)

Vsetín jel do Ostravy k ošidnému zápasu s posledním, ve kterém musel bodovat. To se nakonec Valachům podařilo, když o výhře rozhodli ve druhé třetině zápasu. Poruba v poslední části využila obě nabídnuté přesilovky, ale hosté náskok udrželi. Vsetín tak má stále tříbodový odstup na čtvrtý Hodonín. Oba celky dál brousí zbraně na druhou dubnovou neděli, kdy jejich vzájemný duel hodně napoví o poslední tajence letošního play off.

Střely: 15:22, vyloučení: 5:2, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 0:0

HBC Třinec - TJ ACS Malenovice SV 5:1 (2:0,1:1,2:0)

Třinec měl v souboji s Malenovicemi o čelo tabulky výhodu domácího prostředí a taky lepší úvod. V první třetině nabral dvoubrankový náskok. Zlínští hráči kousali, ale skórovat dokázali jen jednou v početní výhodě. I díky dvěma gólům ve vlastním oslabení Třinec nakonec zvítězil jednoznačně 5:1 a po zaváhání Jihlavy v Hodoníně opět, minimálně na dva týdny, převzal pozici vedoucího celku soutěže. V příštím kole ji ale bude muset tvrdě bránit právě na Vysočině.

Střely: 29:31, vyloučení: 12:7, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 2:0