1. liga

Vedoucí trio vyučovalo

Všechny tři týmy, které letos dominují moravské národce si z neděle udělalo příjemný den. Jihlava a Malenovice navíc dokázali deklasovat své soupeře na jejich hřištích.

Nejlepším výsledkem se prezentovala vedoucí Jihlava, která rozdrtila Brno na jeho hřišti Na Kamínkách 9:0. U vítězství hostů nebylo pochyb už v první třetině. Úvodní branku vstřelil ve čtvrté minutě Smutný, ale to hlavní se událo mezi osmou a devátou minutou. V rozmezí necelých dvou minut nasázeli Jihlavané soupeři tři rychlé branky a od té doby bylo v podstatě po zápase. Hosté jen v dalších částech utkání pozvolna, ale zato neustále navyšovali počet vstřelených branek. Desítce však Buldoci nakonec byli ušetřeni.

Podobný vývoj mělo i utkání v Ostravě kam zavítaly Malenovice. Hokejbalisté Zlína přijeli na hřiště Sokola s početnou sestavou. Zato domácí mužstvo mělo ze třinácti hráčů do pole hned pět dorostenců. I proto byly hosté lepší ve všech herních činnostech a uštědřili Porubě další porážku. Trenér domácích Tomáš Macko k tomu dodává „ Vzhledem k dosaženým výsledkům a pokročilosti soutěže už vlastně tak trochu formujeme tým do příští sezony. Mladí hráči mají předpoklad růstu a proto budou i ve zbylých zápasech soutěže dostávat příležitost.“

Vsetín v první třetině zaskočil favorizovaný Třinec a vedl. Další vývoj zápasu byl však podle očekávaného scénáře. Slezané obrátili skóre ve svůj prospěch ve druhé části hry a v té poslední jen potvrdili skutečnost, že všechny body zůstanou v Třinci.

HBK Bulldogs Brno - SK Jihlava 0:9 (0:4,0:3,0:2)

HBC Třinec - HBC Vsetín 5:1 (0:1,3:0,2:0)

TJ Sokol Poruba - TJ ACS Malenovice SV 2:8 (0:3,1:1,1:4)