1. liga

Hodonín se v honičce za čtvrtou příčkou dotahuje na Vsetín

Třinec v neděli přehrál poslední Porubu a šest kol před koncem základní části si zajistil účast ve vyřazovacích bojích. Play off tak má zaručené první trojice týmů a do horního patra tabulky 1. MNHbL se už vejde jen jediný tým.

Po 18. kole zatím stále drží žolíka Vsetín, který ale v derby podlehl Malenovicím a dovolil tak pátému Hodonínu snížit náskok na jediný bod. Rigum bral dva body za výhru na nájezdy v Brně a na dálku tak vyzval Valachy na ostrý souboj.

Malenovice se posunuly do čela tabulky díky těsné výhře ve Vsetíně. O té rozhodla prostřední třetina, ve které diváci viděli všechny tři branky. Domácí se drželi, ale doplatili na častější vylučování. Obě branky Malenovic padly v početní výhodě. Vsetín tak sice udržel třetí příčku, ale ztratil větší část náskoku. Hodonín totiž vydřel alespoň dva body v Brně. Buldoci výborně začali a vedli 2:0, ve druhé třetině ale hosté snížili a ve třetí části nakonec vedení Brna smazali. Druhý bod pak získali v samostatných stříleních. Brno sice doma ztratilo, ale i bod ještě může být zlatý. Zatím to však vypadá, že Buldoci budou v boji o čtvrté místo Hodonínu a Vsetínu jen sekundovat. Zápas Třince s Porubou měl jasného favorita a domácí svou roli splnili. Sokol tradičně neprodal kůži lacino a dvě třetiny se zdatně držel, jenže na dotažení zápasů do úspěšného konce Porubě stále chybí síla. Poslední třetinu v Třinci prohrála o dvě branky a připsala si už šestnáctý zápas bez bodu v letošním ročníku ligy. Domácí díky výhře udrželi těsný kontakt s Malenovicemi a Jihlavou a boj o čelo bude ještě v poslední čtvrtině základní části hodně napínavý.

Výsledky:

HBC Vsetín - TJ ACS Malenovice SV 1:2 (0:0,1:2,0:0)

Střely: 33:32, vyloučení: 11:8, využití přesilovek: 0:2, oslabení: 0:0

HBC Třinec - TJ Sokol Poruba 6:3 (1:0,1:1,4:2)

Střely: 25:18, vyloučení: 7:5, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

HBK Bulldogs Brno - HBC Rigum Hodonín 4:5 ss (2:0,0:1,2:3)

Střely: 41:38, vyloučení: 5:9, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:1.