CROSSDOCK Extraliga

Ukázali jsme pravou tvář Hradce, těší čtyřgólového uragána Bacovského

Hradec Králové zvládl téměř existenční souboj o vyřazovací boje proti Sudoměřicím, které před vlastními fanoušky porazil výsledkem 5:2. Čtyřmi trefami se na vítězství podílel útočník Jan Bacovský, jenž po zápase ocenil přístup hradeckých hokejbalistů k nesmírně důležitému utkání.

Náš tým začal myslet vítězně

Hradečtí hokejbalisté od úvodních minut důležitého extraligového střetnutí o osmou příčku udávali tempo, což bylo přesně to, s čím do zápasu chtěli vstoupit. „Říkali jsme si, že Sudoměřice mají za sebou dlouhou cestu, čehož musíme využít,“ hovořil o taktice Hradeckých Jan Bacovský a pokračoval: „Chtěli jsme na ně vlétnout, nedat jim prostor a rozhodnout zápas. Na půl se to povedlo.“ Domácí na soupeře opravdu nastoupili zhurta, zejména díky výbornému Ternovi se ale do vedení dostali až chvíli před pauzou. Na začátku druhého dějství ale o náskok velmi rychle přišli.

„Byl to regulérně vyrovnaný zápas, výsledek příliš neodpovídá. My jsme bojovali a jsem velmi rád, že jsme ukázali pravou tvář Hradce,“ nešetří slovy chvály produktivní útočník, jenž těží zejména ze spolupráce téměř „naslepo“ s hrajícím trenérem Petrem Novákem. Tentokrát je pod Bacovskými góly podepsán výrazněji jiný spoluhráč. „Jsou to góly Patrika Mitry, který mi třikrát připravil míček před prázdnou branku. Podařilo se mi prolomit smůlu, protože v sobotu proti Rakovníku jsem naopak několik tutovek nedal,“ popisuje čtyřgólový střelec Východočechů. „Doufám, že jsem to odčinil,“ usmál se.

Sedmé místo by bylo třešničkou na dortu

Osmý Hradec Králové má po vítězství nad Sudoměřicemi a lepším vzájemném zápase jisté play off. V podzimním střetnutí se stejným soupeřem promarnil vedení 3:0 a prohrál, nyní si dal záležet, aby se nic podobného naopakovalo. „Hlavou mi to neproblesklo. Na jaře je mančaft nastavený jinak, myslí vítězně a je kvalitnější, než tomu bylo na podzim,“ reagoval Bacovský na otázku ohledně myšlenek na podzimní smolný zápas proti Sudoměřicím.

Bacovský dosáhl v letošním extraligovém ročníku patnácti vstřelených branek, individuální výkony ale neřeší. Jeho Hradec Králové má jistou osmičku a může jít ještě dál, o následujícím víkendu se proti Pardubicím a Plzni pokusí dotáhnout na Letohrad. „To už by byla třešnička na dortu,“ tvrdí Bacovský. „Zápas proti Pardubicím a Plzni budou mít kvalitu play off, v těchto zápasech se připravíme na čtvrtfinále. Uvidíme, na co to bude stačit,“ předpovídá člen reprezentačního kádru trenéra Kadlece. Právě s českou reprezentací Jan Bacovský absolvoval přípravný turnaj v Plzni, díky kterému má opora hradeckého týmu o nabitý program postaráno. „Dvě utkání za víkend jsou v klidu, čtyři zápasy na reprezentaci již byly silné kafe,“ dodal na závěr.