CROSSDOCK Extraliga

Kert se položil po proměněné přesilovce Elby, shodují se Nýdl s Hubeným

V sobotním zápasu kola se proti sobě postavil Kert s Ústím. Domácí vstupovali do utkání jako papíroví favorité, ale tuhle pozici nedokázali obhájit. V jedenácté minutě šli jako první do vedení, ale Ústí třemi brankami v závěrečné třetině strhlo vítězství na svoji stranu a poprvé bodovalo za tři body

Dostali jsme gól v oslabení a úplně nás to rozhodilo, říká Nýdl

Ústí Kert na jeho hřišti přestřílelo. Na brankáře pražského soubrou vystřelilo o čtyřiačtyřicet střel více. „Z naší strany to bylo proti Ústí špatný. Už od začátku se to rozkouskovalo a vůbec jsme se nedostali do hry. Obránci nefungovali, útočníci taky ne,“ říkal po utkání smutně domácí Jan Nýdl.

Kert však dlouho vedl. V jedenácté minutě šel do vedení díky přesnému zásahu Kručka a těsné jednobrankové vedení držel až do začátku třetí třetiny. „Pak jsme dostali gól v oslabení a nějak nás to úplně rozhodilo, že už jsme s tím nebyli schopni nic udělat,“ bere Nýdl vyrovnávací branku jako rozhodující moment utkání.

Hráči Kertu se dostali i přes nízký počet střel k několika dobrým akcím, které však nedokázali proměnit v gól. „Nemyslím si, že by bylo Ústí lepší, my jsme spíš byli horší. Nedodržovali jsme to, co jsme si řekli a to byl po faulech náš druhý největší problém,“ vysvětloval hráč s osmadvacítkou na zádech příčiny neúspěchu.

Domácí pykali za sedm faulů, což je skoro dvakrát víc, než v případě Ústí. Hosté využili pouze jednu přesilovou hru na začátku druhé třetiny. „Rozhodující bylo to, že jsme byli pořád vylučovaní, vůbec jsme se kvůli tomu nedostali do hry. Hráli jsme spoustu oslabení a to nás stálo hodně sil,“ lituje nekázně Nýdl. „Je potřeba zlepšit celkový přístup a hlavně hrát v klidu,“ upozorňuje směrem k dalším zápasům Nýdl.

Výhra z venku a z Kertu je pro nás super, říká Hubený

Ústí vyráželo na hřiště papírového favorita s odhodláním bodovat poprvé za tři body, což se mu vyplnilo. „Zápas se nám povedl, vstoupili jsme do něj dobře. Řekli jsme si, že budeme hodně střílet, což jsme plnili. Také jsme hráli zodpovědně z obrany,“ hledal příčiny úspěchu kapitán Ústí Michal Hubený.

Zkraje prostředí části Ústí dokázalo využít přesilovou hru a vyrovnalo na 1:1. „Tato branka nás určitě uklidnila, pro nás to bylo klíčové. Protože si myslím, že jsme v té fázi zápasu byli lepší, takže nás to určitě nakoplo a věřili jsme, že teď už se to štěstí nakloní k nám a že to bude pro nás dobrý,“ vyprávěl po zápasu s úsměvem Hubený.

Kert ke konci utkání zbraně nesložil a pořádně zabojoval. Ani nabídnutou přesilovou hru však nedokázal využít a před soupeřem musel nakonec sklonit hlavy. „Tlak měli, měli i přesilovku, takže jsme určitě věděli, že to bude ještě těžké. Měli jsme ale náskok dvou gólů, takže jsme si věřili, že už to nemůžeme pustit, že to ubojujeme,“ popisoval Hubený závěr utkání.

Ústí si tak díky třem brankám v závěrečné patnáctiminutovce připsalo první výhru za tři body v letošním ročníku. „Je to pro nás určitě důležitá výhra a hlavně z venku a z Kertu, takže pro nás super nastartování do dalších zápasů. Musíme tuhle výhru v dalších zápasech potvrdit. Je potřeba dál hrát jako dneska, srdcem a jako Elba. Pořádně bojovat,“ řekl odhodlaně na závěr Hubený.