CROSSDOCK Extraliga

Obránce Autoskla Novotný vstřelil první gól v CCM Extralize! Bude to něco stát, usmívá se

Před čtrnácti dny se obhájce titulu z pardubického Autoskla pořádně rozjel a vynuloval plzeňské mečouny v jejich posvátném území. Jedním gólem ke skalpu Západočechů přispěl dvacetiletý dorostenecký mistr extraligy Ondřej Novotný.

V sobotu 24. září v rámci zápasu 4. kola jste porazili Plzeň 3:0 a to v její kryté hale! Co stálo za vaším úspěchem, a věřili jste, že v náročném prostředí dokážete uspět?

V každém zápase věříme, že můžeme uspět a vyhrát. I když zápasy s Plzní navíc v Plzni jsou vždy velmi těžké. Za naším úspěchem stála trpělivá hra a skvělý brankář David Stárek, který držel naše šance na úspěch.

Vy osobně jste vstřelil druhý gól vašeho mančaftu a první v CCM Extralize mezi muži! Potěšila vás branka hodně a můžete popsat, jak k ní došlo?

Branka mě samozřejmě velmi potěšila, navíc když nám pomohla k vítězství. Branka to byla docela šťastná. Dostal jsem přihrávku z rohu někam k červené čáře, proti mně ihned vyběhl hráč a já tahem vystřelil míček na branku a naštěstí se dostal až za záda brankáře.

Schoval jste si míček za první trefu a bude vás to do týmové pokladničky něco stát? (smích)

Míček jsem si po gólu schoval. Musím přiznat, že nějakou „kačku“ mě to stát bude. (smích)

V Plzni se trefili pouze obránci včetně vás, čím to?

Ano je to pravda, ale čím to je, to nevím. Snažíme se při hře v útočném pásmu využívat obránce a tentokrát to přineslo své ovoce.

Vaše role v mistrovském týmu není asi dávat góly a sbírat body jako na běžícím pásu, je to tak? Jaké tedy máte od kouče Mašíka hlavní úkoly?

Určitě ne, ale přispívat svou hrou ke hře celého týmu, když se to podaří nějakým bodem, je to super, ale mým hlavním úkolem je zabránit týmům ve skórování.

V mužích je hra mnohem rychlejší a tvrdší! Musím si přidávat i individuálně

Zatím jste až na jeden duel odehrál všechny zápasy v letošní extraligové sezoně. Věříte, že jste si v našlapaném kádru obhájců titulu našel pevné místo?

Své místo v týmu pomalu nacházím a zvykám si na něj, ale že by se jednalo o pevné místo, si určitě nemyslím. Na šanci čeká mnoho kvalitních hráčů a ti kteří zrovna hrají, musí neustále dokazovat, že si čas strávený na hřišti zaslouží.

Jaký byl pro vás přechod z dorostenecké kategorie do nejvyšší mužské soutěže? Musíte na sobě hodně dřít i individuálně?

Je to velký rozdíl, hra je mnohem rychlejší a tvrdší, snažím se pravidelně chodit na tréninky a občas si sám zajdu zaběhat nebo zacvičit, abych byl na extraligu připraven.

O den později po cenném skalpu Plzně, jste vynulovali i ústeckou Elbu. Bylo utkání na severu Čech jednodušší než v Plzni?

Zápas v Plzni byl rychlejší, zatímco v Ústí to bylo spíš o fyzické hře. Na rozdíl od sobotního zápasu jsme v neděli měli více ze hry my, ve druhé třetině přišly i góly, a když náhodou Ústí zahrozilo, vše pochytal Martin Chmelík.

V brance se představil váš parťák z dorosteneckých kategorií Martin Chmelík, jenž vychytal první nulu. Co jste na jeho výkon říkal a blahopřáli jste si k hokejbalovým milníkům navzájem?

Martin odchytal skvělý zápas a jen dokázal, jak kvalitní brankář je a jakou cenu pro tým má. K milníkům jsme si poblahopřáli a oba přispějeme značnou mírou na rozlučku. (smích)

Jaký je váš největší úspěch v dosavadní hokejbalové kariéře a čeho byste chtěl v tomto sportu v budoucnu dosáhnout?

Největší úspěch byl titul mistra republiky z kategorie staršího dorostu a druhé místo na Mistrovství světa do 16 let v Písku. V budoucnu bych se chtěl dostat do reprezentace mužů nebo vyhrát extraligu!