Reprezentace

Reprezentace je jeden z mých velkých cílů, přiznává po nominaci do výběru U16 Hink

Po kempech reprezentace mužů a mladíků z kategorie U18 a U20 přichází na řadu také únorový kemp hráčů U16, který se bude konat v Dobřanech. Jedním z nominovaných je také malenovický David Hink, s nímž vám přinášíme rozhovor.

Nikdo nečekal, že budeme tak vysoko

Davide, začněme rozhovor na klubové scéně. V dorostenecké divizi Východ jste si na podzim vedli skvěle. Jste druzí, disponujete poměrně solidním skóre. Nad těmito fakty musí převažovat pozitivní dojmy, je to tak?
Ano, spokojeni jsme velice. Nikdo z nás nečekal, že budeme tak vysoko, stále však nemáme nic jistého. Musíme nadále makat na 100% a stále mít chuť se zlepšovat.

I u sebelepšího týmu je však vždy prostor ke zlepšení. Co jste si tedy v kabině vytkli, co byste mohli do jarní části zlepšit?
Trenér nám hodně vytýkal ztráty míčku a komunikaci na hřišti. Určitě potřebujeme zlepšit hru na míčku, chce to větší klid.

Jaký je pro Vás ideální scénář, respektive cíl do zbytku sezóny?
Cíl je jasný, a to dostat se na finálový turnaj, kde určitě budeme chtít vybojovat co nejlepší umístění.

Na podzim se mi hrálo skvěle

Jak se hrálo na podzim Vám osobně? Jak jste se na hřišti cítil?
Hrálo se mi skvěle. Vytvořili jsme v týmu skvělou partu a všichni se chtějí dále rozvíjet, což je dobře. Samozřejmě musím na některých věcech zapracovat, třeba na technice hole nebo rychlosti.

V kanadském bodování si vedete skvěle a máte skoro dva kanadské body na zápas! Čemu přisuzujete takovou produktivitu?
Určitě za tím stojí celý tým, to díky nim mám takové výsledky, občas se ke mně přiklonilo i pověstné štěstí.

Zároveň Vám ve statistikách u jména svítí 35 trestných minut. Jste tedy na hřišti bouřlivák, nebo se jedná spíš o výjimku?
Dá se říci, že se jedná o výjimku. Někdy ale člověk prostě neudrží emoce na uzdě a trestné minuty tam naskáčou.

Nejen Vaše produktivita Vám přinesla nominaci na kemp reprezentace U16, překvapila Vás? Byl to třeba jeden z Vašich cílů se na reprezentační kemp podívat?
Určitě mě to příjemně překvapilo. Byl to jeden z mých velkých cílů a dost to pro mě znamená.



Zahrát si za reprezentaci je mým snem

V nominaci jste zapsán jako obránce, v zápisech ze zápasů Extraligy dorostu figurujete jako útočník. Můžete tedy prozradit, zda se jedná o chybu, nebo jak to, že je tady ten rozdíl?
Přiznám se, že to sám nevím. Ale myslím si, že páni trenéři z reprezentace zkouší hráče na různých postech, ale jinak je má pozice výhradně v útoku.

Na závěr otázka, co je v hokejbale Vašín dlouhodobým cílem? Čeho byste rád dosáhl?
Mým snem je dostat se s týmem Malenovic na finálový turnaj a po individuální stránce zabojovat o nominaci na Světový pohár v Žilině.