CROSSDOCK Extraliga

Neděle rozhodla! Hradec má play off, Kladno předvedlo uhrančivý obrat

Po sobotním kompletním kole čekala na hokejbalové fanoušky i neděle se CCM Extraligou. Do hry se tentokrát nedostal Letohrad, který měl po sobotním vybojování jistoty první osmičky volno. O play off v neděli soupeřil v přímém souboji se Sudoměřicemi také Hradec Králové.

HBC Kovodemont Most vs. HBC Rakovník 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Bruštík (Švancar, Chyba), 17. Plachý (Krajíček, Zika), 18. Švancar (Bruštík, Chyba), 39. Bruštík (Švancar, Drenčko), 42. Švancar (Bruštík, Koudelka) – 11. Hradecký (Schnaubelt, Eitler), 12. Tvarůžek (Šíma), 37. Šíma (Hradecký, Schnaubelt).

Střely: 25:25 Vyloučení: 5:7 Využití přesilovek: 2:2 Oslabení: 0:0 Diváků: 40 Rozhodčí: Kettner, Záhora.

Nedělní kolo přineslo v dopoledním duelu střet dvou nejhorších týmů, tedy co se do počtu získaných bodů týče, v letošním ročníku. Do Mostu mířil Rakovník, který se po výhře na nájezdy v sobotním zápase dostal ze dna tabulky. Domácí to však chtěli zase obrátit a podle toho to tak i vypadalo.

První třetina se tudíž začala vyvíjet lépe pro Mostecké, ovšem Raci ještě do první sirény výsledek obrátili a do kabin šli tak ve vedení oni. Hned začátek druhé periody pak skóre znovu otočil. Respektive za to mohl Kovodemont, který vsítil dvě branky a od té doby se snažil už vedení nepustit. To se mu sice nepovedlo, jenomže když na druhé hostující vyrovnání Most znovu dokázal odpovědět, bylo už definitivně rozhodnuto.

HBC Hradec Králové 1988 vs. SK Sudoměřice 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Bacovský (Novák, Mitra), 18. Šimek (Mitra), 26. Bacovský (Mitra), 31. Bacovský (Novák), 34. Bacovský (Mitra, Hudeček) – 16. Konderla (Kaluža), 35. Hruboš (Kaluža).

Střely: 40:38 Vyloučení: 6:5 Využití přesilovek: 0:1 Oslabení: 0:0 Diváků: 37 Rozhodčí: Horský, Vokurka.

Jednoznačně nejzajímavější utkání neděle se hrálo na východě Čech, tedy s označením Zápas kola. Hradec Králové totiž doma přivítal v přímém souboji o play off Sudoměřice. Ten, kdo v utkání zvítězí, bude mít do osmičky už velice blízko. Tohle bylo jasné před zápasem a vědomi si toho byly pochopitelně i oba celky, přičemž hosté přijížděli i s tím, že podzimní zápas vyšel lépe jim.

Piráti však předváděli dobrou hru a hosté se zmohli jen na vyrovnání ze začátku druhé třetiny. Pak už byl na hřišti především jeden tým, a to ten hradecký. Osmičku domácím v tomto utkání vystřelil hlavně Jan Bacovský, který zaznamenal hned čtyři branky! Ty zajistily Hradci výhru, lepší vzájemný zápas a především také splnění sezónního cíle.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC ALPIQ Kladno 3:4ss (2:1, 1:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Gottfried (Macek, Švanda), 8. Červinka (Baxa, Hubený), 20. Baxa (Hubený, Růžička) – 11. Hnízdil (Pražák), 44. Rejthart, 45. Ogurčák (Kudela), rozh. náj. Barnošák.

Střely: 29:35 Vyloučení: 10:10 Využití přesilovek: 1:3 Oslabení: 0:0 Diváků: 111 Rozhodčí: Koskuba, Šulo.

Zajímavé utkání bylo k vidění na severu Čech. Do Ústí nad Labem zajíždělo Kladno, přičemž podzimní duel byl hodně vyrovnaný. Z těsného vítězství se tehdy radoval Alpiq, Elba však v dalších zápasech začala navazovat na dobrý výkon ze středních Čech a útočí na co nejlepší pozice před play off.

Ústečtí v sobotu prohráli a chuť si sice mohli napravit v neděli, jenomže proti Kladnu to není nic lehkého. Ovšem, že by to možná mohlo jít, se zdálo v osmé minutě. To na světelné tabuli svítilo domácí vedení 2:0! A když minutu a půl před koncem třetí třetiny Ústí vedlo po dalším pohybu ve skóre stále o dvě branky, nikdo asi o třech bodech nepochyboval. Ovšem Kladno už poněkolikáté v sezoně ukázalo svoji velkou sílu a třiadvacet vteřin před třetí sirénou to rázem bylo 3:3. V samostatných nájezdech pak Alpiq otočení západu dokonal a domů tak mohl odjíždět spokojený.

HC Kert Park Praha vs. HBC Plzeň 7:1 (3:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Plzák (Šperl, Kruček J.), 8. Fejfar (Wróbel, Kruček M.), 12. Nýdl (Fejfar), 16. Kruček M. (Fejfar, Wróbel), 18. Dulava (Wróbel, Fejfar), 22. Kruček J. (Plzák), 43. Kruček M. – 43. Pauer (Kunzmann).

Střely: 43:16 Vyloučení: 1:3 Využití přesilovek: 0:0 Oslabení: 0:0 Diváků: 70 Rozhodčí: Boháček, Prudík.

Kert Park v sobotu odpočíval a do nedělního domácího zápasu proti Plzni tak šel v plné síle. A bylo to ohromně vidět, přihlížející diváci se dočkali osmi branek, a to především od domácích borců.

Pražané začali s velkou chutí a po první třetině to bylo už o tři branky. Prakticky už rozhodnuté utkání domácí vyloženě začalo teprve bavit, což se ovšem nedá říci o plzeňském brankáři, který to po brance na 4:0 už logicky nevydržel a řekl si o střídání. Domácí pokračovali v ofenzivní krasojízdě a necelé tři minuty před koncem zápasů měli už sedmibrankový náskok! Ten Mečouni v závěru ještě kosmeticky upravili, domácím to ale příliš vadit nemuselo.

TJ KOVO Praha vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 41. Drak (Lain) – 21. Česák Josef (Kubeš, Filip), 24. Filip (Kubeš, Česák), 29. Urbanec (Česák, Bílý), 37. Bílí (Urbanec, Förstl).

Střely: 23:33 Vyloučení: 3:5 Využití přesilovek: 1:0 Oslabení: 0:0 Diváků: 30 Rozhodčí: Černý, Pečený.

Posledním zápasem extra hokejbalového víkendu byl střet domácího Kova, kam zajížděl obhájce titulu z Pardubic. Ten věděl, že Kladno ztratilo, takže v případě výhry Autosklářů by vedení Alpiqu bylo zase o jeden bodík menší.

Přihlížející diváci se toho v první třetině příliš zajímavého nedočkali. Co jim také zřejmě neudělalo radost, byla vedoucí branka Pardubic v jednadvacáté minutě. A když do druhé sirény přišly další dvě, bylo pro domácí po zápase. Třetí perioda přinesla ještě jednu branku na obou stranách, mezera mezi prvním a druhým celkem tabulky je dvě kola před koncem tak už pouze dvoubodová.