CROSSDOCK Extraliga

Papranec byl s extraligovou premiérou spokojen. Déšť byla výhoda, pochvaloval si

Brankář Dominik Papranec si v pražském derby mezi Kovem a Kert Parkem připsal úvodní extraligový start. V zápase inkasoval dvě branky, nakonec ještě ze třech nájezdů chytil dva a ze svým výkonem byl po právu spokojen.

Dominiku, máte za sebou premiéru v dresu Kert Parku. Kdy jste se dozvěděl, že půjdete do branky a byl jste před zápasem nervózní?

O tom, že budu chytat, jsem se dozvěděl den před zápasem. Nervózní jsem vůbec nebyl, protože chytám již dlouho, takže to pro mě nebylo nic nového. Nicméně mě překvapila kvalita nejvyšší soutěže, bylo to trochu rychlejší (usmál se). Dříve jsem chytal okresní ligu, poté první národku a zápas s Kovem bylo opravdu něco jiného. Jsem v týmu nový, takže jsem nevěděl, co přesně čekat. Výsledkově to pro nás nedopadlo nejlépe, ale celkově jsem se svým výkonem spokojený.

V zápase jste nakonec inkasoval dvakrát, třetí gól přišel až v samostatných nájezdech. Jak krátce po zápase brankové situace vidíte?

První gól jsem mohl určitě chytit. Byla to moje chyba, špatně jsem se postavil a navíc střela zaplavala a o horní tyč se odrazila do branky. Druhá branka přišla ihned po vhazování, kdy jsem neviděl vůbec nic. Míček jsem spatřil až kousek od branky a již jsem nemohl zareagovat. Co se týče nájezdu, nepočkal jsem, soupeři jsem cuknul první. Znovu jsem to mohl chytit.

Měli bychom se zlepšit, hlavně v disciplíně!

V průběhu zápasu se spustil poměrně hustý déšť, který hráčům v poli rozhodně nepřišel po chuti. Co vám?

Pro mě to byla paradoxně výhoda. Jsem z Mostu, kde jsem dlouhou dobu chytal na leštěném betonu. Při dešti jsem se začal klouzat a to mi naprosto vyhovovalo. Občas jsem měl sice problémy se vstáváním, kdy mi podkluzovaly nohy, ale jinak jsem déšť spíše uvítal.

Kert Park o posledním víkendu získal pouze jediný bod i přesto, že v každém zápase vedl. Spokojenost z výsledků tedy v klubu panovat nemůže...

Měli bychom se zlepšit, hlavně v naší disciplíně. Musíme plnit, co nám říká trenér a co si říkáme mezi sebou. Až se to povede, bude to super.