CROSSDOCK Extraliga

5 střípků ze CCM extraligy, aneb jeleni prozatím králi zvířat, až na toho pražského…

První říjnový víkend nabídl v rámci 6. a 7. kola CCM Extraligy hokejbalu hned několik zásadních okamžiků, z nichž některé jistě stojí za zmínku. Mezi první střípky pomyslné mozaiky nové rubriky bylo vybráno následujících pět okamžiků.

1. Talentovaný útočník Prokop hltá velkou porci zápasů a navíc září

Teprve osmnáctiletý hokejbalista Jan Prokop, který získal bronzovou medaili na nedávném mistrovství světa v anglickém Sheffieldu v kategorii U18 a nyní působí hned ve třech mančaftech (Kladno – dorost a muži, Jindřichův Hradec – muži). Talentovaný „štírek“ vstřelil v sobotním zápasu proti Mostu první branku, a to jak v zápase, tak i za kladenský „A“ tým v CCM Extralize! Odměnou mu byl následný pobyt na trestné lavici po faulu brankáře Jirotky.

2. Rakovník má s extraligovou aklimatizací problémy

Rakovník se po loňské parádní sezoně v 1. NHbL poměrně značně trápí, a tak se jejich skóre po dalších vysokých prohrách propadlo již na hodnotu tři čtvrtě na jedenáct a jednu minutu (10:46). Pro středočeský tým by bylo rozhodně žádoucí, aby v dohledné době své skóre posunul do některé z nočních nebo alespoň odpoledních hodin.

3. Kovo se může spolehnout na nájezdového mága

Pražské Kovo ukázalo, že nájezdy umí, tedy především díky jeho exekutorovi Tomáši Winterovi, který svému týmu během jediného víkendu dvakrát „vymotal“ vítězství v poměru 3:2 právě po samostatných stříleních, a to jak proti Plzni, tak i v derby proti Kertu. Škoda jen, že v hokejbalu není něco jako Zlatá helma „Deli“ super. Martin by byl jistě hned ve dvou kategoriích – akce a volná.

4. Jeleni řádí jako by byli v říji!

Je vidět, že podzim je obdobím jelenů, tedy zejména těch z Letohradu, neboť o uplynulém víkendu nejprve v sobotu doslova zašlapali do země raky z Rakovníku a v neděli dokonce vyhráli souboj proti koňům z Pardubic. Zdá se, že jeleni by rádi vystřídali lvy na pomyslném trůnu pro krále zvířat, neboť nedávno zdolali i pražské vosy (24. 9. 2016 – 3:4). Bude tedy jistě zajímavé sledovat souboj jelenů s mečouny či kladenskými rysy!

5. Kouč Jelen zažívá opačné „problémy“ než jeho „kolegové“ z Letohradu

To Jelen samotář – asistent trenéra pražského Kertu, měl po víkendu mnohem těžší sny, a to když nejprve jeho současný tým v sobotu podlehl 1:3 jeho bývalému týmu z Ústí nad Labem a následně v neděli prohrál v utkání o vládce hlavního města s Kovem. Otázkou zůstává, jak z toho ven, neboť k úspěšnému stádu se zřejmě jen tak nepřidá.