CROSSDOCK Extraliga

Osmé kolo CCM Extraligy přinese souboje tabulkových sousedů

Následující víkend přinese kompletní osmé kolo CCM Extraligy, které se celé odehraje v sobotu 8. 10. Volno dostal kvůli lichému počtu týmů Letohrad, kterému patří aktuálně druhá příčka za stále neporaženým Kladnem.

Sobota

HBC ALPIQ Kladno – Elba DDM Ústí nad Labem, sobota 8. 10. 2016 v 11:00

V prvním zápase osmého kola přivítá lídr z Kladna na svém hřišti aktuálně sedmé Ústí. ALPIQ zatím přišel během sedmi utkání o pouhé dva body. Pouze Pardubice a Plzeň ho dokázaly okrást o jeden bod. Oba zápasy vyhrálo Kladno až po samostatných stříleních, proti Autosklu 3:2 a proti Plzni 2:1. Oproti tomu si Ústí o víkendu připsalo první výhry za tři body a to hned v obou utkáních. Nejprve porazilo Kert na jeho hřišti 3:1 a druhý den také Rakovník. Proti tomu se Elba pořádně rozstřílela a vyprovodila ho výsledkem 8:1. Vyšlápne si Ústí i na zatím bezchybné Kladno? Zápas kola začíná v 11:00 hodin!

HBC Rakovník – HBC Kovodemont Most, sobota 8. 10. 2016 ve 14:00

Souboj posledního s předposledním proti sobě postaví Rakovník s Mostem. Severočeši však mají odehráno teprve pět utkání, oproti tomu Rakovník už osm. Mostečtí dostali o posledním víkendu dva těžké soupeře. Po sobotní prohře 1:5 s Kladnem následovala nedělní porážka 0:2 od Plzně. A tak jediným týmem, který dokázal Most porazit, zůstává Hradec Králové. Rakovník bral body pouze v zápase proti Ústí, které mu však ve druhém vzájemném zápase vrátilo vše i s úroky. Rakovník zajížděl v neděli k odvetě na hřiště Elby a prohrál 1:8. O den dříve prohrál také s Letohradem a to 1:6. Jeden z týmů může nabít ztracené sebevědomí a odrazit se ode dna tabulky, který z nich to bude?

SK Sudoměřice – HBC Hradec Králové 1988, sobota 8. 10. 2016 ve 14:00

Další souboj tabulkových sousedů přinese utkání mezi Sudoměřicemi a Hradcem. Sudoměřice mají zatím padesátiprocentní úspěšnost. Ve čtyřech utkáních braly totiž šest bodů, když porazily na svém hřišti Kovo a také Kert. Utkání je čeká po skoro třech týdnech, takže bude zajímavé sledovat, co s nimi dlouhá pauza udělala. Hradci patří o jednu příčku horší umístění. Ze šesti zápasů vyhrál pouze jedno, když porazil Letohrad 4:1. Dokáží hradečtí hokejbalisté využít pravidelného zápasového tempa nebo podlehnou odpočatým Sudoměřicím?

HBC Plzeň – HC Kert Park Praha, sobota 8. 10. 2016 v 16:00

Plzeň se nachází díky třem výhrám na pátém místě. Kert je na tom pouze o jednu pozici hůř. V nabitém víkendu podlehla Plzeň nejprve Kovu 2:3 po nájezdech, ale v neděli si díky výhře 2:0 nad Mostem spravila chuť. Oproti tomu zažil Kert Park špatný víkend. Dva zápasy, dvě prohry. Nejprve podlehl na svém hřišti Ústí 1:3 a druhý den v pražském derby Kovu 2:3 po samostatných střílení. Loňská vzájemná utkání nehovoří ani pro jeden tým. Nejprve totiž vyhrála Plzeň před svými fanoušky 2:1 a poté také Kert, který si se soupeřem poradil 4:3. Pokud bude chtít Kert uspět, musí zapomenout na nepovedený poslední víkend. Zda se mu to podaří, nebo se budou radovat domácí, můžete sledovat od 16:00 přímo na plzeňském hřišti nebo na webu onlajny.com!

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – TJ Kovo Praha, sobota 8. 10. 2016 v 18:00

Rozjeté Autosklo, které mělo na svém kontě tři výhry v řadě, zastavil v posledním utkání Letohrad. Ten porazil obhájce titulu na svém hřišti 5:2 a udržel si tak před ním druhou pozici. Kovo má stejný počet bodů jako Pardubice, ale kvůli horšímu skóre mu patří čtvrtá pozice. Prařané minulý víkend porazili nejprve Plzeň 3:2 po nájezdech. a druhý den stejným výsledkem také Kert Park a ke třem výhrám přidalo další dvě. Výsledky z loňského roku mluví ve prospěch Pardubic, které vyhrály obě utkání (6:3 a 2:1). Nová sezona však může přinést úplně jiné výsledky. Poslední extraligové utkání startuje na východě Čech v 18:00 hodin!