CROSSDOCK Extraliga

Zápas 8. kola proti sobě svede Kladno a Ústí. Prodlouží rysové neporazitelnost?

CCM Extraliga se o víkendu bude prezentovat „pouze“ pěti sobotními duely a hned ten první, jenž vypukne hodinu před polednem, ponese přízvisko zápasu kola. Do Kladna přijede ústecká Elba, která si minulý víkend připsala plný počet bodů, stejně jako dosud neporažení Středočeši.

Zápas 8. kola vypukne již úderem jedenácté hodiny dopolední na půdě vicemistra loňské sezony Kladna. Tam přijede vzrůstající se formou prezentující ústecká Elba, která z posledních dvou zápasů vytěžila plný počet bodů. Severočeši nejdříve udolali silného oponenta v podobě Kert Parku a navíc vykradli jeho pevnost! Poslední klání před sobotním zápasem kola pak Elba ovládla jednoznačným výsledkem duel s extraligovým nováčkem z Rakovníku 8:1.

Ústecký mančaft aktuálně okupuje sedmou pozici se ziskem 10 bodů. Proti prvnímu Kladnu ho nečeká ani trochu jednoduchá práce navíc v prostředí výborně hrajících rysů. „Cíl bude asi zápas odehrát tak, jak chceme a jak si řekneme v kabině, stejně jako na Kertu,“ přeje si útočný tahoun Elby Jan Langthaler, jenž se nechal slyšet pro klubový web Ústí nad Labem. „Pokud se to povede, může se stát cokoliv,“ upozorňuje produktivní útočník a člen širšího reprezentačního výběru.

Bude opět řádit šestnáctiletý multitalent kladenských rysů?

Výsledky ze vzájemných duelů z loňského ročníku hovoří ve prospěch středočeských hokejbalistů, kteří nejdříve nad Elbou vyzráli na domácí půdě 5:2, a druhé měření sil dopadlo těsným výsledkem ve prospěch kladenské družiny 2:1. Dokáže se Elba poučit z loňských neúspěchů a s čím asi na Kladno půjde? „Musíme hrát tak, jako jsme hráli na Kertu, hrát zodpovědně po celých 45 minut zápasu, vyvarovat se zbytečných faulů a opět do zápasu zapojit elbácké srdce a půjde to,“ spřádal plány pro klubový web Jindřich Kerl. „Myslím, že můžeme Kladno velmi potrápit,“ nepochybuje.

Kladenští hokejbalisté se vyhřívají na první příčce s pětibodovým náskokem na druhý Letohrad. Rysové pod vedením reprezentačního kouče Drahomíra Kadlece nepoznali dosud krutost porážky, když pětkrát získali vítězství za plný počet bodů a dvakrát dotáhli utkání do vítězného konce po samostatných exekucích. Od Kladna se očekává, že bude opět aktivní a všechny kombinace tvořit v maximální rychlosti. Zajímavé bude sledovat, zdali se opět prosadí šestnáctiletý talent Jaroslav Procházka, jenž už nastřádala 4 góly!

Zápas kola pod drobnohledem kamer HOKEJBAL TV!

Zápas kola proti sobě navíc svede dva reprezentační kolegy na střídačce národního mužstva. Neustále se zvedající Elbu kočíruje Jaroslav Pavlík – asistent hlavního trenéra české reprezentační družiny Drahomíra Kadlece, jenž vede veleúspěšný mančaft kladenských rysů. Hned několik hráčů na obou stranách navíc usiluje o dres se lvíčkem na prsou, který chtějí obléci na červnovém domácím Mistrovství světa v Pardubicích.

Tento duel navíc bude pod drobnohledem kamer Hokejbal TV, které jistě ze zápasu přinesou zajímavou reportáž a rozhovory. Klání startuje v 11:00 hodin a každý fanoušek ho může živě sledovat přes online textový přenos na onlajny.com -> ZDE

11:00 HBC ALPIQ Kladno vs. Elba DDM Ústí nad Labem

Nejproduktivnější hráči:

Dominik Barnošák (KLA) – 6 kanadských bodů (1+5)

Lukáš Soukup (UNL) – 9 kanadských bodů (4+5)

Gólmani:

Jan Jirotka (KLA) – 6 zápasů, průměr obdržených branek za zápas 1.00, 95.74 % úspěšnost zákroků, 2 nuly

Brhel Antonín (UNL) – 4 zápasy, průměr obdržených branek za zápas 2.25, 92.24 % úspěšnost zákroků