CROSSDOCK Extraliga

Zápas kola na Kladně přinesl v úvodu střeleckou průtrž. Ústí marně dotahovalo

Zápas 8. kola CCM Extraligy se tentokrát odehrál ve středních Čechách. Hokejbalisté kladenského ALPIQU přivítali na svém hřišti soupeře z Ústí nad Labem. Utkání však bylo poznamenané deštěm, přes který však domácí nakonec roli favorita potvrdili a i nadále se drží na vrcholu tabulky.

První třetina byla bohatá na branky, a také na déšť

S úvodním vhazováním sice silná dešťová přeháňka ustala, ovšem po pár minutách hry opět začalo pršet, což vydrželo i celou úvodní periodu. S namoklým asfaltem se zpočátku oba celky vyrovnávaly podobně, hru to sice komplikovalo a hráči se smekali, ovšem na atraktivitě zápasu to rozhodně neubralo. Možná naopak, protože obě mužstva hrála od začátku hodně aktivně. Ovšem domácí pak Elbu semkli na jejich polovině, z čehož vyplynula i úvodní branka. O tu se postaral Kohout, ovšem Severočeši to nevzdali a také se začali tlačit směrem dopředu. Byli za to po chvíli odměněni. Střela Pilaře po vhazování možná i trochu nečekaně zapadla za záda domácího strážce svatyně a bylo vyrovnáno.

Ovšem jak to ve sportu někdy bývá, hned vzápětí si své vedení vzal ALPIQ zpět. Za obranu totiž pohotově pronikl Schnaubelt a s přehledem zavěsil. To Kladenské nakoplo a o dvě minuty už vedli o dvě branky. Povedenou střelou se tentokrát prosadil Kudela, jenž propasoval prudký projektil do pravého rohu klece. Avšak pro přihlížející diváky to z první periody nebylo zdaleka vše. Ústečtí to totiž ani tak nevzdali a snažili se s domácími hrát vyrovnanou partii. Po velkých příležitostech na obou stranách se poté hostům zásluhou Horáčka podařilo snížit. Ovšem Středočeši přeci jenom odcházeli do kabin z dvojnásobným vedením. Pětadvacet vteřin před první sirénou se o to postaral kapitán Dědič.

Prostřední část přinesla snahu o zvrat výsledku

Začátek druhé třetiny přinesl snahu hostů o to, aby průběžný výsledek 2:4 z pohledu hostů, už nebyl takový, ale pochopitelně lepší. A tak se Ústí odhodlalo k tlaku, ze kterého však žádná větší šance nepřišla. Hra se poté postupně znovu vyrovnala a domácí si pak svoji převahu z první třetiny vzali i nepatrně zpět.

Na branku se ale dlouho čekalo, a když už to vypadalo, že přišla ze strany Kladna, tak se tak nestalo. Brankář Banda totiž míček ještě zřejmě stihl zastavit na brankové čáře, takže rozhodčí branku, která tedy ani pravděpodobně nebyla, neuznal. Druhá část zápasu, tak nakonec nic podstatného pro konečný výsledek nepřinesla.

Ústí snížilo, na více se už ale nezmohlo

Začátek třetí části přinesl hned snížení. Tedy samozřejmě branku hostí, a to od Pilaře, jenž s notnou dávkou štěstí poslal míček skulinkou mezi nohy za Jirotku. Další minuty tak slibovaly velice zajímavou hru z obou stran, což se také potvrdilo. Ovšem jen částečně, protože oba celky se tlačily stále dopředu, ovšem chybělo více nebezpečných koncovek. Nutno také podotknout, že přibylo i hodně osobních i tvrdších soubojů ve středu pole.

Elba ale přeci jenom mohla vytěžit z těžkého zápasu jeden bod. V závěru zápasu totiž dostala příležitost dvouminutové přesilové hry, která se ale hostům vůbec nevyvedla a Jirotka prakticky nemusel krýt ani jeden vážnější pokus. Kladno tak uhájilo své vedení a po dalších třech bodech se i nadále samostatně drží na špičce CCM Extraligy!

HBC ALPIQ Kladno vs. Elba DDM Ústí nad Labem 4:3 (4:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Kohout (Pražák), 10. Schnaubelt (Dědič, Kudela), 12. Kudela (Schnaubelt, Špaček), 15. Dědič (Špaček, Schnaubelt) – 9. Pilař (Gottfried, Horáček), 14. Horáček (Gottfried), 32. Pilař (Kváš, Gottfried).

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Majerníček) – Dědič, Kudela, Pliml, Martykán, R. Soukup, Haisman – Šícha, Procházka, Barnošák, Schnaubelt, Špaček, Šrámek, Pražák, Kohout, Novák, D. Hnízdil.

Elba DDM Ústí nad Labem: Banda (Brhel) – Švanda, Gottfried, Kváš, Kerl – Hubený, Langthaler, L. Soukup, Horáček, Pilař, Bím, Červinka, Baxa.

Ohlasy trenérů:

Drahomír Kadlec (trenér Kladna): Do utkání jsme vstoupili zodpovědně a s hrou, kterou jsme si řekli. První polovina zápasu tak patřila nám a dominovali jsme v ní. Poté jsme ale začali vymýšlet nesmyslné kombinace a Ústí se dostalo do hry. Góly, které jsme dostali, byli ovšem darované, to nebylo tím, že by nás soupeř momentálně přehrával. Podstatě jak se říká branka zadarmo, jsem rád, že jsme to ale nakonec zvládli a zvítězili.

Jaroslav Pavlík (trenér Ústí): Zasloužené vítězství Kladna. Rozhodla první třetina, ve které jsme udělali čtyři osobní hrubky, které rozhodly o vývoji zápasu. Jsem však rád, že jsme nakonec nesložili zbraně a udrželi jsme poté zápas na hranici jednoho gólu. Mohlo se tak stát ještě cokoliv, ovšem nakonec jsme jeden potřebný gól už nevstřelili.