1. liga

Vyrovnanější je špička tabulky i její dno,<br />první výhru konečně vydřela Poruba

Malenovice ve šlágru kola porazily Jihlavu na nájezdy a snížily tak náskok týmu z Vysočiny na čele tabulky na dva body. Doma s Hodonínem vyhrál i Třinec, který tak náskok Jihlavy smazal úplně. Hodně veselo bylo v Ostravě, protože Poruba poprvé v sezóně vyhrála, vyšlápla si na brněnské Buldoky.

Neděle– 15. kolo

TJ ACS Malenovice SV - SK Jihlava 5:4 ss (2:1,2:2,0:1)

Třetí výhru ve třetím vzájemném zápase vydřely Malenovice proti Jihlavě. A opět to byl zápas hodně vyrovnaný – stejně jako v předchozím duelu zlínský tým rozhodl až v nájezdech. „Domácí byli lepší. Byli u všeho dříve a zaslouženě po celý zápas vedli. My jsme začali hrát až od druhé třetiny. Za to, že jsme zápas nezabalili a bojovali až do konce, si ale bod zasloužíme,“ vyzdvihl sílu soupeře jihlavský útočník Jobák, který si v zápase připsal tři asistence a byl jedním z ústředních postav v týmu hostí. Malenovice vedly v 7. minutě už 2:0, ještě před pauzou se ale hosté dostali alespoň na dostřel po trefě Matějky. Druhá část byla nerozhodná, takže snaha Jihlavy o vyrovnání pokračovala i v závěrečné třetině. A ovoce přinesla až 18 vteřin před sirénou – Jobák při power play svého týmu dostal míček k volnému Kučerovi a ten měl před sebou prázdnou bránu. O tom, kdo získá rozdílový bod, pak rozhodla jediná proměněná penalta, o kterou se postaral domácí kapitán Novák.

Branky: 02:23 Šimíček David (Kubis Michal), 06:17 Kadlčák Martin (Navrátil Marek, Sloboda David), 20:11 Sloboda David (Rzesotto), 24:22 Novák Martin (Skyba Milan) PP, 45:00 rozh. nájezd Novák Martin - 13:36 Matějka Vladimír (Danko Petr), 22:20 Brázda Štěpán (Smutný Roman, Jobák Ondřej), 27:55 Smutný Roman (Jobák Ondřej), 44:42 Kučera Jiří (Jobák Ondřej). Střely: 27:19, vyloučení: 3:2, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

HBC Třinec - HBC Rigum Hodonín 4:0 (0:0,3:0,1:0)

Třinec se na podzim rozloučil s domácími diváky vítězstvím, když hostům z Hodonína nedovolil ani jednou skórovat. Výhra se ale nerodila snadno – první část skončila bez branek a aktivnější Rigum měl více ze hry hlavně díky třem přesilovkám. Neuspěl a využívání početních výhod pak rozhodlo. Ve druhé třetině se Třinec utrhl právě díky dvěma zásahům při vyloučení soupeře. Další gól přidali domácí při hře 4 na 4 a už před druhou pauzou tak zápas rozhodli.„Třetí část byla značně nervózní a ne moc hokejbalová, v další přesilovce jsme ale potvrdili domácí neporazitelnost,“ doplnil kapitán Třince Patrik Cieslar.

Branky: 18. Mišun (Cieslar, Konderla) PP, 27. Hudeček (Cieslar, Konderla) PP, 29. Hudeček (Cieslar, Konderla), 42. Hudeček (Lotko, Cieslar). Střely: 25:19, vyloučení: 8:10, využití přesilovek: 3:0, oslabení: 0:0.

TJ Sokol Poruba - HBK Bulldogs Brno 2:0 (0:0,1:0,1:0)

Poruba může před koncem podzimní části slavit alespoň malý dílčí úspěch. Ve třinácti dosavadních zápasech získala jen bod, v neděli proti Brnu ale konečně vyhrála. Brnu se v poslední době nedaří, do Ostravy si za sebou vezlo tři porážky z předešlých kol a nakonec přidalo čtvrtou v řadě. Hrstka diváků marně čekala na gól 26 minut, o to větší radost pak měla, když střeleckou smůlu protrhli právě domácí. Přesilovku využíval na konci druhé třetiny Macko. Hráči Sokolu dál bojovali o první výhru a nakonec jim ji pojistil v půlce třetí části Breburda. Poruba se tak chytila v důležitém souboji, díky výhře stáhla náskok předposledního Brna na pět bodů. Dosud se přitom Severomoravanům proti Bulldogs vůbec nevedlo, Brno v minulých vzájemných zápasech vyhrálo jasně 4:0 a 7:4.

Branky: 26:34 Macko (Hlaváč, Jelínek) PP, 37:42 Breburda (Krajča,Vaculík). Střely: 41:30, vyloučení: 5:4, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0.