CROSSDOCK Extraliga

Dvě branky ústeckého Pilaře na hřišti lídra nestačily. Alespoň bod z toho být mohl, říká

Osmé kolo CCM Extraligy přineslo tentokrát zápas kola na hřišti aktuálního lídra z Kladna. Neporažení Středočeši přivítali ústeckou Elbu, která do zápasu nevstoupila vůbec dobře. Její hra se ale postupně zlepšovala a brankový rozdíl se tak hlavně díky dvěma brankám Karla Pilaře ztenčoval.

Karle, po zápase, který nakonec skončil vaší prohrou o jednu branku, převládá ale zřejmě zklamání, že?

Víme, že z Kladna se body příliš nevozí. První třetina byla z naší strany hrůza a prohráli jsme ji 4:2. Tam se podle mého lámal chleba, ovšem od té druhé a třetí části se naše hra už zlepšila a za náš výkon jsme si možná nakonec jeden bod zasloužili.

Před a při první periodě poměrně značně pršelo, dělalo vám hodně namoklé hřiště problémy?

Bylo to hrozné, připadal jsem si, jak když mám blbě nabroušeno. Válel jsem se tak pořád na zemi. (usměje se) Bylo to ale pořád lepší, než hrát na mokrém plastu.

V té třetí části přibylo také hodně osobních soubojů a mokrý asfalt stabilitě příliš nepřidával…

Je to tak, jak říkáte. Bylo to mokré a stabilita při těch soubojích byla horší. Ale zkrátka o tom hokejbal je, že nabíháte, nahazujete míčky a srážíte se v soubojích s protihráči… Ale nějak více jsem to v tomto zápase zase nepociťoval, že by se hrálo více do těla.

Musíme zlepšit přesilové hry, málo v nich střílíme!

Především v té úvodní části vám trenér na střídačce hodně vyčiňoval, bylo to tak, že jste si zpočátku příliš neplnili to, s čím jste na Kladno jeli?

Každý hráč se musí už sám zamyslet nad sebou, jestli nechal na hřišti těch sto procent, co měl. Ale byly tam na naší stranu určitě velké výtky k taktice, kterou jsme chtěli a měli hrát. Ovšem nakonec nehráli tak, jak měli. Jak jsem ale už říkal, při té druhé a třetí třetině se to z naší strany zlepšilo a bylo to lepší.

Na druhou stranu, i když jste si ze středních Čech body neodvezli, vy jste si v osobní statistice odvezl hned dva, a to shodně za dvě branky. Především ta druhá, která znamenala snížení, z vašeho pohledu na 3:4, se vám povedla, bylo to cílené dávat mezi nohy?

Musím přiznat, že ne. Míček se před branou odrazil přede mě a já jsem do toho jen plácl. (směje se)

Každopádně jste zamířil přesně a vypadalo to tak, že z následujících minut bude ještě drama!

Brankář Jirotka to chytal nějak přes ruku, míček mu vypadl, a tak jsem se rychle snažil trefit branku. A zrovna se mi to povedlo, že jsem se trefil mezi betony. Ale nic to podstatě nakonec neřešilo, protože jsme už další potřebný gól nepřidali. Škoda, nějaké body z toho nakonec být mohly.

Přesně jak říkáte, minimálně bod z toho pro vás klidně být mohl. Na konci zápasu jste totiž dostali výhodu, po domácím faulu, přesilové hry. Ovšem byla to taková přesilovka – nepřesilovka…

Je to tak, na těch přesilových hrách musíme hodně zapracovat. Máme dvakrát početní výhodu a za ty pořádně nebyla ani jedna střela. To se pak hodně špatně vyhrává. Musíme to zlepšit, nejlépe už do příštího zápasu!