CROSSDOCK Extraliga

Velký obrat Sudoměřic, hattrick pardubického Förstla či rakovnické zmrtvýchvstání!

Sedmé kolo CCM Extraligy přineslo řadu zajímavých výsledků. V rámci podzimního programu se nám poprvé výrazněji separovala postupová osmička, na vyřazovací boje totiž ztrácí devátý Rakovník již čtyři body.

HBC ALPIQ Kladno – HBC Elba DDM Ústí nad Labem 4:3 (4:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Kohout (Pražák), 10. Schnaubelt (Dědič, Kudela), 12. Kudela (Schnaubelt, Špaček), 15. Dědič (Špaček, Schnaubelt) – 9. Pilař (Gottfried, Horáček), 14. Horáček (Gottfried), 32. Pilař (Kváš, Gottfried).

Střely: 37:28. Vyloučení: 3:2. Bez využití. V oslabení: 0:0.

Dosud jediný tým, který nepoznal pachuť porážky - Alpiq Kladno zvládl v sobotu dopoledne další ligové utkání a po osmi kolech se s dvaadvaceti body jednoznačně vyhřívá na čele tabulky. Zápas kola mezi ním a ústeckou Elbou přinesl již v první části gólovou přestřelku! Diváci se rozhodně nenudili, k vidění totiž bylo hned šest branek. Skóre 4:2 po prvním dějství nakonec vydrželo až do začátku závěrečné třetiny, kdy Pilař snížením vykřesal naději. Vyrovnat se ale ústeckému týmu již nepodařilo, skóre 4:3 vydrželo až do závěrečné sirény. Tři body pro Kladno znamenají již šestibodový náskok na čele, Elba je v současnosti sedmá.

HBC Rakovník – HBC Kovodemont Most 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Tvarůžek M., 21. Šíma (Pechanec, Myslivec), 28. Pospíšil (Hradecký), 33. Eitler (Schierl, Pospíšil), 45. Tvarůžek O. (Šíma).

Střely: 29:13. Vyloučení: 4:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.

Po krušném startu do premiérového ročníku začíná Rakovník pomalu regenerovat. Svůj dosavadní dvoubodový zisk rozšířil o právě skončeném víkendu o další tři body, když v souboji posledního s předposledním bravurně zvládl utkání s Mostem! Již v první třetině se Rakovník dostal do vedení zásluhou Tvarůžka, výrazná střelecká převaha se ale na skóre více projevila až ve druhé polovině utkání. Zmar Kovodemontu a jeho pád na úplný chvost extraligové tabulky podtrhli gólem další čtyři hokejbalisté středočeského souboru, premiérová výhra v řádné hrací době v podání Rakovníku se tak urodila se skóre 5:0!

SK Sudoměřice – HBC Hradec Králové 1988 4:3 (0:2, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 22. Tóth M. (Chovanec, Liška), 35. Kaluža (Kmenta, Tóth D.), 36. Hruboš (Kaluža), 39. Kaluža (Skyba) – 7. Tesař (Šimek, Škoda), 9. Mitra (Rail), 18. Bacovský (Svoboda, Jiřík).

Střely: 21:21. Vyloučení: 4:8. Využití: 4:1. V oslabení: 0:1.

Velký zápas byl k vidění také v Sudoměřicích, kam dorazil celek Hradce Králové. Svěřenci bývalého reprezentanta a mistra světa Petra Nováka začali velmi dobře a již v deváté minutě vedli zásluhou Tesaře a Mitry o dva góly. Když na začátku druhé části zvýšil na rozdíl tří gólů Bacovský, zdálo se být rozhodnuto. Sudoměřice si ale přichystaly neskutečný obrat. V prostřední patnáctiminutovce snížily zásluhou Michala, následně ve třetí třetině třemi góly během čtyř minut zvrátily skóre na svoji stranu! Musíme ale poznamenat, že domácí všechny čtyři góly vstřelili v přesilových hrách! Díky vítězství Sudoměřice zvýšily náskok na devátý Rakovník na čtyři body, Hradečtí naopak klesli v tabulce na předposlední pozici.

HBC Plzeň – HC Kert Park Praha 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 36. Kejř (Pejchar, Benedikt J.) – 18. Kovář (Kruček J., Bureš), 38. Topolánek, 44. Wróbel.

Střely: 16:25. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.

Za šlágr kola by se dal označit souboj Plzně s Kert Parkem Praha. Loňský vítěz základní části zatím zaostává za očekáváním a ani domácí duel s pražským soupeřem mu nevyšel podle představ. Po bezbrankové první třetině hosté zužitkovali svoji střeleckou převahu zásluhou Kováře, když se Plzni povedlo devět minut před koncem srovnat zásluhou Kejře, přišel tvrdý direkt ze strany hostí. Topolánek s Wróbelem do konce zápasu dvěma góly strhli utkání na stranu Kert Parku Praha, který tak nechal zapomenout na poslední nevydařený víkend a díky třem bodům se vrátil do elitní čtyřky. Plzeňští naopak klesli až na šesté místo.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – TJ Kovo Praha 5:2 (3:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Březina (Česák, Bílý), 11. Gabriel (Bílý), 13. Förstl (Bílý, Kosina), 19. Förstl (Gabriel, Bílý), 40. Förstl (Kubeš, Bílý) – 12. Krištof (Šlehofer), 37. Bravenec (Wurdák).

Střely: 31:26. Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 0:0.

Obhájce titulu přivítal na domácím hřišti pražské Kovo a hned v první třetině ho nechal okusit mistrovskou kvalitu. Po přesných trefách Březiny a Gabriela vedli domácí velice rychle o dvě branky, na Krištofovu odpověď bleskurychle zareagoval Filip Förstl, který odstartoval svůj velký večer. Následně ještě dvěma góly dokonal hattrick a definitivně tím rozhodl o dalším vítězství pardubického Autoskla! Hrdinou utkání byl taktéž domácí Jan Bílý, český reprezentant se asistencí podílel na všech pěti brankách svého týmu! Mistr loňské sezony je již druhý a čeká ho stíhací jízda za vedoucím Kladnem.