CROSSDOCK Extraliga

Pět asistencí Jana Bílého? Geniální hráč, radost ho sledovat, chválí trenér Mašík

Český reprezentant Jan Bílý se znovu ukázal! Proti Kovu Praha na domácím hřišti táhl společně s Filipem Förstlem svůj tým za tříbodovým vítězstvím, na výsledku 5:2 se podílel hned pěti gólovými asistencemi!

Trenéru Mašíkovi se povedlo před letošní sezonou dát do kupy geniální dvojici. Útočníci Jan Bílý a Filip Förstl se pravidelně starají o bodový zisk obhájce titulu, proti pražskému Kovu znovu ukázali svoji genialitu. Kapitán pardubického Autoskla Bílý připravil všech pět branek svého týmu, z toho tři svému kolegovi z formace Filipu Förstlovi, jenž hattrickem rozšířil svoji statistiku na sedm branek. Pro mladého hráče Pardubic, který loňský ročník absentoval v cizině, se jednalo o premiérový hattrick v nejvyšší soutěži!

Trenér Jiří Mašík detailně rozebral hru zmíněných dvou svěřenců, z jeho slov zněla velká spokojenost: „Honza je geniální hráč, jeho přihrávky nejsou náhodné. Dokáže přečíst hru, zvládne si porovnat hráče tak, jak potřebuje. I s Kovem si domluvili signál, který jim vyšel. Je to mozek lajny, má hokejbalové myšlení a je radost ho sledovat,“ popsal kvalitu nejproduktivnějšího hráče Autoskla.

Jiří Mašík: „Filip Förstl je pro mě milým překvapením“

Kromě Bílého se o branky Pardubic stará dvaadvacetiletý Filip Förstl, který je společně s hradeckým Bacovským a Wróbelem z Kert Parku nejlepším střelcem celé soutěže. Hattrickem rozšířil svůj účet i proti Kovu a následně si mohl od hlavního trenéra východočeského celku vyslechnout pochvalu. „Filip je pro mě milým překvapením,“ odstartoval hodnocení a vysvětlil: „Již z dorostu byl vůdčí osobností, nyní, po roce stráveném v Irsku, jsme se rozhodli ho zkusit. V létě na sobě hodně pracoval, s Honzou Bílým si skvěle rozumí.“

Právě hráč s devadesátkou na zádech si řekl o místo v sestavě mistra hodně hlasitě, za prvních osm zápasů stihl hned sedm branek. „Hráč do kombinace, skvělý výběr místa, góly rozhodně náhodné nejsou,“ popsal jeho přednosti Mašík. „Proti Kovu se i přes svoji malou výšku nebál vlétnout do předbrankového prostoru, kde procpal balonek do sítě,“ dodal kouč pardubického celku.

Výhrou 5:2 napravili pardubičtí hokejbalisté zaváhání ze hřiště Letohradu a znovu se vrátili na druhou příčku extraligové tabulky. „Od začátku bylo na klukách vidět, že mají chuť a že chtějí mít zápas plně pod kontrolou. I přes mokrý povrch jsme se snažili být aktivní na míčku, dávali jsme branky po pěkných kombinacích,“ hodnotil vystoupení svého týmu Jiří Mašík. „Soupeře však musím pochválit. Kovo u nás ukázalo, že není v tabulce nahoře náhodou a bylo velmi obtížným soupeřem,“ uzavřel pardubický trenér.

Statistické porovnání Jana Bílého a Filipa Förstla:

Jan Bílý – 8 zápasů, 3+10, 13 kanadských bodů, 8 trestných minut

Filip Förstl – 8 zápasů, 7+0, 7 kanadských bodů, 0 trestných minut