1. liga

Jihlava už tři zápasy nedostala gól

Třetí vítězství v řadě s čistým kontem uhráli hokejbalisté Jihlavy, když v nedělním 14. kole uspěli ve Vsetíně. Třinec zase rozstřílel brněnské Buldoky a přetahovaná tří mužstev o čelo tabulky tak pokračuje, Malenovice jsou teď třetí, ale o víkendu nehrály.

Třetí zápas víkendu nabídl přestřelku v Ostravě, Poruba se opět nedočkala vítězství, i když nastřílela sedm branek. Hodonín byl o gól lepší.

Neděle – 14.kolo

HBC Vsetín - SK Jihlava 0:3 (0:1,0:1,0:1)

Jihlava válí, z posledních pěti zápasů má všechny body při skóre 27:3. Ve třech zápasech za sebou navíc neinkasovala ani gól. Tentokrát formu týmu z Vysočiny odnesl Vsetín. Ten přitom začal dobře a byl aktivnější. „Začátek utkání nám trochu utekl, jako bychom byli myšlenkami ještě na cestě. Naštěstí nás podržel brankář a postupně jsme hru dokázali vyrovnat,“ popsal kapitán Jihlavy Roman Smutný. Právem pochválil gólmana, mladík Humlíček byl hlavní postavou zápasu, neinkasoval podruhé za sebou a drží si výborné statistiky. Díky němu hosté úvodní tlak přečkali a právě kapitán Smutný pak udeřil, když využil přečíslení 3 na 2. Souboj, ve kterém nebylo k vidění moc vyložených šancí, nejspíš rozhodla přesilovka Jihlavy v polovině zápasu, kterou využil Zelený. Odpor Valachů pak definitivně utnula gólová akce Kučery z 35. minuty. „Potvrdili jsme si, že dokážeme hrát poctivě zezadu. I když jsme v předchozích dvou zápasech nedostali gól, v obraně jsme často chybovali. Uvidíme, jak na tento výkon navážeme příští týden, kdy nás čeká důležitý duel na půdě Malenovic. Ty jediné jsme letos zatím nedokázali porazit,“ dodal po zápase veselý jihlavský kapitán Smutný.

Branky: 13:00 Smutný (Brázda), 22:08 Zelený (Brázda), 34:51 Kučera (Píbil). Střely: 25:32, vyloučení: 7:3, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0.

HBC Třinec - HBK Bulldogs Brno 8:2 (0:0,4:0,4:2)

Třinec v probíhající sezóně potřetí výrazně porazil brněnské Bulldogs. Ze vzájemných zápasů má skóre 19:4. Brno nevyhrálo už pět zápasů, duel ve Vsetíně ale musí ještě dořešit ligová komise. Domácí přitom v neděli začali hodně vlažně, hrálo se bez nasazení, bez střelby a zákonitě i bez branek. „První třetina byla z naší strany okresním odvarem a přítomným divákům byla opravdu k smíchu,“ uznal sebekriticky kapitán Třince Patrik Cieslar. Zlepšená hra domácích v druhé části však přinesla jasnou převahu, kterou třinečtí korunovali v druhé patnáctiminutovce čtyřmi zásahy. Stejný počet gólů nastříleli i ve třetí třetině. V té se prosadili také hosté, kteří v nabídnutých přesilovkách za stavu 5:0 už jen korigovali krutý výsledek. A jak jinak než dvěma zásahy, shodný počet gólů dávají Jihomoravané už čtyři zápasy za sebou.

Střely: 48:15, vyloučení: 2:0, využití přesilovek: 0:2, oslabení: 0:0

TJ Sokol Poruba - HBC Rigum Hodonín 7:8 (3:3,1:4,3:1)

Neuvěřitelnou přestřelku viděli diváci v Ostravě. Poslední celek tabulky dokázal dát sedm branek, na první výhru sezóny to ale znovu bylo málo. V předchozím vzájemném zápase Poruba sebrala v Hodoníně bod, když prohrála až v nájezdech. A blízko bodům byla i tentokrát. Hodonín ale napodruhé už nerozdával. Domácí předvedli už tradičně tragickou druhou třetinu, výpadek je stál hodně sil, a i když v poslední části statečně dotahovali, jeden zásah jim nakonec chyběl. Poruba opět soupeři usnadnila práci, když měla hned sedm vyloučených. Rigum v přesilovkách ztrestal dva fauly, jeden gól přidal i v oslabení. Hodonín pokračuje v kolísavých výsledcích a podle všeho bude spolu se Vsetínem bojovat o čtvrtou příčku.

Střely: 33:46, vyloučení: 7:2, využití přesilovek: 0:2, oslabení: 0:1