CROSSDOCK Extraliga

Letohrad vybojoval postupující výhru v Sudoměřicích, Hradec ztratil v Rakovníku!

Především první víkendový den přinesl další kolo CCM Extraligy, které tentokrát vyslalo na dovolenou Kert Park. Ten se do hry zapojí až v neděli, tudíž mohl v sobotu a v pátek sledovat, jak se daří jeho konkurentům. Hradec zase sledoval výsledek Sudoměřic s Letohradem, což se určitě dělo i naopak.

HBC ALPIQ Kladno — TJ KOVO Praha 6:2 (2:0, 2:1, 2:1)

Střely: 27:14 Vyloučení: 2:4 Využití přesilovek: 2:0 Oslabení: 0:0 Diváků: 125 Rozhodčí: Černý, Danylec

Branky a nahrávky: 8. Hnízdil (Dědič, Haisman), 12. Hnízdil (Pražák), 24. Haisman (Hnízdil), 24. Kudela (Pospíšil), 41. Haisman, 44. Dědič (Kohout) – 27. Drak, 39. Strejček (Ruda, Franěk)

Devatenácté kolo začalo už v pátek večer zápasem na Kladně. Sem mířil z hlavního města celek Kova, který chtěl zopakovat nečekaný výsledek z podzimu, kdy se stal prvním týmem, který v letošním ročníku Alpiq pokořil. Moc dobře to ale věděli i domácí, kteří toto nechtěli logicky nechat zopakovat, proto k vítězství nakročili už v první periodě. V té se domácí dostali do dvoubrankového vedení, které dvěma slepenými brankami ve čtyřiadvacáté minutě Kladenští navýšili už na 4:0.

Menší zbytečná komplikace ze strany domácích a naopak částečné vrácení zpět do hry ze strany hostů, nastalo po dvou sníženích Kova. U toho to však zůstalo, jelikož branky pak už padaly pouze do sítě celku z hlavního města a Kladno tudíž hladce zvítězilo.

HBC Rakovník — HBC Hradec Králové 1988 2:1ss (0:0, 0:0, 1:1)

Střely: 22:22 Vyloučení: 3:5 Využití přesilovek: 1:0 Oslabení: 0:0 Diváků: 50 Rozhodčí: Kettner, Černý

Branky a nahrávky: 45. Míka (Tvarůžek, Šíma), rozh. náj. Hnízdil – 33. Šimek (Bacovský)

Na dálku začal mezi sebou soupeřit Hradec Králové se Sudoměřicemi. Východočeši jeli do Rakovníka, který favoritem nebyl, takže bylo na Hradeckých, jestli potvrdí předzápasové papírové prognózy, vyhrají a získají důležité body. Jenomže takováto utkání jsou ta nejtěžší, což se potvrdilo i Pirátům, kteří se dlouho nemohli dostat do vedení.

Nakonec se jim to ale povedlo, a když to vypadalo, že o osudu tří bodů rozhodne skutečně jen jedna trefa, domácí senzačně třináct vteřin před třetí sirénou vyrovnali! Šlo se tak do samostatných nájezdů, které zvládli znovu lépe, mimo jiné jako ve stejném duelu na podzim, Raci, kteří tak vyválčili ze zápasu maximum. Naopak hosté dva veledůležité body ztratili.

SK Sudoměřice — SK Hokejbal Letohrad 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Střely: 23:23 Vyloučení: 6:5 Využití přesilovek: 0:0 Oslabení: 0:0 Diváků: 95 Rozhodčí: Kralovič, Danylec

Branky a nahrávky: 20. Konderla – 2. Lux O. (Halbrštat, Lajčiak), 23. Vychytil (Lajčiak), 29. Lux J. (Košťál), 43. Lux J. (Košťál)

To Sudoměřice přivítaly na svém hřišti Letohrad, který by se v případě prohry mohl dostat za svého soupeře. Nebo právě naopak! Jeleni si toho byli moc dobře vědomi, tudíž neponechali nic náhodě.

Domácí sice ještě dokázali po dvaceti minutách odpověď na brzký gól Letohradských a tím tak vyrovnat na průběžných 1:1. Poté ale branky dávali už jenom hosté, a to především Jan Lux, který navázal na své spoluhráče a společně s nimi zařídil po druhé třetině vedení o dvě branky. Na to ještě Letohrad navázal ve třetí části a čtvrtou trefou do sudoměřické sítě už definitivně rozhodl o exportu tří bodů na východ Čech.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice — HBC Kovodemont Most 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Střely: 34:15 Vyloučení: 2:7 Využití přesilovek: 1:0 Oslabení: 0:0 Diváků: 51 Rozhodčí: Vrba, Zbořil

Branky a nahrávky: 6. Kubeš (Česák, Filip), 29. Česák, 41. Březina (Filip), 45. Kubeš (Březina) – 7. Krajíček (Šnajdr), 40. Chytrý (Švancar)

Most sice má stále zápasy k dobru, ovšem s vědomím, že Rakovník odpoledne bodoval, šel do utkání v Pardubicích. Zde však před zápasem a během něho místy i silněji pršelo, což viditelně komplikovalo hru obou celkům. Především pak hostům, kteří s umělým povrchem nemají takové zkušenosti jako Pardubičtí, pro které to však bylo tentokrát také viditelně složité.

Ještě za první třetiny padla jedna branka na obou stranách, na což navázali Autoskláři až minutu před druhou sirénou, kdy samostatný nájezd proměnil Česák. Jenomže v poslední části se hostům povedlo pět minut před koncem vyrovnat, s čímž se pochopitelně naopak domácí nemohli vyrovnat. A tak zabrali a dvěma brankami nakonec strhli vedení na svoji stranu!

HBC Plzeň — Elba DDM Ústí nad Labem 4:1(1:1, 0:0, 3:0)

Střely: 27:18 Vyloučení: 5:6 Využití přesilovek: 1:0 Oslabení: 0:0 Diváků: 80 Rozhodčí: Koskuba, Šulo

Branky a nahrávky: 12. Benedikt J. (Pejchar), 35. Hanuš (Vágner, Gřonka), 38. Malý (Průcha, Benedikt O.), 45. Pejchar (Benedikt J., Malý) – 13. Pilař (Horáček, Bím)

Zápas o co nejlepší postavení v osmičce. I tak by se dal nazvat sobotní duel na západě Čech, kam zajíždělo Ústí nad Labem. To bylo podle bodového zisku a aktuálním umístěním v tabulce favoritem, což chtěli hokejbalisté Plzně vyvrátit a vyválčit tři body.

První perioda přinesla nejprve vedení právě Mečounů, kteří ovšem záhy inkasovali a poprvé se tak šlo do kabin za remízového stavu. To platilo i při druhé siréně, což se ovšem změnilo v závěrečné části. Ta se totiž domácím povedla nadstandardně a po třech gólech do klece Elby se z vítězství radovala Plzeň.