CROSSDOCK Extraliga

Velkou bitvu o play off uvidí Hradec Králové! Pod Bílou věž dorazí Sudoměřice

Základní část CCM Extraligy se velkým tempem řítí do svého závěru, o následujícím víkendu jsou na programu dvě kola, jež nám mohou napovědět, kdo se letos podívá do vyřazovacích bojů. Klíčový souboj proběhne ve východních Čechách.

Hradec Králové věří v návrat do elitní osmičky

Vicemistr extraligy z roku 2010 by se rád po loňské účasti v baráži vrátil do vyřazovacích bojů, k čemuž má nyní dobře nakročeno. Mužstvo okolo bývalé reprezentační legendy Petra Nováka v nemastném podzimu pořádně zabralo až v závěru, kde ve východočeském derby vykradlo Letohrad a na jaře zatím pokračuje ve skvělých výsledcích. Formu hradeckých hokejbalistů potvrdil i výsledek úvodního jarního mače v Kladně, odkud si Východočeši odvezli cenný bod.

Hradec Králové v útoku spoléhá zejména na Jana Bacovského, který za šestnáct zápasů stihl jedenáct branek, k nimž přidal ještě pět gólových nahrávek. Statistice asistencí naopak vládne již zmíněný Petr Novák, který připravil hned deset branek svého týmu. Před Hradcem je náročný víkend, po sobotním důležitém zápase s Rakovníkem přijde na řadu právě nedělní boj o postup do play off!

Bude se opakovat přesilovkový koncert z podzimu?

Sudoměřice v posledním kole dokázaly zvládnout infarktový závěr v Mostě, kde nakonec po gólu Tomáše Konderly dvacet vteřin před koncem zvítězily 2:1. Tyto tři body posunuly Sudoměřické do elitní osmičky s jednobodovým náskokem právě před dotírajícím Hradcem Králové, který má před sebou již zmíněný zápas s Rakovníkem k dobru. Sudoměřické trápí zejména špatná defenzíva, více branek než osmý tým tabulky inkasoval už pouze poslední Rakovník. Ofenzívu Sudoměřic táhne Jan Kaluža s Matějem Franěm, oba v dosavadním průběhu sezony zaznamenali dvanáct kanadských bodů.

V prvním vzájemném zápase letošní sezony se děly věci. Na hřišti v Sudoměřicích vedli Hradečtí v osmnácté minutě po gólech Tesaře, Mitry a Bacovského již o tři branky, nadějné vedení ale trestuhodně prohospodařili. Východočeši doplatili zejména na nedisciplinovanost, kdy domácím nabídli osm přesilových her. Sudoměřice ve druhé polovině zápasu hned čtyřikrát udeřily v početní převaze a nakonec zaslouženě dotáhly zápas do vítězného konce v poměru 4:3. Za podobný výsledek by se rozhodně nezlobily ani v jarním utkání v Hradci.