1. liga

Jihlava přehrála Třinec a převzala vedení

Pouze dva zápasy nabídlo 11. kolo 1. MNHbL. Třetí plánovaný duel Vsetína s brněnskými Bulldogs zůstalo neodehráno a výsledek určí až ligová komise. Ve dvou odehraných utkáních dominovaly domácí týmy, Jihlava a Malenovice jednoznačně vyhrály.

Malenovičtí tak dál drží domácí neporazitelnost, stáhli ztrátu na třetím místě, navíc mají dva zápasy k dobru. Jihlavě se podařila odveta proti Třinci a svého soupeře tak přeskočila v čele tabulky.

Neděle – 11.kolo

SK Jihlava - HBC Třinec 5:0 (3:0,0:0,2:0)

Překvapivě jednoznačný výsledek měl zápas dvou zatím nejlepších týmů ligy. Jihlava i s úroky vrátila Třinci porážku z 5. kola. Domácí začali výborně a hned po 23. vteřinách vedli, když kombinaci prvního útoku zakončil Jobák. Oslabený Třinec, který přijel jen s devíti hráči do pole, v několika příležitostech ztroskotal na brankáři Procházkovi, naopak jihlavští předvedli parádní třetinu. Na začátku 8. minuty přidal druhý gól Kučera a po dalších 42 sekundách opět Jobák zvyšoval už na 3:0. Jednoznačné vedení domácí ukolébalo a prostřední část patřila Třinci. Jenže hosté polevení soupeře nedokázali gólově potrestat. Do třetí třetiny vstoupili hráči Jihlavy opět výborně a v 31. minutě skóroval Brázda. Šance se pak střídaly na obou stranách, jenže góly v neděli padaly jen na jednu stranu. Účet zápasu uzavřel v 37. minutě mladý Vávrů svou první brankou v mužské kategorii. „První třetina byla z našeho pohledu perfektní, lidem se musela líbit, pak už to však bylo horší. Kdyby Třinci nechyběla řada opor, na vítězství by to nemuselo stačit,“ řekl k zápasu vedoucí domácího mužstva David Štefl.

Branky: 0:23 Jobák (Smutný, Brázda), 7:03 Kučera (Matějka, Vávrů), 7:45 Jobák (Brázda), 30:49 Brázda (Smutný, Zelený), 36:15 Vávrů (Zelený). Střely: 28:27, vyloučení: 5:6, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0.

TJ ACS Malenovice SV - HBC Rigum Hodonín 6:2 (2:0,2:0,2:2)

Také ve druhém nedělním zápase byli domácí jednoznačně lepší. Jihomoravané zaostávali v rychlosti a hlavně v produktivitě. „V úvodní části jsme hráli podle představ, využili jsme šance, dobře jsme sehráli přesilovky, ze kterých jsme dali nakonec čtyři branky,“ pochvaloval si hrající trenér domácích Tomáš Jankovič. Druhá třetina už měla slabší tempo z obou stran, opět ale střílely jen Malenovice, které navýšily vedení až na 4:0. Teprve pak se gólově ukázal i Rigum, snížil na 4:1 a poté i na 5:2, další komplikace už ale domácí nepřipustili. „Zápas postupně upadl k průměru, za body jsme ale samozřejmě rádi,“ dodal Jankovič.

Branky: 03:48 Jankovič, 09:38 Sloboda PP, 15:11 Jankovič (Rzesotto) PP, 27:30 Hamrlík (Šimíček, Fryšták) PP, 36:00 Sloboda (Navrátil, Skyba) PP, 44:18 Hamrlík (Sloboda, Fryšták) - 35:00 Tóth (Hlavačka), 41:54 Uřičář (Zbořil, Helešic). Střely: 29:19, vyloučení: 4:7, využití přesilovek: 4:0, oslabení: 0:0.

HBC Vsetín – HBK Bulldogs Brno

Neodehráno - řeší LK.