CROSSDOCK Extraliga

Hraje se o každý bod! Devatenácté kolo přinese důležité duely o první osmičku

Jde do tuhého! Následující dva víkendy přinesou hned čtyři závěrečná jarní kola CCM Extraligy. V těch se bude hrát pochopitelně o hodně. Nejvíce bude zajímavé, kdo si nakonec vybojuje poslední, osmé, postupové místo do vyřazovací části.

PÁTEK

HBC ALPIQ Kladno vs. TJ Kovo Praha, pátek 17.3. v 19:30

Rozjezd extraligy po reprezentační pauze odšpuntuje už v pátek večer zápas na Kladně. A mohla by to být velice zajímavá podívaná. Oba týmy do jara výsledkově nevstoupily podle představ. Domácí vybojovali proti Hradci jen dva body a Kovo zase v pražském derby nevyválčilo nic proti Kert Parku. Před startem víkendu nás tak bude čekat duel, ve kterém oba celky budou chtít napravit dojem z minulého zápasu a naplno bodovat. Zapomenout ale nesmíme, že právě Kovo bylo na podzim prvním letošním celkem, které Alpiqu přeťalo vítěznou sérii!

SOBOTA

HBC Rakovník vs. HBC Hradec Králové 1988, sobota 18.3. v 14:00

V sobotu dvě hodiny po poledni startují další zápasy devatenáctého kola. A jsou to hned duely, které toho mají spolu hodně společného. V tom prvním zajíždí do Rakovníka Hradec Králové, který, pokud to myslí s účastí v play-off vážně, bude muset ukořistit tři body! Piráti svůj osud na další týdny mají stále ve svých rukou, ovšem i zde platí, že Raci první vzájemný zápas zvládli lépe a z východní Čech si odvezli dva body za výhru po nájezdech!

SK Sudoměřice vs. SK Hokejbal Letohrad, sobota 18.3. v 14:00

Druhým důležitým střetnutím o osmičku je utkání v Sudoměřicích. Sem jede Letohrad, který taktéž nemá vůbec nic jistého a v případě prohry se propadne tabulkou, jelikož podzimní duel zvládly lépe Sudoměřice, které z východní Čech odjížděly s dvěma body. U Jihomoravanů se také bude hrát o hodně a po těchto utkáních může být buď o trochu více jasněji, nebo se celá situace ještě více zdramatizuje!

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBC Kovodemont Most, sobota 18.3. v 16:00

Od šestnácti hodin pak jsou na programu také dva duely. Na hřiště mistrovských Pardubic pojede Most, který si nechal před dvěma týdny oplatit porážku od Sudoměřic a přišel tak o dobrou možnost bojovat o play-off. Jeho šance však alespoň nepatrně stále žijí, musel by ale naplno bodovat u Autosklářů, což není zrovna lehký úkol. Pardubičtí těžký návrat po zimní pauze, byť s vypětím sil, proti Letohradu zvládli a uhnout nebudou chtít rozhodně ani před Kovodemontem!

HBC Plzeň vs. Elba DDM Ústí nad Labem, sobota 18.3. v 16:00

Druhý zápas se startem v 16:00 je utkání v Plzni. Sem pojede ústecká Elba a tento duel bude snad nejméně dramatický. Oba celky totiž hrají klidnější střed tabulky. Ústí bojuje o první trojku a Mečouni se pravděpodobně o účast ve vyřazovacích bojích strachovat nebudou muset. I tak se ale hraje o důležité body, které budou chtít ukořistit domácí, aby už definitivně zapomněli na dolní polovinu první osmičky. Pokud však Severočeši chtějí skutečně pomýšlet na první trojici, měli by to být oni, kteří si odvezou všechny tři body!