1. liga

Malenovice si přivezly z venku všech šest bodů

Dvoukolem pokračovala moravská skupina národní hokejbalové ligy. Hodonín prodloužil svoji černou sérii. Malenovice deklasovali v Brně Buldoky. Třinec v utkání mužstev ze špice tabulky otočil zápas s Jihlavou.

V Třinci byl k vidění zajímavý, ale i místy tvrdý hokejbal. Domácím se povedl úvod zápasu, přesto to byla Jihlava hrající na tři útočné řady, která šla do poslední části s jednobrankovým vedením. Třinec, hrající pouze v devíti lidech, si do třetí třetiny připravil pro svého soupeře nemilé překvapení. Domácí totiž dokázali zcela otočit vývojem zápasu a změnili skóre až na 5:2 ve svůj prospěch. Mezi třineckými střelci opět nechyběl kapitán Patrik Cieslar. Gólově se prosadil také ex-reprezentant Tomáš Konderla.

Dva rozdílné zápasy odehráli brněnští Buldoci na svém hřišti na Kamínkách. V sobotu rozhodli o své výhře nad Vsetínem díky velmi dobře odehraným prvním dvěma třetinám.

Zato v neděli přišel od Malenovic pořádný výprask. Zatímco den před tím byl stav utkání po dvou třetinách 3:0 v neděli svítilo na časomíře za stejnou dobu hrozivých 1:9. Zlínským hokejbalistům vyšla v tomto zápase parádně koncovka. Hrající trenér Tomáš Jankovič k tomu dodává „byl to ten zápas kdy Vám tam napadá téměř všechno. Brno nebylo herně o tolik horší, ale především naší první lajně se střelecky dařilo vyloženě nadprůměrně“.

Skutečností je, že po necelých šesti minutách byl stav již 0:4. Hat-tricku dosáhl hostující Martin Kadlčák.

Hodonínu se s výjimkou vítězství v prvním kole nedaří. Zřejmě je znát absence hráčů ze Zlína, kteří loni vyztužili tehdejší extraligový tým. I proto mělo pro šestici hráčů Malenovic utkání v Hodoníně zvláštní příchuť. V minulé sezoně to byli hráči Rigumu. Přestože Malenovičtí nastoupili s výrazně omlazenou obrannou čtveřicí, dokázali si bez komplikací odvézt z Hodonína tři body.

Poruba prožívá podobné období jako Hodonín. Jen s tím rozdílem, že na své letošní první ligové body stále ještě čeká. Souboj s Jihlavou byl podle vývoje skóre hodně podobný zápasu mezi Brnem a Malenovicemi. Jihlava vedla již o čtyři branky, především díky velmi solidní produktivitě svých střelců. O mírný vzruch se ve druhé části postaral domácí Lukáš Grabovský, který vstřelil obě branky Sokola. Tým z Vysočiny ale o žádné další komplikace nestál a v závěru svoje vedení ještě umocnil dalšími dvěma góly.

5. kolo

HBC Třinec - SK Jihlava 5:3 (1:1,0:1,4:1)

HBK Bulldogs Brno - HBC Vsetín 4:2 (2:0,1:0,1:2)

HBC Rigum Hodonín - TJ ACS Malenovice SV 1:4 (0:0,1:2,0:2)

6. kolo

TJ Sokol Poruba - SK Jihlava 2:7 (0:2,2:3,0:2)

HBK Bulldogs Brno - TJ ACS Malenovice SV 1:11 (0:5,1:4,0:2)

HBC Rigum Hodonín - HBC Vsetín 3:4 (0:0,1:0,2:4)

Detailní statistiky ze zápasů budou k dispozici ve výsledkovém přehledu po zpracování zápisů o utkání