1. liga

Jihlava se vyhoupla do čela soutěže

Dva vítězné domácí zápasy posunuly tým z Vysočiny do čela moravské národky. I díky tomu, že dosud vedoucí Třinec dokázal přivézt ze Zlína a Vsetína vždy jeden bodík. Poruba i přes dobrý start ve Vsetíně stále čeká na první body. Tabulkou klesá Rigum Hodonín.

Hodonín po prohře v Třinci neuspěl ani v Jihlavě. Ta si v dramatickém utkání vypracovala do poslední třetiny dvoubrankový náskok, který bez větších potíží uhlídala až do samotného závěru. Hokejbalisté z Vysočiny tak dokázali navázat na svoje sobotní utkání s Brnem, které skončilo jejich nejtěsnější výhrou.

Třinec se v sobotu podvečer představil ve Vsetíně. Závěrečný penaltový rozstřel vyzněl lépe pro Valachy. Naprosto stejný výsledek si zopakovali Severomoravané i v neděli v Malenovicích.

Ostrava nedala v prvních dvou zápasech soutěže ani branku. Po úvodní třetině ale odcházela do kabin s dvou brankovým vedením. Výrazně tomu napomohl návrat dvojice hráčů Tomeš, Jelínek. Paradoxně oba dva hráči se během úvodní třetiny zranili.

Od druhé části se kromě ztráty klíčových hráčů přidala i zhoršená disciplína některých hráčů, díky níž Vsetín otočil vývoj utkání ve svůj prospěch.

SK Jihlava - HBK Bulldogs Brno 3:2 (1:0,2:2,0:0)

HBC Vsetín - HBC Třinec 4:3 ss (0:0,1:1,2:2)

SK Jihlava - HBC Rigum Hodonín 5:3 (2:1,2:1,1:1)

HBC Vsetín - TJ Sokol Poruba 4:2 (0:2,2:0,2:0)

TJ ACS Malenovice SV - HBC Třinec 4:3 ss (1:1,1:1,1:1)