CROSSDOCK Extraliga

Kladno stále neporažené! Věřil jsem, že zápas s Ústím zvládneme, říká Kadlec

Osmé kolo CCM Extraligy přineslo Zápas kola ve středních Čechách. Přesněji na hřišti momentálního lídra soutěže z Kladna. Ten přivítal hokejbalisty ústecké Elby, kteří chtěli na hřišti ALPIQU překvapit a odvést si body.

Sobotní dopolední počasí na Kladně nebylo ideální, několik minut před zápasem totiž začalo pršet a kapky ustaly až s úvodním vhazováním. Předchozí zhoršené klimatické podmínky však na hřišti nadělaly kaluže vody a obecně mokrý asfalt pak hráčům viditelně komplikoval hru. „Počasí utkání nepřálo, a když je takové mokro, tak to vypadá, jako když hrajeme na bruslích. V těchto chvílích se spíš modlím, aby se hráči nezranili,“ říká kladenský trenér Drahomír Kadlec, jenž ale zároveň dodává: „O tom, jestli hřiště bylo způsobilé, rozhodují rozhodčí. Já ale myslím, že hrát bylo správné.“

Jenomže byť první perioda začala bez deště, po chvilce už se se silnější proudy znovu spustily a hráči se tak začali smekat možná ještě více. „Za takové situace se nemůže člověk zapřít a nemůže jít ani do bloku, protože by byl hned na zemi, takže se hraje více opatrně. Konkrétně mně se ale hrálo v sobotu dobře,“ neztrácel úsměv na tváři kapitán ALPIQU Michal Dědič. „Bylo to hrozné, připadal jsem si, jak když mám blbě nabroušeno. Válel jsem se tak pořád na zemi,“ smál se zase v rozhovoru pro hokejbal.cz chvíli po utkání Karel Pilař z hostujícího mužstva, který však při zápase prokázal, že mu povrch až takové problémy nedělal, protože zaznamenal dvě branky.

Počasí bude horší a horší, s tím se musí počítat

Během obou přestávek v sobotním střetnutí tak na hřišti došlo i na rozfoukávání kaluží, aby se hráčům míček nezadrhával. „Je půlka října, čeká nás listopad. Počasí tak už bude horší a horší,“ ví trenér Kladna. „Na plastu by to ale klouzalo ještě více, ovšem na našem hřišti to klouže, i když je suché. Asfalt už potřebuje silnou injekci,“ ještě dodal trenér zároveň i českého reprezentačního výběru.

Jeho tým ale může být po osmi odehraných zápasech nadmíru spokojený. Vždyť momentálně má na kontě dvaadvacet bodů, což mu zajišťuje špičku tabulky a navíc už šestibodový náskok na pardubické Autosklo. Poslední dva zápasy ALPIQU však už skončily těsnějším výsledkem. Po zápase v Hradci Králové, kde Východočechy Kladenští zlomili až v poslední třetině a vyhráli o dvě branky, tentokrát Středočeši zvítězili nad Ústím nakonec o jednu trefu.

A to přitom v průběhu vedli dvakrát o dva góly a po první části dokonce vysoko 4:2. „Kdo se bojí, nesmí do lesa,“ odvrátil Drahomír Kadlec na to, jestli se v závěru utkání za stavu 4:3, kdy navíc měla Elba početní výhodu, nebál o výsledek. „Věřil jsem, že zápas uhrajeme do vítězného konce. A kdyby ne, tak jsme letos už dvakrát v nájezdech zvítězili, takže bychom je zvládli i potřetí,“ přesvědčeně uzavírá kouč loňského vicemistra.