CROSSDOCK Extraliga

5 střípků ze CCM extraligy, aneb Oggy a škodíci stále škodící ostatním…

Druhá říjnová sobota nabídla v rámci 8. kola CCM Extraligy hokejbalu celkem pět zápasů. Po minulých kladných ohlasech tak přinášíme další Střípky, které jsou opět jako kytičky, takový kulatý a neřežou, což znamená, že jsme zase o krok před nimi.

1. Honza Bílý, Pardubice sílí!

Všichni to moc dobře víme. Honza Bílý je fenomenální hráč. Pohodový kluk. Borec. Na spočítání jeho dosavadních úspěchů by nestačily ani prsty u nohou stonožky. V sobotu však „White“ předvedl v podstatě one man show (Kazma s tím tentokrát neměl nic společného). Pět asistencí v jednom zápasu, to už je kumšt. Lepší byl o tomto víkendu už snad jen řeznický synek Libor Slanina, útočník jindřichohradeckého Olympu, který v nedělním prvoligovém zápasu proti Brnu zaznamenal stejný počet gólů. Volejte Guinessovu knihu rekordů. Trenér Mašík pěl chválu!

2. Irská whiskey + kvalitní hokejbalista = 1. Hattrick v extralize mužů. Nebo že by zase ten Guinness?

Další pardubický pán na holenní chránič. Po roce v Irsku, kde si zřejmě po několika pivech Guinness či sklenkách Tullamore Dew Filip Förstl jednoho dne řekl: „Výborně pánové, sklenky vzhůru. Je čas vyrazit!“ a vyrazil zpět do Pardubic, kde si v sobotu připsal hattrick v extralize mužů! V podstatě by se dalo říci, že Honza s Filipem sami porazili pražské Kovo. Trenér Mašík pěl chválu. Opět…

3. Raci v práci: nechtěj se plácat v bahně živořit a na dně žít

Hokejbalisté Mostu se v sobotu zřejmě rozhodli, že obklíčí a dobydou Rakovník. Raci však ukázali, že když je poblíž most, tak se jim daří, a tak v zápase rokovali a bylo z toho první plné vítězství! Snad již odteď budou hledat jen to pomyslné místo na slunci jak štiky a sumci. No prostě si chtějí kluci přilepšit.

4. Piráti bez sudů

Piráti byli dříve pověstní mimo jiné tím, že převáželi střelný prach a opojné moky v sudech. Čili piráti by měli mít své sudy dobře pod kontrolou. Ale jak se ukázalo v sobotu, je to doba dávno minulá. Tedy do 9. minuty zápasu mezi piráty z Hradce Králové a Sudoměřicemi měli skutečně piráti „sudy“ ve své moci. Nicméně Sudoměřičtí se nevzdali a rozhodli se i přes nepříznivý vývoj soupeře o body obrat, a tak ve druhé třetině jedním a ve třetí třetině třemi góly během čtyř minut a čtyř vyloučení dokonali obrat zápasu, díky čemuž piráti odpluli domů s prázdnou.

5. Kladno, to je to město, Kladno, to je ten hit. Kladno, to je to město, Kladno, můj tajnej tip!

Kladno za osm zápasů ještě nepoznalo krutost porážky. Partička „škodíků“ z Kladna a „kocoura“ Oggyho (Petr Ogurčák) je pro ostatní účastníky tuzemské nejvyšší soutěže zatím stále nedostižná. Na vlastní kůži se o jejich letošní fazóně přesvědčila v sobotu banda kluků z Ústí i jejich brankář Banda, a to v sobotu dokonce kocour Oggy zůstal ve svém pelíšku a připravoval se svojí kočičkou zdravé pamlsky.