CROSSDOCK Extraliga

Suverénní Kladno vyráží do Prahy na zápas kola proti Kovu! Udrží rysové neporazitelnost?

Deváté kolo CCM Extraligy bude rozehrané už v pátek večer. A hned první duel přinese Zápas kola. Aby také ne, první a prozatím ve velkém pohodě hrající Kladno totiž míří do nedalekého hlavního města, aby zde sehrálo duel s Kovem.

Pražané chtějí navázat na dobré výsledky s těžkými soupeři

Momentálně pátý celek pražského Kova letos z osmi zápasů odcházel hned pětkrát jako vítěz. Ovšem poslední dvě taková vítězství už měla podtext po samostatných stříleních. Stalo se tak ale na hřišti silného plzeňského celku a pak doma proti taktéž velice ambiciózní družině - v derby s pražským Kertem! Kovo tak mohlo být spokojeno a svoji náladu se snažilo přenést i do duelu na hřišti pardubického Autoskla.

Autoskláři se však také nachází v pohodě a body do Prahy pustit rozhodně nechtěli. A tak také vypadal i průběh utkání. Východočeši totiž nastříleli pět branek, na což se Pražanům podařilo odpovědět jen dvěma góly, takže odjížděli s prázdnou. Na Kovo ale ani nyní nečeká žádný lehký soupeř, za umělého osvětlení přivítá v pátek večer lídra extraligy!

Kladno pevnou rukou vládne extralize

Hostující celek zažívá od prvního zápasu velkou jízdu. Loňský finalista z Kladna sice titul nezískal, jako by ale chtěl ukázat, že letos to bude právě on, kdo nenajde mezi dalšími deseti soupeři konkurenta a titul získá on. Ano, i tak by se to dalo brát, vždyť ALPIQ v letošním ročníku odehrál osm zápasů, ve kterých získal dvaadvacet bodů! V součtu tedy ztratil pouze dva body, z toho jeden na hřišti právě Pardubic, kde však nakonec Kladenští zvítězili po samostatných stříleních.

Když už zmiňujeme východní Čechy, tak zde Středočeši odehráli zápas také před dvěma týdny. V Hradci Králové nakonec ve třetí třetině domácí celek udolali a zvítězili 4:2. Minulý týden zase ALPIQ sehrál domácí zápas s ústeckou Elbou. Tento duel sice přibrzdilo špatné deštivé počasí, i tak se ale z dalších třech bodů radovalo Kladno, které si tak momentálně drží už šestibodový náskok na Autosklo!

Statistické okénko

Pokud se zaměříme na kanadské bodování, tak u Pražanů mu vládne Martin Krištof (4+2) a také Vít Valenta (3+3). U Kladna to je pak jednoznačně Martin Kohout, ten sice zasáhl jen do pěti zápasů, v těch ale zaznamenal čtyři branky a přidal ještě dvě asistence. Dorovnal tak své dva kolegy, kteří však šest bodů nasbírali v osmi zápasech. Jedná se o Ondřeje Pražáka (3+3) a také o loni nejproduktivnějšího hráče CCM Extraligy Dominika Barnošáka (1+5).

Jednička Kova mezi třemi tyčemi Václav Lain prozatím kryl celkem 138 střel, přičemž obdržel jedenáct branek a průměr na zápas má tak 2,2 gólů. Kladenský Jan Jirotka zase musel krýt 169 střel, obdržel devět gólů, takže jeho průměr se vyšplhal na nízké číslo 1,29 na zápas!