CROSSDOCK Extraliga

O víkendu je na programu 9. kolo CCM Extraligy! Do hry se vrací Letohrad

Další kolo CCM Extraligy odstartuje už v pátek, kdy se proti sobě postaví Kovo a Kladno. Zbytek týmů odehraje deváté kolo v sobotu 15. října. Sudoměřice s Rakovníkem mají o víkendu na programu hned dvě utkání, protože je čeká v neděli dohrávka sedmého kola.

Pátek

TJ Kovo Praha vs. HBC ALPIQ Kladno, pátek 14. 10. 2016 v 19:30

Už v pátek se proti sobě postaví Kovo s Kladnem. Jejich utkání začíná na hřišti pražského týmu až v 19:30. Kovo bude devátým týmem v pořadí, který se pokusí zastavit rozjeté Kladno, což není vůbec jednoduché. Všech osm předchozích soupeřů si na něm vylámalo zuby. V posledním kole se ALPIQU do cesty postavilo Ústí, které inkasovalo hned čtyřikrát během první třetiny, později zlepšilo hru, nedovolilo Kladnu skórovat ani jednou, i tak mu však podlehlo 3:4. Kovo naopak prohrálo v minulém zápase s Pardubicemi 2:5 a aktuálně mu patří páté místo.

Sobota

HBC Kovodemont Most vs. HBC Autosklo-H.A.K Pardubice, sobota 15. 10. 2016 v 11:00

Most si nezlepšil náladu ani v minulém zápase. Na svém kontě má pouze jednu výhru a naposledy proti Rakovníku nevstřelil ani jednu branku. Inkasoval od něj pět gólů a zůstává tak se třemi body na poslední pozici. Autosklo se naopak drží na druhé straně barikády. Nachází se za zatím bezchybným Kladnem na druhém místě. V minulém kole si na svém hřišti poradil 5:2 s Kovem a připsal si další tříbodovou výhru. Na ALPIQ však ztrácí už šest bodů. Pokud bude chtít tuto ztrátu udržet, a nebo dokonce ji snížit, bude si muset poradit s Mostem, který zatím svoji formu hledá.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Rakovník, sobota 15. 10. 2016 v 11:00

Sobotní utkání mezi Hradcem a Rakovníkem proti sobě postaví týmy, které se nacházejí na deváté a desáté příčce. Oproti Hradci si však Rakovník zlepšil chuť minulý týden, když na svém hřišti porazil Most 5:0. Poprvé tak bral výhru za tři body a navíc si připsal první extraligový zápas s nulou! Hradečtí mají i po minulém víkendu na kontě pouze jednu výhru. Přestože proti Sudoměřicím v osmnácté minutě vedli 3:0, nedokázali dovést zápas do vítězného konce. Dokáže Rakovník navázat na minulou výhru, nebo Hradec odčiní svou poslední porážku?

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň, sobota 15. 10. 2016 v 16:00

Ústí se muselo po dvou výhrách sklonit před svým soupeřem. Zajíždělo totiž k zatím neporaženému Kladnu. Nevyšel mu však vůbec začátek utkání, ve kterém inkasovalo hned čtyři branky. Samo však dvě vstřelilo a první třetina tak skončila v deštivém Kladně za stavu 4:2. Elba vyrovnala tempo hry, Kladnu už nedovolila skórovat a sama vstřelila jednu branku, to jí však na výhru nestačilo. Také Plzeň brala porážku. Na svém hřišti nestačila na Kert, kterému podlehla 1:3. Oba týmy od sebe v tabulce dělí jeden bod, takže se je rozhodně v Ústí nad Labem na co těšit!

SK Hokejbal Letohrad vs. SK Sudoměřice, sobota 15. 10. 2016 v 17:00

Letohrad aktuálně šlape na paty druhým Pardubicím. Na ty ztrácí dva body, ale má o zápas méně. Minulý víkend byl lichým týmem, který má k dispozici odpočinek a tak nezasáhl do žádného zápasu. O týden dříve bral hned dvě výhry. Nejprve porazil Rakovník a druhý den si připsal cenný skalp, když zvítězil 5:2 právě nad Autosklem. Sudoměřice se představily minulý víkend na svém hřišti, kde dokonaly obrat proti Hradci. Po necelých třech minutách druhé třetiny prohrávaly už 0:3. Hlavně díky kapitánovi Kalužovi, který si připsal v závěrečné části tři body, otočily na 4:3 a radovaly se z výhry. Nabídne utkání stejné drama jako před týdnem? Kdo se bude nakonec radovat? Zápas začíná úderem páte hodiny odpolední!

Neděle

SK Sudoměřice vs. HBC Rakovník, neděle 16. 10 v 11:00

V neděli je na programu pouze jeden zápas. Jedná se totiž o dohrávku sedmého kola mezi Sudoměřicemi a Rakovníkem. Střetnou se spolu tabulkoví sousedé, mezi kterými je však čtyřbodový rozdíl a navíc Rakovník má odehráno o čtyři utkání více. Oba týmy čeká po sobotních utkáních ještě dlouhá cesta do Jihomoravského kraje. Uvidíme, zda bude přesun hrát nějakou roli, a který tým si s druhým zápasem během dvou dnů lépe poradí.