CROSSDOCK Extraliga

Kladno poprvé padlo! Doma si na něho vyšláplo po skvělém obratu Kovo

Osm kol, tak dlouho trvala skvělá série ALPIQU, ve které nepoznal hořkost porážky. V pátečním zápase 9. kola v hlavní městě na hřišti Kova Praha však tato řada úspěchů byla přerušena.

Kovo začalo úspěšně, pak se bránilo

Pražané vstoupili do utkání s velkou vervou a snažili se jít rychle do vedení. To se jim také povedlo, když skóroval Čížek a domácí tak chvilku po odehrání dvou minut hry vedli. Ovšem poté se do zápasu dostalo i Kladno. To začalo také tlačit na obranu Kova a domácím se nakonec po deseti minutách hry nevyplatily dva fauly po sobě.

Ve stejný čas totiž na trestnou lavici putovali souběžně dva hráči v domácích barvách a Středočeši tak měli obrovskou šanci srovnat z početní výhody pět na tři. Jenomže to se Kladenským nepovedlo a už to vypadalo, že si jednobrankový náskok Kovo odnese možná i do kabin. Jenomže s tím se hosté rozhodně, a pochopitelně, nechtěli smířit a po chybě domácích to pak i Šícha podepsal vyrovnávající trefou.

Kladno prostřední periodu ovládlo, ale jen převahou

První branka Kladna jakoby nakopla hosty k dalšímu tlaku. Od začátku druhé periody to byli totiž právě zmínění Středočeši, kteří byli neustále nastěhovaní v útoční třetině a nepouštěli protihráče téměř vůbec k míčku. Kovo se ale naopak snažilo nepouštět Kladno moc do koncovek a míček tak několikrát skončil na zakázaném uvolnění. Hosté ale přece jenom místy velkou převahu dokázali přetavit v branku. Respektive v branky. Nejdříve se prosadil už necelou minutu po úvodním vhazování Barnošák, a když o pár minut později zvyšoval už na dvoubrankový náskok Markytán, vypadalo to s domácími velice špatně.

Kovo se však postupně otřepalo a také vyráželo do útoků. I když moc prostoru od ALPIQU nedostávalo, tak se přeci jenom dokázal Drak prodrat ke střele od pravého kruhu a bylo to rázem zase o jednu trefu. A to celku z Prahy nestačilo, proto vymýšlel dále a totéž bylo i ze strany hostů. Jenomže gól dali znovu domácí, tentokrát dostal míček na modrou Košely a jeho sólo na brankáře nakonec znamenalo průběžný stav 3:3!

Třetí třetina dokonala fantastický obrat

I když převaha byla i nadále vidět na straně Kladenských, naděje na bodový zisk držel brankář Lain, jenž kryl několik povedených pokusů. A stejně tomu bylo i ze začátku třetí periody, hrálo se totiž čtyři na čtyři, čehož chtěl využit samostatným průnikem za obranu Barnošák, jenž si však vylámal zuby na zmiňovaném domácím strážci svatyně. A tak to přišlo znovu na druhé straně. Po skrumáži vedle branky vybojoval míček Košely před branku na hůl Svobody, který dával třetí branku Kova za sebou a především už svůj celek poslal po málo vídaném obratu do vedení 4:3.

Kladno poté tlačilo a snažilo se odvrátit naopak první porážku v sezoně. V závěru se hrálo podstatě minutu na polovině Pražanů, Kladno bez brankáře tlačilo a vehementně se snažilo. Jenomže už míček za gólmana pražského Kova nedostalo, a tak mohla velká radost vypuknout po závěrečné siréně na straně domácích. Kovo se totiž stalo prvním přemožitel kladenských rysů v tomto ročníku CCM Extraligy!

TJ Kovo Praha vs. HBC ALPIQ Kladno 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Čížek (Wurdák, Bydžovský), 24. Drak (Krištof), 25. Košely (Valenta, Svoboda), 38. Svoboda (Košely) – 14. Šícha (Dědič, Barnošák), 16. Barnošák (Šícha, Pliml), 20. Markytán (Barnošák).

Střely: 18:37, vyloučení: 3:3, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0.

TJ Kovo Praha: Lain (Balík) – Ma. Zeman, Ruda, Drak, Zahálka, Bydžovský - Svoboda, Valenta, Košely, Krištof, Šlehofer, Wurdák, Mi. Zeman, Čížek, Franěk.

HBC ALPIQ Kladno: Hájek (Jirotka) – Pliml, Markytán, Dědič, Kudela, Haisman, Soukup, Fenyk, Šícha - Procházka, Barnošák, Šrámek, Špaček, Schnaubelt, Kohout, Pražák, Novák, Štěpánik.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Herstus (trenér TJ KOVO Praha):

Utkání se mi hodnotí velice dobře. Soupeř byl sice kvalitnější, ale my jsme si pro vítězství šli kolektivním výkonem a vybojovali jsme si ho. Sice jsme prohrávali už o dvě branky, jenomže jsme potom do toho začali jít naplno, všichni do toho skákali po hlavách, až z toho nakonec pro nás vyšel tento skvělý výsledek. Bylo to samozřejmě i o štěstí, protože ten tlak Kladna především na konci zápasu byl drtivý, ale bojovali jsme, co to šlo, a byli jsme za to odměněni.

Milan Maršner (asistent trenéra HBC ALPIQ Kladno):

Zápas se mi hodnotí těžko. Prohrávali jsme, ale pak jsme se dostali do zápasu zpět a navíc jsme otočili na 3:1. Stalo se tak po naší velice dobré části hry, a to ze začátku druhé třetiny. Poté jsme ale naší lehkovážnou hrou podstatě pustili Kovo zpět do zápasu a to toho maximálně využilo. Domácí v té chvíli využili vlastně každou svoji příležitost. Ale vyhráli zaslouženě, ukázali větší touhu po třech bodech.