CROSSDOCK Extraliga

Nejdříve vyrovnal, poté nahrál na vítěznou branku. Skvělý obrat, říká Juraj Košely z Kova

Deváté kolo CCM Extraligy bylo rozehráno již v pátek večer v hlavní městě, kde domácí Kovo Praha hostilo lídra tabulky z nedalekého Kladna. Utkání splnilo očekávaný litý boj a přineslo také velký vítězný obrat domácích.

Kovo se nemělo čeho bát, a tak do zápasu vstoupilo s velkou vervou. A také za to bylo po chvíli odměněno a šlo dovedení. „Neměli jsme co ztratit, Kladno ještě do pátečního zápasu letos neprohrálo a extraligu vedlo o šest bodů. To jsme moc dobře věděli, ale zároveň jsme chtěli využít domácího prostředí, kde hlavně musíme sbírat body, jak se minulou sezonu ukázalo,“ říká slovenský hráč ve službách pražského Kova.

Pravý čas Košelyho ukázat se přišel ve druhé třetině, do té však paradoxně vstoupili rozhodně lépe Kladenští, kteří nejdříve šli do vedení, a vzápětí už byl jejich náskok dvojnásobný. „Potom jsme z toho byli podstatě úplně na dně, nedostali jsme se totiž z obranného pásma a po individuálních chybách, kterým se však dalo předejít, jsme prohrávali,“ říká Košely a navazuje: „Dokázali jsme ale snížit a bombasticky i vyrovnat!“

Jsem na mužstvo hrdý! Vyhrabali jsme se z bláta

Právě hráč s šestaosmdesátkou na zádech mohl za to, že se při druhé siréně šlo do kabin znovu za nerozhodného stavu, tentokrát tedy 3:3. Po jeho vyrovnávající brance však ve třetí periodě přišla i nahrávka před branku a bylo to 4:3! Kovo fantasticky otočilo vývoj zápasu proti lídrovy a výhoda byla rázem na straně domácích. „Byli jsme nahoře psychicky, využili jsme to,“ těší domácí hráče. „Dostali jsme se z bláta zpět do zápasu, jsem na mužstvo hrdý, že jsme to dotáhli nakonec i do vítězného konce,“ ještě dodává.

Juraj Košely tak po devíti zápasech v letošní sezoně má na svém kontě tři branky a stejný počet asistencí. A především ty poslední dva kanadské body ho těší, pomohly totiž k nečekanému vítězství nad lídrem soutěže. „Minulá sezona mi bodově vyšla dobře, teďka jsem ale déle nedal branku, takže jsem to už chtěl protrhnout. Jsem rád, že se mi to podařilo, více mě ale těší ten obrat, který ukázal vnitřní sílu mužstva, která jde v průběhu sezony nahoru,“ říká čerstvý třicátník s tím, že je velice rád, že trápení z předchozích dvou ročníků snad už odešlo.