CROSSDOCK Extraliga

Rakovník oslavil dvě výhry, mistr stíhá Kladno. Plzeňská mizérie trvá

V rámci dalšího říjnového víkendu jsme v CCM Extralize zaznamenali mnoho zajímavého. První porážky kladenských hokejbalistů využilo pardubické Autosklo, které se rázem přiblížilo k prvnímu místu tabulky.

Pátek

TJ Kovo Praha – HCB ALPIQ Kladno 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Čížek (Wurdák, Bydžovský), 24. Drak (Krištof), 25. Košely (Valenta, Svoboda), 38. Svoboda (Košely) – 14. Šícha (Dědič, Barnošák), 16. Barnošák (Šícha, Pliml), 20. Markytán (Barnošák).

Střely: 18:37, vyloučení: 3:3, bez využití, v oslabení: 0:0.

Páteční předehrávka zavedla na pražskou Palmovku doposud neporažené Kladno. ALPIQ sice proti Kovu velmi rychle inkasoval, následně však zvládl skóre třemi trefami v rozmezí šesti minut otočit ve svůj prospěch. To ale nebyl jediný obrat v utkání. Na snížení Draka navázal Košely gólem a asistencí, čímž strhl náskok zpět na stranu pražského celku. Kovo nakonec výsledek 4:3 udrželo až do závěrečné sirény, po které mohlo začít slavit skalp loňského vicemistra. Kladenští poznali přemožitele až v devátém letošním zápase, s týmem Kova Praha prohráli 3:4!

Sobota

HBC Kovodemont Most – HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Koudelka (Chyba, Švancar) – 19. Vlasák (Förstl, Bílý), 30. Kasal (Česák, Březina), 42. Urbanec.

Střely: 21:30, vyloučení: 6:5, využití: 1:1, v oslabení: 0:0.

Záváhání vedoucího týmu tabulky mohly využít Pardubice, které čekalo utkání až v dalekém Mostě. Po opatrném začátku, v rámci kterého se týmy po první části rozešly bez branek, poslal hosty do vedení obránce Vlasák, na Koudelkovo vyrovnání dokázal ještě v téže části odpovědět Kasal. Ve třetí třetině Autosklo svého soupeře do tlaku nepustilo a navíc tři minuty před koncem své vítězství pečetilo. Kovodemont tak i nadále pokračuje v bídných výkonech, se ziskem pouhých tří bodů se krčí na dně tabulky. Naopak Pardubice dokázaly o tři body stáhnout náskok ALPIQU, nyní mají po devíti utkáních stejné skóre a ztrátu již jen tři body.

HBC Hradec Hradec Králové 1988 – HBC Rakovník 1:2 po nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Novák (Bacovský) – 37. O. Tvarůžek (Šíma, Myslivec), rozh. náj. M. Tvarůžek.

Střely: 23:22, vyloučení: 3:2, bez využití, v oslabení: 0:0.

Přímý souboj dvou mužstev mimo postupovou osmičku proběhl v Hradci Králové, kde se představil výběr Rakovníku. Nováček nejvyšší soutěže ve vyrovnaném duelu inkasoval z čepele Nováka jako první, v průběhu závěrečné patnáctiminutovky však dokázal srovnat Ondřej Tvarůžek. O vítězství Rakovníka nakonec rozhodl jeho bratr Martin, který svým nájezdovým uměním vystřelil pro hostující tým již druhou letošní výhru v samostatných nájezdech.

Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 4:1 (3:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Soukup (Hubený), 8. Soukup (Langthaler, Kváš), 15. Soukup (Švanda), 23. Švanda (Soukup) – 12. Průcha.

Střely: 27:18, vyloučení: 3:9, využití: 3:0, v oslabení: 0:0.

Plzeňští hokejbalisté si stále nemohou vzpomenout na výkony z loňské základní části, kterou dokázali suverénně vyhrát. Nyní dokázali z osmi střetnutí vyhrát pouze třikrát, další prohra přišla v Ústí nad Labem. Za Jana Bílého se v tabulce produktivity zařadil útočník Lukáš Soukup, který v první třetině v dresu Elby zaznamenal hattrick, následně ještě připravil čtvrtou branku svého týmu a stal se hlavním strůjcem ústeckého vítězství. Plzeň dokázala na severu Čech pouze snížit a po další ztrátě se se ziskem jedenácti bodů snaží před Rakovníkem udržet na osmé příčce extraligové tabulky.

SK Hokejbal Letohrad – SK Sudoměřice 3:4 po nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Švec (Košťál), 34. Halbrštát (Teplý, Vychytil), 34. Košťál (Lux O.) – 15. Patinka (Kolínek, Fraňo), 25. M. Tóth (Skyba), 40. Kaluža (Fraňo), rozh. náj. Liška.

Střely: 22:16, vyloučení: 6:7, využití: 2:0, v oslabení: 0:0.

Souboj dvou překvapeních z úvodu sezony se odehrál v Letohradě, kam dorazily Sudoměřice. Střelecky vyrovnané střetnutí nakonec silně ovlivnily přesilové hry, domácí dokázali využít dvě a zejména díky nim ještě šest minut před koncem zápasu vedli. Sudoměřice však zásluhou Kaluži srovnaly skóre utkání a za stavu 3:3 ho poslaly až do samostatných nájezdů. V loterii se nakonec štěstí naklonilo na stranu hostujícího celku, bod navíc pro Sudoměřice vystřelil Liška.

Neděle

SK Sudoměřice – HBC Rakovník 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 32. Liška (Patinka) – 29. Martínek (Polívka), 45. Šíma.

Střely: 19:16, vyloučení: 8:6, využití: 1:0, v oslabení: 0:0.

Po dvoubodové výhře nad Letohradem Sudoměřičtí před vlastními fanoušky v neděli přivítali rozjetého nováčka z Rakovníku. Na úvodní branku museli diváci čekat až do 29. minuty, kdy hostující tým poslal do vedení Martínek. Z náskoku se ale Rakovník dlouho neradoval, krátce po začátku třetí třetiny srovnal hrdina sobotních nájezdů Jozef Liška. Když už se v závěru zdálo, že zápas dojde do nájezdů, čtrnáct vteřin před koncem utkání rozhodl o tříbodové výhře hostujícího celku Radek Šíma! S deseti body se Rakovník dokázal přiblížit osmé Plzni na rozdíl jediného bodu.